Norske indie-utviklere på SpillExpo
0

Norske indie-utviklere på SpillExpo

nov 07 Spill.no  

Det spirer og gror i norsk spillbransje. For noen år siden kom det kun et par norskproduserte spill i året, nå lanseres det flere norske spill hver eneste måned. Under årets SpillExpo-messe på Lillestrøm i slutten av november får publikum anledning til å teste noen av de mest lovende kommende norske indie-spillene.

Ni utviklere

Ni norske utviklere bygger nemlig en egen stand kalt StandIndie under årets messe der de vil vise frem og la publikum få prøve deres kommende spill. I spissen for organiseringen av standen finner vi Jo-Remi Madsen fra Bergens-utvikleren D-Pad Studio, som allerede har blitt lagt merke til internasjonalt med sitt todimensjonale plattformspill Owlboy.

– Vi håper vi får fisket inn så mange spillere til boden vår som mulig, spesielt med tanke på at vi har lyst å gjøre folk oppmerksomme på at Norges spillmiljø spirer og gror, forteller Madsen til Spill.no.

D-Pad Studio har med seg det sjarmerende plattformspillet Owlboy i tillegg til det humoristiske Vikings on Trampolines på messa. En annen utvikler som dukker opp er Krillbite Studio, med det lovende førstepersons skrekkspillet Among the Sleep, der spilleren kontrollerer et lite barn som våkner av skumle lyder om natten.

Se traileren til Among the Sleep her:

DeRail Games stiller med sitt MMO-parodi-rollespill kalt Shadow of the Game, mens Sarepta Studio har med seg Xbox Live Arcade-spillet Shadow Puppeteer, der lys og skygger må manipuleres.

Se traileren til Shadow Puppeteer her:

Vordende finansmoguler kan prøve ut Hypers børsmeglerspill Mogul, det blir muligheter for kunnskapskonkurranse via Vostopias Quiztopia, barna kan leke med Kool Produktion AS-spillet Elleville Elfrid, og hjernen skal trimmes med Rains originale puzzle-spill Teslagrad.

Se traileren til Teslagrad her:

– Den største forskjellen på spillutviklermiljøet i Norge nå, sammenlignet med for noen år siden, er at det faktisk eksisterer. Da vi begynte var det veldig få utviklere på hjemmebane, faktisk så få at de fleste måtte reise utenlands for å søke jobb innen spill. Det har nok ikke blitt den største industrien Norge har å by på ennå, men spør du meg, er den i god gang med å vokse seg til, forteller Madsen.

Messesjef Erling Løken Andersen er glad for å ha det norske indie-miljøet til stede på messa.

– Norsk spillutvikling har vokst i rekordfart de siste årene, og flere utviklere lager spill med sterke internasjonale ambisjoner. SpillExpo er en perfekt arena for å få vist frem hva som spirer og gror innen norsk spillutvikling, mener Andersen.

Selv om Madsen og flere av de andre utviklerne har vist frem spill før på messer, har det kun vært snakk om lukkede bransjemesser. De gleder seg stort til å få vist frem det de lager til vanlige folk.

– Den største forskjellen på andre messer vi har vært på og Spillexpo er at vi endelig kan få vist fram våre kreasjoner til folket vi faktisk lager dem for. Å være i nærheten, å kunne se og høre at en spiller underholdes av noe man selv har skapt er en helt fantastisk følelse. Jeg er glad vi får denne sjansen til å møte spillerne og underholde dem.

Les mer om StandIndie her!

Les mer om SpillExpo her!

SpillExpo arrangeres 30. november til 2. desember i Norges varemesse på Lillestrøm. Spill.no er mediepartner for SpillExpo.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.