Nytt Mario for 3DS annonsert
0

Nytt Mario for 3DS annonsert

apr 21 Spill.no  

Nintendo har annonsert New Super Mario Bros. 2 for 3DS, og lanserer i USA og Japan allerede i august.

Nytt Mario i August

Det verserte en god del rykter i forkant av Iwatas mystiske annonsering av dagens Nintendo Direct-sending, spesielt ettersom Nintendo-bossen ikke ville røpe noe som helst om hva som skulle stå på programmet. Det skulle vise seg å være en aldri så liten storannonsering – ispedd en hel haug med smårask.

Da den japanske utgaven av showet gikk av stabelen kl. 05:00 i dag morges, ble blant annet New Super Mario Bros. 2 for 3DS annonsert, med en lanseringsdato allerede i august, som også ble bekreftet for Europa i den europeiske utgaven senere på dagen.

I spillet får Mario atter en gang plukke opp Super Leaf, som gjør ham til vaskebjørnskikkelsen Racoon Mario. En gull-Mario ble også vist, men det er uvisst hva han inntar for å oppnå dette, eller hvilke fordeler det gir, men vi tviler ikke på at nyhetene kommer som perler på snor i tiden frem mot lansering.

Resten

Utover Mario-lanseringen var det lite særlig revolusjonerende å melde, men vi presenterer likevel en kort oppsummering av småsnacksen Nintendo hadde å by på:

Mario Tennis Open for 3DS lar deg spille med din egen Mii-figur, og lar deg velge mellom 200 forskjellige rackerter og klesplagg for å tilpasse ferdighetene til din egen spillestil. Mii-figuren er også tilgjengelig for onlinespilling. Opp til fire spillere kan spille ved hjelp av såkalt Download Play, hvor bare én av spillerne har selve spillet. Mario Tennis Open lanseres 25. mai.

Kid Ikarus: Uprising, som allerede er ute for 3DS, får en samlekortserie som er utviklet i samarbeid med Panini. Kortene kan scannes inn via kameraet på 3DS. I tillegg har Nintendo laget en videoguide med tips for onlinespilling.

Heroes of Ruin, som ble annonsert for 3DS allerede for et år siden, ble presentert via en video fra utvikler Square Enix. Her fikk vi se flerspilleren i aksjon, hvor opp til fire spillere kan slå seg sammen for å banke bosser. I tillegg får man fordeler av å spille ofte sammen, da man har et eget Friend Level for hver av medspillerne sine. Lansering er satt til 15. juni.

I anledning høstlanseringen av Pokémon White 2 og Pokémon Black 2, slipper Nintendo en ny versjon av Pokédex 3D for gratis nedlasting via e-Shop. Denne skal, i motsetning til forgjengeren, ha med alle pokémons noensinne i kompendiet.

I tillegg lanseres det nedlastbare spillet med den foreløpige, japanske tittelen Pokémon AR Searcher, som er et kameraspill hvor man skal skyte pokémons i ekte omgivelser. Her blir det mulig å fange ekstremt sjeldne pokémons, som etterpå kan importeres til Pokémon White 2 og Pokémon Black 2.

Som det eneste vestlige bidraget, fikk vi se den sympatiske utviklerlegenden Warren Spector presentere sitt neste 3DS-spill, Epic Mickey: Power of Illusion, hvor tittelen henviser til det klassiske Sega-spillet fra 90-tallet, Mickey and the Castle of Illusion. Spector lover en rekke klassiske figurer og unik bruk av både to skjermer og 3D-funksjonalitet. Spillet slippes til høsten.

Fra det etterlengtede 3DS-spillet Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance var det først og fremst lanseringsdatoen 20. juli som var oppsiktsvekkende. I tillegg ble en video hvor vi fikk se de trenbare kjæledyrene i aksjon på et Tron-brett vist frem.

Deretter fikk vi se en video av Theatrhythm Final Fantasy, et musikkspill basert på samtlige hovedutgivelser fra serien, hvor man ved å trykke på knapper som dukker opp på skjermen spiller seg gjennom klassiske scener. Spillet er allerede ute i Japan, og slippes 6. juli i Europa.

Blant de minste 3DS-annonseringene var neste systemoppdatering kommer til å gjøre det mulig å lage mapper på skrivebordet, for å få bedre orden på de mange ikonene. Hver mappe kan samle opp til 60 ikoner, og man kan selv bestemme tittel. I tillegg får Mario Kart 7 en oppdatering som fikser opp i banene, og det har blitt lansert en virtuell guide for Louvre-museet. Kjekt å ha når man besøker Paris.

De store annonseringene for Nintendo Wii uteble. Utover meldingen om at den europeiske utgaven av det perifere musikkspillet Beat the Beat kommer til å inneholde både det engelske og det japanske lydsporet, var det stille på den fronten.

Det var med andre ord en relativt lunken episode av Nintendo Direct, selvsagt med unntak av den svært gledelige annonseringen av New Super Mario Bros. 2, og en rekke nye videoer fra allerede annonserte spill. Vi krysser fingrene for mer saftige nyheter neste gang.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.