Nytt om Black Ops II-MP
0

Nytt om Black Ops II-MP

aug 14 Spill.no  

Flerspillerdelen i Call of Duty: Black Ops II bytter ut Kill Streaks og Call of Duty-poeng, og får et nytt oppsett for oppgraderinger og nivåklatring, melder VG247, etter en prøverunde på årets Gamescom-messe.

Fremtidsmoro

Selv om vi i kampanjen besøker 1980-tallet, kommer flerspillerdelen kun til å foregå i 2025, bekrefter Treyarchs David Vonderhaar for nettstedet, og begrunner det med at utviklerne dermed kunne inkludere en haug med avanserte hjelpemidler og belønninger i spillet.

Blant disse nevnes en AI-turret, en Guardian-turret som skyter ut varme, Dragonfire-quadrotor og en PDA som lar deg hacke motstandernes utstyr, og bruke det mot dem. Hellstorm-missiler fungerer som Predators i Modern Warfare 3, men kan detoneres i luften, for å skape en klasebombe-effekt, og Hunter Drones er små kastefly som sirkler rundt i luften, og kan styrte i fleisen på fiender som befinner seg under.

Nye standarder

Nivåstystemet, som består av 55 standardnivåer og ti prestisjenivåerer betraktelig enklere lagt opp denne gangen. Ifølge Treyarch skal det være mulig å nå nivå 55 i løpet av rundt 24 timers spilletid. Hver gang man går opp i nivå, kan man velge blant et bestemt utvalg blant totalt 100 oppgraderinger, i kategoriene våpen, utstyr, Perks, Wild Cards og Score Streaks, og det blir ikke mulig å skaffe seg alle. 

Call of Duty-poeng er byttet ut med såkalte Unlock Tokens, som deles ut hver gang man går opp i nivå. Disse kan brukes til å åpne opp en av de nevnte 100 gjenstandene. Medaljer er tilbake i CoD-verdenen, og spillere belønnes med ekstra erfaringspoeng for å utføre spesielle prestasjoner. Disse skal kunne repeteres.

Se trailer

Det mye omdiskuterte Kill Streaks-systemet er det nå slutt på, og erstattes med Score Streaks. Det blir fremdeles mulig å jobbe seg opp poengsummer ved å drepe fiender, men dette skjer betraktelig raskere om man utfører visse oppdragsmål, som å sikre seg flagg, beskytte lagkamerater med turrets, få Assist Points eller plukker opp oppdragsrelaterte gjenstander. På denne måten belønnes man for å spille spillet “skikkelig”, og bidra til laginnsatsen. Når Score Streaks-meteret på bunnen av skjermen er fullt, kan man aktivere en av 22 tilgjengelige Score Streaks.

Enda flere belønninger

Flere belønninger som nevnes er vi innkalling av RX-XD, UAV (Unmanned Aerial Vehicle), VTOL Warship, Lodestar og X9 Unit. Andre eksempler er Humvee-lignende Guardians, som sender ut mikrobølger mot fienden, minitanken AGR, som selv bryter ut av esken sin, og som man velge om man vil fjernstyre eller gå rundt på egenhånd. Også Escort Drone nevnes, en drone som i tillegg til å skyte fiender roper ut hvordan du ligger an poeng- og statistikkmessig.

Treyarch understreker at selv om mange av disse høres litt vel kraftige ut, skal det være lett å vippe dem av pinnen med for eksempel EMP-granater, som er spesielt effektive mot alt av roboter.

Egne klasser og e-sport

Sammen med alt dette blir også et nytt system ved navn Pick 10 introdusert. Her skaper man sin egen klasse, og velger ut totalt ti våpen, våpenoppgraderinger, utstyr, ferdigheter, Perks og granater for å lage sin perfekte soldat.

Black Ops II blir også mer e-sport- og nybegynnervennlig, når spillere inndeles  i divisjoner, basert på ferdigheter og statistikk. Treyarch kaller det League Play, og mener det blir mindre avskrekkende for nye spillere som vil prøve seg i spillet.

League Play får også noe de kaller Codcast, hvor man kan velge mellom en haug med muligheter for å snekre sammen et eget show av kampene, og vise informasjon som topplister og navn på skjermene til spillerne, og oversiktskart eller oppdelte skjermer mellom info og action. Streaming direkte fra spillet skal også bli mulig ved hjelp av et enkelt tastetrykk, og skal kunne sees på en rekke enheter, blant annet iPad, som ble brukt som eksempel.

Nye måter å spille på

To nye spillvarianter ble også introdusert, Multi-Team, som lar opp til seks lag på totalt 18 personer kjempe mot hverandre på samme kart, og Hardpoint, hvor det handler om å holde et område så lenge som mulig.

Eurogamer forteller i tillegg om fire nye brett: I Cargo flyttes containere rundt hele tiden, så man stadig må finne ny dekning, i det største brettet, Turbine, er det fullt med nivåer man kan klatre opp på, Aftermath er et ruinlagt område etter et droneangrep, og skal vise frem destruksjonsmulighetene i spillet, og Yemen tar oss til støvete gater i et trangt og urbant miljø.

Call of Duty: Black Ops II utvikles av Treyarch og utgis av Activision for Xbox 360, Playstation 3, PC og Wii U. Lansering er satt til 13. november.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.