Obama vil forske på spillvold
0

Obama vil forske på spillvold

jan 17 Spill.no  

President Barack Obama ønsker forskning på hvordan vold i dataspill kan påvirke unge sinn, melder CVG.

Tre syndebukker

Dette kom frem i en pressekonferanse denne uken, hvor tiltak for å begrense vold i samfunnet var på dagsorden. I kjølvannet av den tragiske skolemassakren i Newtown for en måned siden, hvor 20 elever og seks lærere mistet livet, har amerikanere snudd seg i alle retninger på leting etter syndebukker. De tre som har stukket seg frem, er de liberale våpenlovene, manglende oppfølging av personer med psykiske lidelser – og vold i dataspill.

På pressekonferansen la president Obama frem forslag om å stoppe salg av automatvåpen, redusere magasinstørrelse og innføre en standarisert sjekk av vandel i forkant av kjøp. I tillegg ønsket han å forbedre psykisk helse. På spillfronten, oppfordret presidenten kongressen til å gi økonomisk støtte til forskning på effekten voldelige spill kan ha på unge sinn.

– Vi har ingenting å tjene på uvitenhet. Vi har ingenting igjen for å ikke ha kunnskap om vitenskapen, uttalte Obama på pressekonferansen.

Ifølge CVG forventes det at 10 millioner dollar gis i støtte til forskning på grunnene til våpenvold, og at nevnte spillforskning vil havne under denne paraplyen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.