Trodde du karaokespill var dødt?
0

Trodde du karaokespill var dødt?

jan 17 Spill.no  

Man kan beskylde Nintendo for mye rart, men de har i det minste aldri vært en del av saueflokken. Nintendo har alltid gått sine egne veier og ignorert trender og populisme. Det er årsaken til mye av suksessen til firmaet, men også en av grunnene til at mange frustreres av den tilsynelatende arrogansen og virkelighetsfjerne holdningen det japanske selskapet utstråler.

Singstar+

Derfor kan jeg egentlig ikke anklage Nintendo for å kaste seg på Singstar-bølgen, for den bølgen skyllet inn mot land og tilbake ut i havet for mange år siden. Spillserien holdes fortsatt i live på Playstation 3, men tiden da ethvert vor- eller nachspiel ble avbrutt av den blå og røde mikrofoen er definitivt over.

Sing Party er Singstar tilpasset Wii U. Det betyr hovedsaklig at den skjermbaserte kontrolleren brukes på innovativt vis. Med i pakke følger en mikrofon som skal holdes i den ene hånda. I den andre skal man ha skjermkontrolleren, der man får teksten til sangen man skal synge.

Hvilken forskjell gjør dette? Jo, du står vendt mot resten av rommet når du synger.

Det høres ikke så viktig ut men tro meg, det spiller en rolle. Der man tidligere satt henslengt i en sofa og så på ræva til de to som stod vendt mot TV-skjermen mens de sang Singstar, ser man nå ansiktet til den som synger.

I disse Idol– og Hver gang vi møtes-tider handler det vel så mye om opptredenen som vokalprestasjonen, og i så måte gjør Sing Party en mye bedre jobb enn Singstar. Det er morsommere å se på noen som synger, og artigst er Sing Party når hele rommet er med å danse og synge. Når vokalisten står vendt mot resten av rommet blir det plutselig en opptreden, man føler seg mer som en artist med et publikum foran seg. Det er lettere berusende.

TV-skjermen fungerer som et cue-card for tilskuerne. Her danser figurer med bevegelser som er enkle å herme etter, refrengtekster dukker opp slik at man kan synge med på enkeltpartier, og generelt sprer TV-skjermen festglade holdninger ut i rommet.

Festen over

Party-modusen dominerer spillet, men det er likevel mulig å spille alene. Da blir spillet mer som Singstar. I festmodusen er det nemlig ren karaoke, uten poenggivning eller tonemåler som hjelper deg å synge rent. Alene får du begge deler, og kan gå for poengsummer og prestasjoner.

Det er likevel ikke til å stikke under en stol at det er langt mindre morsomt å spille dette når alle vennene har dratt hjem og du sitter alene foran skjermen med mikrofonen i hånda. Det er en grunn til at det heter Sing Party.

Men selv festen begynner å dabbe av etter hvert når de 50 medbragte låtene begynner å gå på repeat. Utvalget er bra, her er noe for de fleste selv om fraværet av gode rockelåter merkes. Nei, jeg synger ikke Nickelback uansett hvor mange Fernet Branca du får i meg. Heldigvis lover Nintendo nedlastbare låter i nær fremtid.

Grafisk er spillet lekkert presentert, med ren og fargerik grafikk. Mens Singstar spiller musikkvideoer i bakgrunnen bruker Sing Party egen grafikk, dette for å vise dansebevegelser og andre festlige elementer i festmodusen. Alt er rent og pent, nesten litt for klinisk for sitt eget beste.

Med tanke på at Just Dance-serien er en av de mest populære på Wii, er det forståelig at Nintendo ønsker å nå den samme typen spillere med Sing Party. Og de lykkes absolutt. Sing Party er rendyrket karaoke med en sosial vri som engasjerer tilskuerne på en annen måte enn Singstar klarer. Dersom alle Just Dance-spillerne har tatt steget over til Wii U, kommer spillet helt sikkert til å finne sitt publikum.

Sjekk ut den komplette låtlista til Singstar Party på neste side!

Sing Party er utviklet av Freestyle Games og utgitt av Nintendo til Wii U. Spillet lanseres 18. januar.

Alle låtene i Sing Party:

«Ironic»    Alanis Morissette
«So Good»    B.o.B.
«The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss)»    Betty Everett
«Just The Way You Are»    Bruno Mars
«Call Me Maybe»    Carly Rae Jepsen
«Le Freak»    Chic
«Jar of Hearts»    Christina Perri
«Sexy Chick»    David Guetta
«Groove Is in the Heart»    Dee-Lite featuring Q-Tip and Bootsy Collins
«Mercy»    Duffy
«Go Your Own Way»    Fleetwood Mac
«You’ve Got the Love»    Florence + The Machine
«Theme from New York, New York»    Frank Sinatra
«I Will Survive»    Gloria Gaynor
«Alone    Heart
«The Power of Love»    Huey Lewis and the News
«Flashdance… What a Feeling»    Irene Cara
«I Got You (I Feel Good)»    James Brown
«I’m Yours»    Jason Mraz
«Baby»    Justin Bieber
«Walking on Sunshine»    Katrina and the Waves
«Firework»    Katy Perry
«Kids in America»    Kim Wilde
«Just a Kiss»    Lady Antebellum
«The Edge of Glory»    Lady Gaga
«Satellite»    Lena
«Dancing on the Ceiling»    Lionel Richie
«Party Rock Anthem»    LMFAO
«Haven’t Met You Yet»    Michael Buble
«The Climb»    Miley Cyrus
«How You Remind Me»    Nickelback
«Don’t Hold Your Breath»    Nicole Scherzinger
«Always on My Mind»    Pet Shop Boys
«All About Tonight    Pixie Lott
«Don’t Stop Me Now»    Queen
«Only Girl (In The World)»    Rihanna
«Show Me Love»    Robin S.
«Love You Like A Love Song»    Selena Gomez & the Scene
«Higher    Taio Cruz featuring Kylie Minogue
«Surfin’ U.S.A.»    The Beach Boys
«I Believe in a Thing Called Love»    The Darkness
«I Want You Back»    The Jackson Five
«Daydream Believer    The Monkees
«You Can’t Hurry Love    The Supremes
«Y.M.C.A.»    The Village People
«Glad You Came»    The Wanted
«Don’t Leave Me This Way»    Thelma Houston
«I Think We’re Alone Now»    Tiffany

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.