Old-school skytefest
0

Old-school skytefest

okt 29 Spill.no  

Mens Sonys lyspistolspill «The Shoot» skuffer til Playstation 3, er Namcos nyeste tilskudd i «Time Crisis»-serien betraktelig mer underholdende.

Tradisjonsrikt

Det er kanskje vanskelig for ungdommen i dag å forstå, men «Time Crisis» var i sin tid en fantastisk serie. Så kul at jeg faktisk punget ut 1100 kroner for en japansk Playstation-versjon av spillet til med pistol på den lugubre spillsjappa Actionstation i sin tid. Det lineære gameplayet der man går på skinner og skyter fiendene som dukker opp føles kanskje noe utdatert i dag, men med «Time Crisis: Razing Storm» beviser Namco at spillsjangeren fortsatt kan være riktig så fengende.

I «Time Crisis: Razing Storm» spiller du en soldat i kamp mot terrorister et eller annet sted i Sør-Amerika. I ekte «Time Crisis»-stil er det spillet som beveger deg rundt, mens du bare peker på fiendene med Move-kontrolleren og plaffer de ned. Når du har skutt alle fiendene går du videre til neste dekning, og så videre.

Det som gjør spillet fengende er at som i et ekte arkadespill er tempoet på topp hele tiden. Fiender kommer konstant løpende til, og det er veldig tilfredsstillende å fylle de med bly. Omgivelsene er også ødeleggbare, noe spillet vet å utnytte, og det er ikke uten grunn man stormer inn i butikker fulle av glass eller på et marked med masse grønnsaksboder. Her spruter det ødelagt treverk, istykkerskutte meloner og veggpaneler på kryss og tvers over skjermen konstant i et salig kaos.

I motsetning til andre «Time Crisis»-spill har du nå med deg et skjold du kan dukke bak. Fiender som er i ferd med å treffe deg får en rød markør på seg, og da bør du enten skyte de først, eller komme deg i dekning. Hendig nok lader man også maskingeværet sitt hver gang man går i dekning.

«Time Crisis: Razing Storm» er et klassisk arkadespill, overfladisk og morsomt, spesielt med to spillere. Men ettersom spillet er såpass lettspilt, så mister det sjarmen relativt fort.

Ekstramateriale

Det har Namco-Bandai bøtet på ved å slenge med en hel haug med ekstramateriale. La oss begynne med det beste først. I tillegg til «Time Crisis: Razing Storm» inneholder spillet også to ekstra spill. Vi snakker fullverdige spill, ikke bare moduser her. Du kan nemlig også spille gjennom «Time Crisis 4» og «Deadstorm Pirates». «Time Crisis 4», det forrige spillet i serien, er fengende og med et scenario som skiller seg markant fra terroristjakten i «Razing Storm». Her har du i tillegg pistol i stedet for maskingevær og mangler skjold, slik at gameplayet blir akkurat passe variert i forhold til hovedspillet.

«Deadstorm Pirates» hadde jeg få forhåpninger til da jeg prøvde det, men det viste seg å være et av de morsomste spillene i pakken. Spillet er en konvertering av Namcos arkademaskin, og er en slags blanding av «Time Crisis» og «Pirates of the Caribbean». To spillere skal med hver sin magiske lyspistol leke sjørøvere i kamp mot vandøde og andre monstre. Spillet har en helt talentløs historie og elendig stemmeskuespill, men er så frenetisk og visuelt tilfredsstillende at jeg storkoste meg med det. Spesielt morsomt er det sammen med en kompis, da man kan kombinere strålene fra de to pistolene for å gjøre ekstra skade, noe som krever kommunikasjon og samarbeid.

I tillegg til å dytte noen ekstra spill inn i pakken, har Namco-Bandai utvidet hovedspillet med ekstra moduser. Disse er dessverre spillets svakeste side. Jeg så fram til en litt dypere spillopplevelse da jeg startet «Razing Storm»s story-modus, men ble i stedet kastet inn i et halvhjertet forsøk på å gjøre «Time Crisis» om til et førstepersons skytespill. Man skal både se seg rundt og sikte med Move-kontrolleren, mens en annen kontroller må brukes til å bevege seg. Dette var bare rot fra første sekund, og etter en halv time var jeg så frustrert at jeg ga opp hele historien og vendte tilbake til arkademodusene.

En onlinemodus er også dyttet inn, men denne kommer heller ikke til å få noen til å gå av hengslene.

Arkadeglede

Et moment jeg også må nevne er at «Time Crisis: Razing Storm» føles litt merkelig å spille med Move-kontrolleren. Med en pistol i hånda lever jeg meg mye mer inn i spillet, Move-kontrolleren gjør at skytefølelsen forsvinner, og det føles mer som om jeg sitter og peker på en Powerpoint-presentasjon. Ikke noe man irriterer seg over når spillet er på sitt mest hektiske, men tar du lyspistolspill seriøst bør du absolutt spille dette med pistol.

«Time Crisis: Razing Storm» er en fin pakke til alle som er glad i lyspistolspill. De tre arkadespillene som er inkludert er alle noe av det ypperste man får innen sjangeren, og selv om alle tre er overfladiske og best i små doser, så er de god underholdning sammen med en kompis.

Se flere bilder fra «Time Crisis: Razing Storm» på neste side.

«Time Crisis: Razing Storm» er utviklet og utgitt av Namco-Bandai. Spillet er lansert på Playstation 3 og krever «Playstation Move» eller G-Con-pistol for å spilles.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.