Oppsummering: Xbox E3 2018
0

Oppsummering: Xbox E3 2018

jun 11 Anders Lønning  

Microsoft hadde mye å ta gjøre opp for på årets E3, og sannelig leverte de.

I over 100 minutter viste Phil Spencer og teamet hans hos Xbox over 50 spill, hvor mange av dem gjorde sin verdensdebut på Microsoft sin scene. Langt fra alle var eksklusive til Xbox One, men opptil flere av de som var det så meget spennende ut.

Uendelig med Halo

Det aller første vi fikk se var en særdeles vakker annonseringstrailer til det som etterhvert skal bli Halo Infinite

Hvorfor 343 Industries har valgt å droppe nummererte oppfølgere denne gangen vites ikke, men ryktene sier at spillet skal gi oss mer Master Chief, og mindre av alt det som ikke er Master Chief.

Så langt er vi to for tre på hvor mange av konferansene som inneholdt noen som snakket norsk.

Som lovet viste DICE litt mer av historien til Battlefield Vog de strakk det aldeles ikke lengre enn de behøvde.

Traileren bestod av en kvinne som sa hun elsket noen, og så en tysk offiser som har lært seg norsk som snakket om hvor godt han likte landet vårt.

Kort, men godt.

FromSoftware slår tilbake

Endelig fikk vi vite mer av hva den mystiske «Shadows Die Twice»-traileren vi først fikk se på Geoff Keighley’s The Game Awards var.

Sekiro: Shadows Die Twice ser ut som en mer historie drevet mix mellom Bloodborne og Nioh, er regissert av Soulsborne sjefen i egen høye person, Hidetaka Miyazaki.

Spillet er satt sent på 1500 tallet i Sengoku Japan, og vi skal få spille som Sekiro, som også er kjent som «One-armed wolf», i hans søken etter hevn og for å redde noen som står han nær. Spillet skal lanseres på PC, PS4 og Xbox One tidlig i 2019.

Fire ganger større en Fallout 4

Todd Howard kom ut på scenen for å snakke litt om det nylig annonserte Fallout 76 og for å annonsere at Fallout 4 fra og med i dag vil være tilgjengelig via Xbox Game Pass

Fallout 76, som vi fikk vite vesentlig mer om i Bethesdas konferanse, er satt i Vest-Virginia, og historien foregår i 2076, da det aller første hvelvet ble åpnet etter at apokalypsen har funnet sted.

Xbox Game Pass posisjonerer seg som en absolutt Must Have

I tillegg til det allerede ganske så imponerende biblioteket som er tilgjengelig via Xbox Game Pass, kommer nå The Division, Elder Scrolls Online og Warhammer: Vermintide 2 til tjenesten, med mange flere spill planlagt etterhvert.

Forza does Great Brittain

Playground Games viste frem Forza Horizon 4som denne gangen skal være satt til Storbrittania, og skal være en delt online opplevelse med dynamiske sesonger og skal ha et stort fokus på World Events.

Ta tilbake hovedstaden.

Ubisoft dukket opp for å vise en liten snutt av The Division 2som vi kan regne med å få se mer av på deres pressekonferanse i kveld.

Demoen hadde den samme falske multiplayer chatten over seg, som vi har sett tidligere, men jeg antar de ser at det funker for noen. Spillet er satt i Washington D.C og vi fikk se tre spillere som kjempet mot fiender rundt vraket av Air Force One, før de senere beveget seg imot Capitol Hill.

Nero er tilbake og han har med seg en ny robot arm.

Ryktene som svirret om et nytt Devil May Cry fra Capcom var «right on the money».

I traileren fikk vi se Nero som nylig har fått demonarmen sin erstattet med en litt mer mekanisk en, og det kan se ut til at det ikke ble gjort frivillig. Spillet skal ha tre spillbare karakterer hvor alle tre har hver sin kampstil.

DMC5 kommer til PC, PS4 og Xbox One neste vår.

«Shopping spree» for Microsoft

Xbox sjef Phil Spencer annonserte fra scenen at Microsoft nylig har kjøpt Forza Horizon studioet Playground Games, State of Decay studioet Undead Labs, Compulsion Games og mer overraskende: Ninja Theory, studioet bak spill som Hellblade: Senua’s Sacrifice, Enslaved: Odyssey to the West og DmC: Devil May Cry.

Spencer nevnte også at de har åpnet et nytt studio i Santa Monica som har fått navnet The Initiative. Nå burde Microsoft være godt rustet til å levere eksklusive spill, om ikke i denne konsollgenerasjonen så i hvert fall den neste.

Tidligere Interplay og Obsidian designer skriver historien til Dying Light 2.

Etter å ha sist sett ham i en ganske offentlig skittentøyvask etter han skilte lag med Obsidian Entertainment, var det overraskende å se Chris Avellone komme på scenen å diskutere hvor mye valgene du tar i Dying Light 2 påvirker historien man opplever.

Spillet skal angivelig ha flere hundre valg som påvirker historien på ganske dramatiske vis.

Trippel Gears

Rod Fergusson kom på scenen for å annonsere ekteskapet mellom Gears of War og Funko Pop, i form av Gears Pop!et XCOM-lignende strategispill satt i Gears-universet ved navn Gears Tactics, og sist men ikke minst det neste kapittelet i historien om JD Fenix og vennene hans, Gears of War 5 som kommer i løpet av 2019.

Fremtiden til Xbox

Phil Spencer snakket litt om hvordan streaming sannsynligvis er fremtiden til å kunne spille alt overalt, noe vi også fikk høre fra EA på lørdag, før han også annonserte at teamet hans nå har begynt å jobbe på neste generasjonen av Xbox-konsoller.

Og så endte de showet med en showstopper.

I det Phil Spencer takket for kvelden fikk vi se En Siste Ting™.

CD Projekt RED’s Cyberpunk 2077 serverte det undertegnede mener var kveldens beste trailer. Den første ordentlige kikken på hva i pokker det spillet egentlig kommer til å være.

Trailers Galore

I tillegg til de forannevnte fikk vi også i løpet av showet se trailere og annonseringer av følgende spill:

Ori and the Will of the Wisps kommer på PC og Xbox One i 2019.

Det nylig utsatte Crackdown 3 fikk en trailer full av Terry Crews

Nier: Automata: Become As Gods som samtidig ble annonsert at kommer til Xbox One.

Metro Exodus lanseres 22. februar neste år og ser herlig variert og temmelig deprimerende ut.

Cursed Sails DLCen til Sea of Thieves minnet meg om Mirror of Galadriel-scenen i Ringens Brorskap

Tales of Vesperia: Definitive Edition vil inneholde alt ekstra innholdet vi tidligere ikke fikk se her i Europa.

Kingdom Hearts 3 byr på Frost, Toy Story og Monsters Inc.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Shonen Jump-fighteren Jump Force,

Battletoads fikk kveldens rareste annonsering,

Rico vender tilbake i Just Cause 4 som ble lekket kort tid før annonsering.

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.