Piratrydding på 360 – krise på PS3
0

Piratrydding på 360 – krise på PS3

jan 21 Spill.no  

Det stormer rundt «Call of Duty»-serien for tiden. Mens Microsoft har lansert en oppdatering som utestenger pirater fra «Call of Duty: Black Ops», har hackere tatt over kontrollen over «Call of Duty: Modern Warfare 2» på Playstation 3.

Oppdatering

I en såkalt dashboard-oppdatering til Xbox 360 denne uken fulgte det med nye sikkerhetsrutiner som identifiserer de som spiller med piratkopiert versjon av «Call of Duty: Black Ops» eller «Call of Duty: Modern Warfare 2» på Xbox 360. Disse piratene fikk seg en liten overraskelse etter å ha oppdatert konsollen sin, de piratkopierte spillene vil nemlig ikke kjøre lenger, og dermed slipper 360-spillere å møte pirater og potensielle hackere når de spiller online.

Like heldig har ikke Playstation 3-spillerne vært. Etter at hackere har klart å knekke de fleste sikkerhetskodene til konsollen den siste måneden, har maskinen blitt svært sårbar for hacking. Dette har resultert i at «Call of Duty: Modern Warfare 2» på Playstation 3 omtrent har blitt uspillbart online. Onlinespillene har blitt fulle av juksemakere som har modifisert spillereglene slik at det har blitt umulig for ærlige spillere å vinne.

Infinity Ward, som har utviklet «Call of Duty: Modern Warfare 2», ser ingen snarlig løsning på problemene. I følge Infinity Ward nytter det nemlig ikke å oppdatere spillet, bakdøren for jukserne ligger i selve Playstation 3-systemet, og ikke i spillet, og det er opp til Sony å tette sikkerhetshullet.

«Call of Duty: Black Ops» på Playstation 3 har foreløpig ikke opplevd de samme problemene som «Call of Duty: Modern Warfare 2».

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.