PlayStation 5 kommer ikke til å ha sin egen Smart Delivery.
0

PlayStation 5 kommer ikke til å ha sin egen Smart Delivery.

jun 18 Anders Lønning  

Når vi nå nærmer oss slutten av generasjonen er øynene til mange fiksert på hva det faktisk er som kommer til å skille de kommende konsollene fra hverandre, og i går fikk vi bekreftet en av de mer betydelige.

Som mange gjerne har fått med seg har Microsoft innført en tjeneste de kaller ‘Smart Delivery’ hvor alle spillene som blir gitt ut til Xbox One, som også har påstemplet Smart Delivery merket, også kommer med den oppgraderte versjonen til Xbox Series X. Dette gjøres ved at maskinen man bruker spillet på vet hvilke filer den trenger å laste ned for å konvertere et spill fra Xbox One til Xbox Series X uten at spilleren må kjøpe spillet på nytt eller betale noe mellomlegg for å oppgradere.

Det har vært spekulert i om Sony kom til å innføre et lignende system, men nå ser det ikke ut til at det er tilfellet, og at det heller blir opp til hver og en utgiver å bestemme om de vil la spillere oppgradere sitt spill fra PlayStation 4 versjonen til PlayStation 5 uten ekstra kostnad eller ikke.

Det hele begynte med at Electronic Arts bekreftet at deres kommende spill Madden NFL 21 (og da forhåpentligvis også de andre sportspillene) kommer til å ha samme system for å oppgradere mellom PS4 og PS5 som det kommer til å ha på Xbox One og Series X. Det japanske nettstedet Gamespark tok så kontakt med Sony Interactive Entertainment i japan for å forhøre seg om dette kom til å bli standard praksis for generasjons skiftet også på PS5.

Eiere av den fysiske kopien av Madden NFL 21 på PS4 kan kun gjøre oppgraderingen hvis de har valgt å gå for PlayStation 5 varianten som har diskdrev, da oppgradering fra fysisk til digital av naturlige årsaker ikke er dekket.

Der fikk de beskjed om at Sony lar utgiverne selv stå for hvordan og når de kommer til å åpne for kryss-generasjons oppgradering, at det med andre ord ikke foreligger en overordnet instruks for hvordan dette skal håndteres på plattformen fra Sony. Det er viktig å påpeke her at Microsoft sitt Smart Delivery system ikke er obligatorisk, så utgivere står fritt til å følge deres eksempel eller ikke, men det ser således ikke ut til at Sony kommer til å ha et offisielt system fra deres hold for kryss-generasjons oppgradering.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.