Pokèmon Sword & Shield solgt over 16 millioner eksemplarer
0

Pokèmon Sword & Shield solgt over 16 millioner eksemplarer

jan 31 Anders Lønning  

Til tross for en meget høylytt kampanje for å boikotte de to nyeste spillene i serien fordi de ikke inneholder alle de forskjellige lommemonstrene fra tidligere spill har Pokèmon Sword og Shield solgt over 16 millioner kopier i løpet av sine første seks uker på markedet.

I en rapport Nintendo publiserte i går morges ligger selskapet an til å gjøre det skikkelig godt dette regnskapsåret. Rapporten dekker tidsrommet april til desenber 2019 og viser at 17,7 millioner  Switch konsoller ble solgt, en over 22% stigning sammenlignet med året før og som bringer totalt antall solgte Nintendo Switch konsoller opp til 52.48 millioner. Altså mer en fire ganger flere solgte enn konsollens forløper, Nintendo Wii U.

Image

Selskapet har heller aldri solgt så mange spill som de gjør nå, med over 30% stigning fra året før. Totalt 123,13 millioner solgte spill. Pokèmon spillene var de mest solgte, men også spill som Super Mario Maker 2 og Luigi’s Mansion 3 solgte over 5 millioner eksemplarer. Underdog spillene, men som var to av undertegnedes favoritter fra fjoråret, Astral Chain og Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order solgte overraskende bra også, med over 1 million solgte eksemplarer hver.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.