Ren Tekken-fest
0

Ren Tekken-fest

jun 08 Spill.no  

Blandt mange slåssespillserier er nok Tekken den jeg har hatt mest moro med. Det er spillserien med mest variasjon i kampstiler, den mest actionfylte presentasjonen og de mest spektakulære kampene. Tekken Tag Tournament 2 er en oppsamlingsplass for alt fra tidligere Tekken, det perfekte Tekken-spillet, om vi skal tro Tekken-seriens opphav, Katsuhiro Harada.

Variasjon

Harada har vært med serien helt siden det første spillet, der jobben hans opprinnelig var å samle feedback fra spillere som han så ble brukt til å balansere og utforme spillmekanikkene. Etter hvert tok over som leder for utvikling av Tekken-serien.

Jeg tror mye av populariteten til Tekken skyldes at spillet er enkelt å lære. Fire angrepsknapper – en for hver arm og hvert ben – er lett å forstå for alle, det er langt mer abstrakt å forholde seg til andre slåssespill som bruker knapper for grep og blokkering og abstrakte angrep. Harada tror populariteten også skyldes variasjonen i spillet.

Tekken er veldig populært, og det er helt klart det mest populære slåssespillet i Europa. Det er fascinerende, for det er mange ulike land og kulturer i Europa, og det er det mest populære i slale sammen. Jeg tror Tekken passer for folk med ulike spillestiler og ulike kulturer fordi det har varierte kampstiler og spillmekanikker, forteller Harada.

Kulturell bredde i spillet blir enda bredere med Tekken Tag Tournament 2, der flere av de over 50 spillfigurene for første gang snakker sitt eget språk, så innslag av spansk, tysk, fransk og portugisisk tale vil bli å høre i spillet.

Spillet baserer seg på samme fundament som forgjengeren, altså kamper der man har to spillere på lag som skal bytte på å slåss mot et annet lag. Men det er også mulighet å spille to mot en, eller klassisk en mot en, om man ønsker det. Teknisk har det også utviklet seg, man kan nå ha tre karakterer på skjermen samtidig.

Ingen Tekken 7?

Spillet var hovedattraksjon på Namcos stand, med egen scene, DJ, biler og en buss som rullet rundt Messa dekorert med Tekken Tag. Rap-helten Snoop Dogg dukket også opp, for å feire at han har laget en sang til spillet og fått sitt eget nivå. Kanskje er det de skuffende salgstallene til Capcoms Street Fighter X Tekken som har bekymret Namco Bandai og fått de til å pøse mer penger inn i markedsføringen av spillet?

Ikke at det spiller noen rolle. Snoops tronsal passer helt fint inn i det som er en ekte Tekken-fest. Tekken-fans holder som regel Tekken 3 som det mest komplette spillet i serien, og de tre oppfølgerne siden treeren har ikke blitt like godt mottatt. Tekken Tag Tournament ble derimot svært populært, og var på mange måter et steg tilbake til den klassiske spillestilen fra de tidligste Tekken-spillene.

Se E3-traileren til Tekken Tag Tournament 2 her:

Med så og si alt av tidligere karakterer fra serien med, samt muligheten for å spille en mot en som i de vanlige Tekken-spillene, skulle man nesten tro det ikke var noe poeng i å lage et eventuelt Tekken 7. Harada innrømmer at det kan bli utfordrende.

Tag har vært veldig populært blant fansen, og dette spillet er ikke en ren tag-tittel, men har også mange elementer fra andre Tekken-spill. Det blir vanskelig å lage et nytt Tekken, for dette er nesten et perfekt Tekken-spill. Men det er ting med historien, karakterene  og mekanikkene vi har lyst til å gjøre noe med, så det er en fremtid for hovedserien også, forklarer Harada.

Stagnasjon

Tekken Tag Tournament 2 føles bra. Det har den riktige Tekken-følelsen, og vanvittig mange spillbare karakterer. Mine minutter med spillet på messegulvet fraktet meg tilbake til 90-tallet og min nyinnkjøpte Playstation der Tekken-plata surret i maskinen hver helg når kompisene var på besøk. Jeg husker fortsatt ti-slags-kombinasjonen til Paul Phoenix, og det er nesten som om tiden har stått stille når jeg slår fra meg i Tekken Tag Tournament 2. Det får meg til å spørre Harada om slåssespillsjangeren har stagnert, har det vært noen spillteknisk utvikling etter at sjangeren tok steget fra to til tre dimensjoner på 90-tallet?

– For en som ikke følger slåssespill tett kan det kanskje virke slik, men det har skjedd mye. Man kan peke på sjakk med den samme anklagelsen, eller førstepersons skytespill for eksempel. Hovedmålet når jeg utvikler spill er ikke å innovere og videreutvikle bare for å videreutvikle, det handler om å finne ut hva fansen vil oppleve og gi dem den riktige opplevelsen.

Er du Tekken-fan vil du nok finne denne opplevelsen i Tekken Tag Tournament 2. Det ser ut til å bli en rendyrket Tekken-fest, for gamle og nye fans. Med over 50 spillbare karakterer, inkludert gamle favoritter som Kunimitsu, Michelle Chang og Angel, er bordet dekket for den mest komplette Tekken-opplevelsen noen sinne i høst.

Flere bilder fra Tekken Tag Tournament 2 på neste side!

Tekken Tag Tournament utvikles og utgis av Namco Bandai. Spillet lanseres på Playstation 3 og Xbox 360 14. september og på Wii U senere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.