Rocksteady’s nye spill er Suicide Squad: Kill the Justice League – Se traileren her.
0

Rocksteady’s nye spill er Suicide Squad: Kill the Justice League – Se traileren her.

aug 23 Anders Lønning  

Mens de fleste av oss lå og sov ble Rocksteady’s første spill etter Batman: Arkham Knight avslørt på DC Comics FanDome.

I traileren ser vi den uskikkelige gruppen superskurker nok en gang i aksjon under veiledning fra A.R.G.U.S lederen Amanda Waller på jakt etter et udefinert mål i en post-apokalyptisk Metropolis hvor Brainiac ser ut til å nylig ha invadert.

Suicide Squad er i DC universet en gruppe superskurker som blir tvunget til å jobbe for staten på oppdrag som eksisterer i en moral gråsone som tradisjonelle helter som Batman, Superman og resten av Justice League ikke vil ta i, samt at det gir staten muligheten til å fornekte en hver innvolvering hvis noe skulle gå galt. I traileren ser vi at gruppen denne gangen består av Harleen “Harley Quinn” Quinzell, Floyd “Deadshot” Lawton, George “”Digger” Harkness aka “Captain Boomerang og Nanaue aka “King Shark”

Traileren viser en langt mer lettsinnet tone enn hva Rocksteady har vært kjent for tidligere, da Suicide Squad medlemmene harselerer med hverandres gimmick underveis før de går i dyst med Outkast sangen B.O.B (Bombs Over Baghdad) i bakgrunnen. Denne mer lettsinnede tonen er også i tråd med tegneserien konseptet er basert på, deler av den forrige Suicide Squad filmen, og noe som garantert kommer til å spille en rolle i James Gunn sin kommende film The Suicide Squad

Traileren viser ikke gameplay men hvis vi skal ta det vi får se figurene gjøre i traileren for god fisk virker kampene i spillet til å være langt mer energiske enn hva vi tidligere har sett i Rocksteady’s Batman spill. I følge en pressemelding fra Warner Brothers Games får vi vite at “hvert lagmedlem er utstyrt med unike knep og angrep med en utvidet måte å traversere og utforske en åpen-verden Metropolis” og at spillet byr på “stor variasjon av våpen man kan skreddersy og evner man må mestre”

Mitt første inntrykk er at det nesten kan minne mer om en slags Sunset Overdrive tone og energi over det hele.

Etterhvert som traileren spiller seg ut kommer gruppen ansikt til ansikt med sitt faktiske mål. Supermann har tydeligvis lagt sine gode kvaliteter til side da vi raskt får se han grille en pilot med lasersynet sitt like etter at han har berget han fra et styrtet helikopter. Hva som har gjort at Supermann, og antagligvis resten av Justice League hvis vi skal tro tittelen, nå har blitt onde gjenstår å se men basert på hva vi ser i traileren virker ikke Suicide Squad til å ha troen på at de har mye å stille opp med ovenfor kryptoneren.

Vi har tidligere hørt rapporter om at Suicide Squad: Kill the Justice League skal være en såkalt Games as a service” spill, som forøvrig er en betegnelse man bruker for å dekke spill som Destiny, Anthem, diverse MMORPG og, mer passende i denne sammenligningen, det kommende superhelt spillet Marvel’s Avengers,  hvor løpende innholdsoppdateringer skal holde liv i spillet over lengre tid.  I og med at Suicide Squad er en dødstropp som blir sendt ut på oppdrag av A.R.G.U.S og at Metropolis skal være en såkalt åpen verden er det ikke utenkelig at oppdragene spillerne begir seg ut på ikke bare omhandler å nedsable diverse medlemmer av Justice League men at man i likhet med Destiny gjør enkeltstående oppdrag sammen med andre spillere for å bevege historien fremover samtidig som man blir overøset med phat loot, men dette er bare ren spekulasjon på dette tidspunktet inntil vi vet mer.

Spillet kommer ikke før 2022, og er planlagt å kun lansere på PC og de neste generasjonskonsollene PlayStation 5 og Xbox Series X/S,

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.