Rykte: Telltale Games blir lagt ned
0

Rykte: Telltale Games blir lagt ned

sep 21 Anders Lønning  

Oppdatering: Etter at vi postet denne saken har det blitt bekreftet at Telltale stenger dørene. Nå ser det ut til at også The Walking Dead: The Final Season har blitt kansellert, og at de resterende ansatte skal jobbe med forpliktelser Telltale har knyttet opp mot Netflix og Minecraft: Story Mode. Les Telltale sjefen sin uttalelse her

Originalsaken:

Opptil flere nettsteder rapporterer fortløpende i kveld at Telltale Games, studioet bak kritikerroste eventyrspill deriblant The Walking Dead og The Wolf Among Us, stenger døren for godt. En anonym kilde som skal ha kjennskap til situasjonen har ovenfor nettstedet USGamer bekreftet at selskapet er konkurs.

Telltale Games, som holder til i området rundt San Francisco, gikk raskt fra å være et relativt lite studio som hovedsakelig jobbet på spill som de nyere Sam & Max spillene, før de virkelig slo an med megahiten The Walking Dead, basert på tegneserien som var skapt av Robert Kirkman.

Etter første sesong av The Walking Dead endte opp med å være en kassasuksess ble studioet tilbudt flere og flere andre lisenser å jobbe med, og frem til nå har de jobbet på spill basert på alt fra tegneserien Fables, Batman, Guardians of the Galaxy filmene, Minecraft og tv serien Game of Thrones.

Selv om spillene deres ofte har vært godt mottatt har det ofte blitt rettet kritikk mot dem om at spillene ikke fornyer seg på grunn relativt korte utviklingsperioder. Et kjent problem med Telltale oppskriften er at motoren spillene kjører på for lengst burde ha vært skiftet ut, på grunn av vesentlige tekniske problemer.

I 2017 gjennomgikk studioet heftige restruktureringer, da de sa opp rundt 90 av sine ansatte. Også den gang hadde USGamer kjennskap til situasjonen, og rapporterte da at Telltale led av blant annet en konstant «crunch» kultur som presset utviklerne til å lansere spillene så raskt som overhodet mulig.

Kildene nær studioet skal ha det til at de planlagte spillene The Wolf Among Us: Season 2 og det relativt nylig annonserte spillet basert på Netflix serien Stranger Things nå skal være kansellert som følge av konkursen.

The Walking Dead: The Final Season Episode 2 skulle etter planen lanseres på førstkommende tirsdag, med de resterende 2 episodene planlagt til lansering i november og desember. Nettstedet The Verge melder om at 25 ansatte vil fortsette utviklingen av spillet frem til siste episode har blitt lansert

 

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.