Samlet inn 1 mill på 24 timer
0

Samlet inn 1 mill på 24 timer

feb 10 Spill.no  

Tim Schafer og studioet Double Fine Productions har klart å samle inn over en million dollar til utviklingen av et nytt pek-og-klikk-spill og en videodokumentar som dekket prossessen.

Folkemakt

Det gikk ikke mange timene før den ikoniske spillutvikleren Tim Schafer (Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango, Psychonauts, etc) nådde månedsmålet sitt på 400 000 dollar, da han i går bestemte seg for å samle inn utviklingspengene hos fansen i stedet for å gå til utgivere. Åtte timer tok det, faktisk.

Se video

I skrivende stund har studioet samlet inn svimlende 1 240 267 dollar fra 33 462 personer, men dette øker betraktelig hver gang vi trykker på F5. Prosjektet har slått alle rekorder hos nettstedet Kickstarter, som har spesialisert seg i såkalt “crowd funding”, noe som ble bekreftet på Twitter allerede i går.

Det opprinnelige beløpet var ansett som minstekrav for å klare å stable et flunkende nytt eventyrspill fra legendene Tim Schafer og Ron Gilbert  på bena, og samtidig få laget en dokumentar om prossessen. Nå som målet allerede er tredoblet, lover Schafer at pengene kommer til å gå til mer oversetting av spillet og utvikling til flere plattformer.

Innsamlingen kommer til å fortsette til tirsdag 13. mars, så om du har lyst til å være med og finansiere et splitter nytt eventyrspill, er det ennå nok av tid. Hva slags spill det kommer til å bli er ennå ikke annonsert, men det er slett ikke umulig at det er snakk om Ron Gilberts gamle spillprosjekt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.