Scarlet Nexus – Full av plottvister
0

Scarlet Nexus – Full av plottvister

jul 06 Stian Koxvig  

Scarlet Nexus er et nytt rollespill fra Bandai Namco, og viser at de lager de beste anime inspirerte spillene på markedet. Med sin unike grafikk, og fascinerende kampsystem er det en av årets store JRPG overraskelser.

Du starter med to spillbare karakterer. Yuito, en mann som bruker sverd og mye nærkamp, og Kasane, som er mer magifokusert. Begge kampanjene er ca 20 timer lang,  og er unike nok til at begge bør spilles gjennom. Igjennom historien ser man hvordan disse to karakterenes vennskap utvikler seg, og spillet er fullt av fargerike individer. Spillet oppmuntrer deg til å spille begge historiene for å få mest mulig ut av plottet og det anbefales på det sterkeste da det har flere plottvister enn en M. Night Shyamalan film.

De to spillbare karakterene

Historien finner sted på jorden i en nær fremtid og karakterene våre er soldater som skal beskytte menneskeheten mot onde monster kalt «Others» som spiser hjerner. Alle soldatene har unike sci-fi inspirerte evner og steampunk tematikken gjør det til en unik spillopplevelse. Måten det narrative fortelles mellom oppdragene er ganske spesiell, for stedet for animerte videosnutter har man stillestående bilder som forteller en historie. Nesten litt sånn som i Visual Novel sjangeren. Tradisjonelle cutscenes er reservert for ekstremt viktige plottpoeng og kule kampsekvenser. Spillet er tilgjengelig både på japansk og engelsk, men med tanke på sjangeren og hvor animeorientert det er passet det mye bedre på japansk. Samtidig ser det ekstremt pent ut på min Xbox Series S.  Det har også et sterkt musikkbilde som utvikler seg i takt med kampene som gjør at man bare sitter og koser seg

Skumle monster

Karakterene i Scarlet Nexus er alle fargerike og har godt skrevet personligheter. Dette er noe Bandai Namco generelt er ekstremt flinke til. Samtidig er noen av monstrene du sloss mot virkelig fantastisk laget, og ser ut som det kunne vært tatt rett ut av Resident Evil.

Men vi kommer ikke unna kampsystemet, for det er er Scarlet Nexus virkelig skinner. Når du er i kamper har du partnere på teamet ditt, og du kan låne kreftene deres til å bygge sammen noen unike komboer. Disse kreftene blir bedre jo mer du blir kjent med laget ditt, noe som oppmuntrer deg til å følge en del av sideoppdragene slike at du kan bygge de beste teamene. Noen av kombinasjonene man kan sette sammen her er helt unikt noe annet jeg har spilt de siste årene. Du har også et veldig stort og detaljert skill-tre med masse måter du kan justere karakterene dine på så ingen spillrunder er like. Når man kom imot slutten av historien var hver eneste kamp man havnet i veldig morsomme, og man ender opp i ganske mange etter hvert. Det er en deilig følelse å bruke telepati til å løfte opp en to tonns lastebil og slenge den i fjeset på et monster.

Jeg skal ikke spoile noe av plottet, men etter hvert vil man merke mye hvor Anime dette er. Tenk Attack of the Titans/Full Metal Alchemist. Her skjer det mye rart, til enhver tid, og holder du ikke øynene oppe kommer du raskt til å falle av på historien.

Scarlet Nexus føles som et spill som leverer på alle punkter. Ja det har den typiske svakheten til japanske rollespill på det narrative, men siden jeg elsker japanske rollespill jeg bryr det meg ikke. Dersom man er ute etter et fantastisk morsomt actionrollespill er Scarlet Nexus veien å gå. Jeg tror Scarlet Nexus er en tittel man vil kose seg ekstra med om man har en forkjærlighet for Anime, men kampene og det unike visuelle steampunk-inspirerte designet gjør det til en tittel de fleste kan kose seg med. Det er et spill som overrasket meg og skulle kose meg med mer enn jeg trodde jeg skulle gjøre og som har fått en spesiell plass i hjertet mitt så langt i 2021.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur