Slår veldig hardt – Tekken 8
0

Slår veldig hardt – Tekken 8

feb 08 Stian Koxvig  

For en maktdemonstrasjon Bandai Namco leverer her. Tekken 8 er tidenes beste slåsspill.

Heihachi Mishima er død. Mishima Zaibatsu ligger i ruiner. Brutalt myrdet av sønnen Kazuya i slutten av Tekken 7. Kazuya er nå på vei imot verdensherredømme og ingen kan stoppe hans Devil Gene. Men opprørerene har et ess i ermet, sønnen hans Jin Kazama. Verdens mest kompliserte familiedrama er tilbake og leverer ett av tidenes beste spill. 

Kazuya Mishimias verdensherredømme er så nær

Før vi begynner denne anmeldelsen må jeg bare få fakta på bordet her. Jeg er ikke god i fighting spill, i det hele tatt. Jeg suger. Jeg syns de er utrolig morsomme, men jeg 30 år gammel med revmatisme så det å måtte trykke superraske kombor på kort tid gjør vondt i fingrene mine. Men som i alle andre spill så er det viktigste å ha det gøy. Tekken 8 er gøy, veldig gøy. 

La oss begynne å snakke om alle de spillbare karakterene. Det er 32 i spillet og de fleste du har et forhold til via Tekken er her. Jin, Kazuya, King, Yoshimitsu, Nina Panda, Kuma, hele gjengen. Jins demonform Devil Jin har blitt splittet opp i sin egen karakter, og årsaken til dette forstår du ved å spille igjennom hovedhistorien. Det er et par nykommere her. Victor Chevalier, en fransk levende legende for FNs militær som er i krig mot Kazuyas G Corp og bruker militærteknikker. Han er voicet av Frankrikes mest kjente skuespillere Vincent Cassel. Vi har Azucena Milagros Ortiz Castillo. En kaffedronning fra Peru som bruker MMA, og Reina, som kanskje er den mest interessante av dem. En liten dame fra Japan som bruker Mishima Style karate som gjør både Kazuya og Jin mistenksom på hennes virkelige identitet. Nina Williams har vært min Tekken main siden jeg spilte første spillet på Playstation tilbake på 90 tallet en gang. 

Tekken 8s roster skal ha noen for enhver smak. Se på søte lille Panda.


Jun Kazama er tilbake. Jins mamma og Kazuyas store kjærlighet ble sist sett drept av Ogre i Tekken 3. Harada selv beskrev henne som en av historiens viktigste karakterer, og er det noen som kan banke litt fornuft inn i hodet til Jin og Kazuya så er det Jun Kazama.

Reina er spillets store mysterium. Alle kjenner igjen stilen hennes men ingen evt hvem hun er

Hver karakter kommer med sin egen «Episode Story» hvor du slåss imot 5 andre NPCs, historiene her er mer karakterorientert og dreier seg ofte om å få kontroll over The Mishima Zaibatsu ved å vinne King of the Iron Fist Tournament 8. For eksempel Kuma sin historie er at han er lei seg over at Heihachi er død og melder seg på for å fortsette vennen sin styrestil og få Panda til å gifte seg med han.  Disse Episode Story forteller litt mer om den dype Tekken lore og viser hvor mye kjærlighet teamet putter inn i serien. 

Victor Chevalier er stereotypisk fransk og voicet av den franske legenden Vincent Cassel

Spillet ser utrolig pent ut. Og de utnytter grafikk kreftene til Series og PS5 til det maksimal og man blir sittende å nyte hver eneste kamp. Artige baner og nok av morsomme karakterer å lære seg å bruke. DLC er på vei og i første runde kommer Capoeira Fighter Eddie Gordo tilbake. Tekken 7 fikk ganske mye kule DLC karakterer og det er en kampanje på gang hvor fans vil ha Tifa Lockheart fra Final Fantasy VII Remake som en gjestekarakter. For min del blir jeg veldig glad om jeg får Lidia tilbake fra Tekken 7 da hun var en utrolig god karakter å spille som.

Peruviansk MMA fighter som eier et kaffe imperium

Tekken 8 har en Arcade Quest modus, her spiller du som en liten gutt som er i en arkade med kompisene sine. Tekken 8 er første gang et Tekken spill ikke launcher direkte i Arkade haller i Japan og rett på konsoller så denne måten er en artig liten sidestory hvor du får lære Tekken og er fylt med innhold. 

Jeg spilte Tekken 8 på Xbox Series, og D-Pad på Xbox Series kontrolleren er ikke god. I det hele tatt. Det er egentlig litt krise. For på slike spill vil man ha en god D-Pad så jeg gikk og kjøpte en third party kontroller med en bedre D-Pad. Jeg har et komplisert hat forhold til third party kontrollere. Skulle hatt en fighting stick men de er ute av min budsjett.

Tekken Online er Tekken Online. Spilt endel matcher og det er godt balansert. Det er rått det er voldelig, og det er pent. Dette kommer til å være på min Xbox veldig lengeDet er gode tider for å være en fighting game fan. Street Fighter 6 kom på 3 plass over min liste over 2023s beste spill, og jeg sliter med å se spill som kan ta ned Tekken 8 på hvor gøy det har vært. 

Nina Williams, min lojale Tekken main siden starten, og en av tre karakterer som har vært i alle Tekken spillene.

Jeg slet med å tro at jeg kunne elske et fighting spill mer enn Street Fighter 6, men Tekken 8 har klart det. The King of Iron Fist er tilbake og Reinas identitet i historien legger opp til at Tekken kan fortsette uten Heihachi Mishima. Dette er spill i kunstform. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur