Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 25 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et detaljert blikk på «The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition», før vi tar en titt på karakterbygning i «Dragon’s Dogma». Deretter blir det psykedelisk og blodig fra «Far Cry 3», før vi endelig får gameplay-videoer fra «The Walking Dead». Mot slutten blir det kreasjoner i høy hastighet fra «LittleBigPlanet Karting», før vi tar en titt på flere våpen fra «Max Payne 3». Det hele avsluttes så med et bak-scenen-blikk på Quantic Dreams imponerende tech-demo «Kara».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition»

CD Projekt REDs «The Witcher 2: Assassins of Kings» var et av fjorårets største spillopplevelser og beviste en gang for alle at den polske utvikleren er her for å bli. Spillet var riktignok kun å oppdrive til PC og derfor er det nok mange konsollspillende rollespill-fans som enda ikke har fått fingrene i spillet. Det vil derimot forandre seg når CD Projekt RED lanserer «The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition» litt senere i år. Spillet kommer nemlig til Xbox 360. Den siste utviklerdagboken for spillet forteller litt om hva den nye versjonen bringer med seg. Se utviklerdagboken og den siste traileren fra spillet under.

 

 

«The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition» har slippdato 17 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360. Eiere av PC-versjonen vil få alle nyvinningene gjennom en gratis oppdatering.

«Dragon’s Dogma»

Capcom vil prøve seg på åpenverden-sjangeren med det kommende «Dragon’s Dogma». Spillet ble tidlig stemplet som en «Skyrim»-konkurent, men utviklerne bak spillet presiserte at spillet først og fremst var et actionspill, ikke et rollespill. Likevel har de ikke lagt skjul på at spillet vil inneholde en del rollespill-elementer. Karakterskaper, side-oppdrag og nivåbasert ferdighetsystem er alle inkludert. Rollespill-fans burde med andre ord kunne puste lettet ut. For å få et bedre inntrykk av hvordan spillets karakterbygning foregår kan man sjekke ut den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Far Cry 3»

Ubisofts «Far Cry 3» ligger an til å bli et av årets største skytespill-opplevelser. Spillet har så langt imponert grundig, takket være flotte gameplay-videoer, heftige CG-trailere og kanskje spesielt takket være en viss gærning. Vaas og hans flotte monolog om definisjonen av galskap. Gærninger skal det også bli flere av, noe som kom tydelig frem da Dr. Earnhardt ble introdusert litt tidligere i år. Det som derimot ikke var helt tydelig var hvilken innvirkningen Dr. Earnhardt og hans eksperimentelle stoffer vil ha på spillets gameplay. Det er nettopp dette den siste traileren til spillet gir oss en smakebit på. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Far Cry 3» har slippdato 6 september 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Walking Dead»

Da Telltale Games snappet opp lisensen til Robert Kirkmans høyt prisede «The Walking Dead», originalt en tegneserie, var det mange som følte en viss skepsis. For selv om Telltale Games episodiske format, teoretisk sett, fungerer veldig bra til en tegneserie-lisens, har utvikleren aldri prøvd seg på et såpass voksent og voldelig innhold. Mye frykt kan derimot bli lagt til siden nå. Telltale Games viste nemlig frem spillet denne uken. Se både trailere og gameplay-gjennomgang under.

 

 

«The Walking Dead» har antydet slippdato april 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Mac og iOS.

«LittleBigPlanet Karting»

Da Sony slapp «Modnation Racers» i 2010 var det mange som forventet at spillet skulle bli kartracernes «LittleBigPlanet». Spillets gjorde mye riktig og ble rost for blant annet et lett tilgjengelig, men også dypt, kjøresystem og et hav av skaper-muligheter. Derimot synes mange, meg selv inkludert, at spillet manglet noe av den sjarmen som gjorde «LittleBigPlanet» til en såpass stor suksess. Utviklerne bak spillet, United Front Games, for nå en ny sjanse til å nå det gyldne nivået og denne gangen med «LittleBigPlanet»-lisensen i baklomma. Deres neste spill er nemlig utviklet i samarbeid med Media Molecule og heter «LittleBigPlanet Karting». Vi takker Spill.no-brukeren Random-734 før vi nyter debut-traileren, som kan ses under.

 

«LittleBigPlanet Karting» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Max Payne»

Det originale «Max Payne» fra 2001 er blant spillhistoriens ypperste, og en av mine egne yndlings-titler. Forventningene er derfor store når «Max Payne 3» lanseres litt senere i år. Det er nå Rockstar Games som har tatt over serien fra finske Remedy Entertainment og selv om de lover å respektere originalens distinktive stil, håper de også å bringe mye nytt til serien. Et av Max sine mer gjenkjennelige kjennemerker er helt klart hans bruk av doble maskinpistoler. Disse er så klart med i Rockstar Games sin versjon av spillets også, noe som tydelig kommer frem i den siste våpen-traileren til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Max Payne 3» har slippdato 18 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Kara»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en bak-scenen-video om Quantic Dreams imponerende tech-demo «Kara». Den kan selvfølgelig ses under.

 

«Kara» er kun en tech-demo og vil derfor ikke bli gitt ut som et spill.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.