Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 15 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et skikkelig karakter-innblikk fra «Street Fighter X Tekken», før vi får en smakebit på «Dirt Showdown». Deretter blir det handlings-avslørende biter av både «Resident Evil 6» og «DUST 514», før vi tar en titt på flerspiller-moduset i «Ghost Recon: Future Soldier». Mot slutten blir det så nok en fantastisk trailer fra «The Witcher 2: Assassin’s of Kings – Enhanced Edition», før det hele avsluttes med et atmosfærerikt blikk på «Prototype 2».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Street Fighter X Tekken»

Capcoms «Street Fighter X Tekken» ble godt mottatt da det lanserte forrige måned. Spillet setter kjempere fra både Capcoms «Street Fighter»-univers og Namco Bandais «Tekken»-univers mot hverandre. Siden spillet ble utviklet av Capcom er tittelens spillestil ganske lik «Street Fighter»-serien. Riktignok skal Namco Bandai gi ut sin egen motpart, kalt «Tekken X Street Fighter» ved et senere tidspunkt. Før det vil vi derimot se en versjon av «Street Fighter X Tekken» til Playstation Vita. Det er i denne sammenhengen at Capcom, denne uken, lanserte en ny karakter-trailer til spillet. Se traileren under.

 

«Street Fighter X Tekken» kan allerede skaffes til Xbox 360 og Playstation 3. Vita-versjonen er forventet til høsten.

«Dirt Showdown»

Codemasters har nærmest dominert Rally-sjangeren «Dirt»-serie, tidligere kjent som «Colin McRae». Nå vil riktignok utvikleren ta serien i en noe annerledes retning. «Dirt Showdown» vil nemlig være en arcade-racer basert rundt et «demolition derby»-modus. Spillet skal, ifølge Codemasters, kun være en såkalt spin-off og «Dirt»-serien vil returnere til realistisk rally-kjøring med uannonserte «Dirt 4». Se den siste traileren fra «Dirt Showdown» under.

 

«Dirt Showdown» har antydet slippdato mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Resident Evil 6»

Capcoms «Resident Evil»-har lenge vært regnet som kongen av «survival-horror». Riktignok har serien stadig fått kritikk for å bevege seg mer og mer mot skytespill-sjangeren. Tross dette var 2009s «Resident Evil 5» en megasuksess og Capcom ser nok ingen grunn til å stopp momentet. «Resident Evil 6» ble annonsert tidligere i år og det har blitt antydet at spillet vil prøve å appellere til både survival-horror og skytespill-fans, ved å dele opp spillet mellom flere karakterer. Blant de spillbare karakterene finner vi gamle kjenninger som Chris Redfield, Leon S. Kennedy og Ada Wong, men det har også blitt hintet til en ny karakter i leiesoldaten Jake Muller. Avsløringen om hvorfor Jake Muller er så viktig kom denne uken i form av en gigantisk «story»-trailer. Traileren kan selvfølgelig ses under, men vær advart avslører mange av spillets handlingspunkt.

 

«Resident Evil 6» har slippdato 2 oktober 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon er forventet noe senere.

«DUST 514»

CCP (Crowd Control Productions) har skapt et rykte som pionerer innenfor MMO-sjangeren takket være deres verdensrom-simulator «EVE Online». Utviklerne har også ambisjoner om å innovere sjangeren videre gjennom det kommende «DUST 514». «DUST 514» vil nemlig være en hybrid mellom førstepersons skytespill og sanntids strategispill koblet opp mot «EVE Online»-universet. Spillere fra «DUST 514» vil altså krige over kontrollen av planetene i «EVE Online». CCP håper at dette vil skape en dynamikk mellom de to spillene og spillenes brukerbaser. Helt hvordan det hele blir koblet sammer er fortsatt ganske usikkert, men det er tydelig at det har noe med en klone-teknologi som blir introdusert i spillet. Se den siste traileren fra «DUST 514» under.

 

«DUST 514» har antydet slippdato tredje kvartal 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Ghost Recon: Future Soldier»

Ubisoft er snart klare med «Ghost Recon: Future Soldier». Spillet skal gi oss et semi-realistisk blikk på krigføring i en nær fremtid. Soldatene i spillet vil å ha en rekke teknologiske hjelpemidler som, ifølge Ubisoft, alle er basert på virkelige prototyper. «Ghost Recon: Future Soldier» lover også en flerspiller-modus med en blanding av høyhastighets action og taktikk og det blir spennende å se hvordan det litt mer taktiske moduset måler seg opp mot de andre gigantene på markedet. Se spillets flerspiller-trailer under.

 

«Ghost Recon: Future Soldier» har slippdato 24 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Witcher 2: Assassin’s of Kings – Enhanced Edition»

CD Projekt Reds «The Witcher 2: Assassin’s of Kings» var et av de fjorårets største høydepunkter for PC-spillende rollespillfans. Nå ligger spillet også an til å bli et av årets flotteste Xbox-titler. «The Witcher 2: Assassin’s of Kings – Enhanced Edition» lanseres nemlig til uken og det er i den sammenhengen at CD Projekt Red ga ut den flotte lanseringstraileren, som kan ses under.

 

«The Witcher 2: Assassin’s of Kings – Enhanced Edition» har slippdato 17 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og PC. Eiere av den originale versjonen vil få det nye innholdet gjennom en gratis oppdatering.

«Prototype 2»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste traileren til «Prototype 2». Traileren, som kan ses under, er en såkalt «live action»-trailer, men gir oss et godt inntrykk av spillets atmosfære og hovedkarakter.

 

«Prototype 2» har slippdato 24 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.