Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 13 Spill.no  

Da var nok en uke nesten over og det vil jo selvfølgelig si at vår elskede søndagstapas nok en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ofte rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man forvente alt fra store annonseringer til små morsomheter eller alt man kan finne i mellom. Mens de forskjellige spillselskapene har varmet opp til E3 har denne uken vært stappet med både annonseringer og nye trailere og denne ukens søndagstapas reflekterer også det. Vi håper at det finnes noe for de aller fleste og tar som vanlig gjerne i mot ris, ros eller hva det måtte være.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele startes med en smakebit på det fortkjørende «Driver: San Francisco». Det følges så med et nytt innblikk i en fantastisk verden fra «Enslaved: Odyssey to the West», mens «Mafia II» drar oss inn i et liv fult av blod og intriger. Videre får vi mer fra Blizzard Entertainments høyt forventende oppfølger «StarCraft II», samtidig som vi finner at 2K Marin prøver å gjenopplive en legendarisk spillserie med «XCOM». Mot slutten får vi godbiter fra både «Killzone 3» og «SOCOM: Special Forces». Før det hele avsluttes med første blikk på det kommende «Mortal Kombat»-spillet. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Tanner er tilbake

Jeg husker godt hvordan mange lurte på om «Driver» ville bli det første «Grand Theft Auto» i 3D. Det skulle riktignok ta noen år før «Driver»-serien møtte forventningene om et åpenverden kjøre og action-spill, for det første «Driver»-spillet var nemlig et helt annet beist. Med fokus på kjøreegenskaper, tekniske ferdigheter og historiefortelling ble spillet likevel en suksess som enda huskes godt i dag. Tross skiftende mottagelse av diverse oppfølgere finner vi også at forventningene til et «Driver»-spill på de nåværende konsollene ikke er helt under bordet. Da passer det bra at Ubisoft Reflections, tidligere kjent som Reflections Interactive, denne uken, ga ut en liten trailersnutt til en mulig oppfølger. Lite er kjent om spillet, som visstnok skal hete «Driver: San Francisco», men skal vi tro traileren under så vil Ubisoft Reflections gå tilbake til spillseriens røtter. Er man blant de som har prøvd seg på originalen vil nemlig kjøresekvensen i parkeringshuset være umiddelbart gjenkjennelig.

 

«Driver: San Francisco» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer mest sannsynlig til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

På veien mot frihet

Ninja Theory, tidligere kjent som Just Add Monsters, gjorde et imponerende innrykk i den nåværende generasjonene da de i 2007 ga ut «Heavenly Sword» til Playstation 3. Håpet var da at «Heavenly Sword» skulle bli en langtgående serie, men i 2008 annonserte Ninja Theory at de isteden hatt tatt opp arbeidet på et helt nytt spill. Det vil ikke derimot si at forventningene til «Enslaved: Odyssey to the West» er noe mindre. Spillet, som skal være satt til en fantasifylt fremtidsverden, følger de to hovedkarakterene Monkey og Trip i en kamp mot utrolige odds og i en reise mot frihet. Mye av spillets handling og premisser er basert rundt forholdet mellom de to hovedkarakterene. Trip har nemlig, ved hjelp av et mekanisk pannebånd, tvunget Monkey til å hjelpe henne ut i live. Dette forholdet er noe Ninja Theory håper skal skape unike situasjoner og med deres lovord om et actioneventyr med fokus på taktiske muligheter skal vi ikke se bort i fra det. Denne uken kom det en flunkende ny trailer til spillet, som kan ses under. Her spares det hverken på action, drama eller vakker grafikk.

 

«Enslaved: Odyessey to the West» har antydet slippdato oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Blod, flammer og varmt metall

Det er nok ingen tvil om at forventningene til «Mafia II» er skyhøye. Endelig kommer oppfølgeren til det mesterlige mafiadramaet fra 2002. Det er riktignok ingen direkte oppfølger for 2K Czech, tidligere kjent som Illusion Softworks, har valgt å bygge opp en helt ny by fylt med helt nye karakterer. «Mafia II» vil være satt til Empire Bay, en fiktiv by løst basert på New York City og San Francisco, hvor vi følger krigsveteranen Vito Scaletta gjennom ti år av hans liv mellom 1945 og 1955. Nylig hjemme fra andre verdenskrig finner Vito sin familie i økonomiske problemer og med en plutselig trengsel etter penger finner han seg fort i en verden av kriminalitet. Sammen med sin gode venn Joe Barbaro vil Vito jobbe seg oppover Falcone-familiens rangstige samtidig som de til stadigheter havner i kinkige situasjoner. 2K Czech fikk med det forrige spillet et rykte som mestere av atmosfærisk historiefortelling og med mellomsekvenser på tilsammen over to timer, lover «Mafia II» å følge opp tradisjonen. Denne uken ga også 2K Games ut en trailer, som kan ses under, hvor vi får et atmosfærerikt innblikk i Vitos liv som en «made man».

 

«Mafia II» har slippdato 27. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Oppfølger med legendariske forventninger

Når et tolv år gammelt spill fortsatt er blant de mest populære spillene i verden, kan man lure på hvorfor Blizzard Entertainment har brukt såpass lang tid på en oppfølger. Det må jo sies at Blizzard Entertainment er kjent for nettopp det å bruke forferdelig lang tid på utviklingen av alle sine spill. Det er jo også en frihet de har fortjent da hvert eneste spill de utgir oser av både kvalitet og polering. Uansett hvordan du velger å se på det, er det ingen tvil om at «StarCraft II: Wings of Liberty» er assosiert med nesten uovervinnelige forventninger. Noen lurer kanskje på om spillet vil klare å overtale fans av serien, eller om det bare vil skape en segmentert brukerbase. Derimot er det nok mange som for lengst har lagt originalen på hylle og nå venter spent på fortsettelsen av det prestisjefylte strategispillet. Uansett er det nok liten tvil om at «StarCraft II: Wings of Liberty» vil bli en suksess på linje med det som forventes av Blizzard Entertainment. Er man blant de som venter i spenning, kan man derimot kose seg med den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«StarCraft II: Wings of Liberty» har slippdato 27. juli 2010. Spillet kommer til PC og Mac.

Vår verden under angrep

2K Marin, mest kjent som utviklerne bak «Bioshock 2», annonserte tidligere i år at de hadde startet arbeidet på et spill basert på den klassiske spillserien X-COM. Seriens første spill er kjent under to forskjellige navn, «X-COM: UFO Defense» og «UFO: Enemy Unknown», og er et futuristisk tur-basert strategispill. Blant mange er originalen regnet som et av spillhistoriens mest legendariske spill. Dessverre levde ikke spillets oppfølgere opp til forventningene og utviklerne bak serien, Mythos Games, er nå nedlagt. Det er derfor 2K Marin nå prøver å gjenopplive serien med en flunkende ny tittel. Det nye spillet, som har tittelen «XCOM», vil være et noe anderledes spill en det mange forventer. Skal vi tro traileren under, vil spillet være et førstepersons-skytespill satt til 50-tallets U.S.A. fylt med en mystisk atmosfære. Tross skifte i sjanger og setting, lover 2K Marin å inkludere mange elementer fra den klassiske serien. Den nye traileren, som kan ses under, gir ihvertfall et godt førsteinntrykk.

 

«XCOM» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer mest sannsynlig til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

En kald affære

«Killzone 2» var kanskje blant de høyst forventede titlene til Playstation 3. Tross at spillet ikke klarte å leve opp til forventningene for absolutt alle, ble spillet godt mottatt av både spillpresse og spillere. Guerrilla Games og Sony håper selvfølgelig å fortsette suksessen med nok en tittel i serien. «Killzone 3» ble første annonsert mai i år og vil fortsette der «Killzone 2» slapp. Guerrilla Games har tatt mye av kritikken til hjertet og lover at «Killzone 3» vil være noe lettere å fordøye med blant annet mye færre banneord fra karakterene. «Killzone 3» vil også ha en mer varierte områder med arktiske landskap, atomsprengte ødemarker og kamper satt til verdensrommet. Videre lover Guerrilla Games også nyvinninger som fult ødeleggbare omgivelser og et utvidet nærkampsystem. Med E3 rett rundt hjørnet, messen starter i dag, ga Sony og Guerrilla Games denne uken ut en ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, gir oss et actionspekket innblikk i den nye tittelen, hvor vi for første gang får se spillet i aksjon.

 

«Killzone 3» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Mot alle odds

Sony og Zipper Interactive er snart tilbake med en ny tittel i deres elskede «SOCOM»-serie. «SOCOM: Special Forces», også kjent som «SOCOM 4», vil være Zipper Interactives retur til serien og de håper med det å skape et spill som lever opp til fansens forventninger. Etter den revolusjonerende gruppen Naga plutselig tar over et sørøst-asiatisk land er en enslig gruppe med spesial soldater det eneste som står igjen. Som den legendariske NATO-kommandøren Cullen Gray, må spillerne nå lede gruppen i kampen mot Naga og deres unnvikende kommandør. Med bare seks dager til tilgjengelighet og omringet av fiender på alle kanter, må gruppen nå jobbe sammen for å avdekke Naga-gruppens uforståelige intensjoner. Zipper Interactive lover at spillet vil være fylt med en rekke nyvinninger. Deriblant finner vi ødeleggbare omgivelser, et dynamisk «cover»-system og en flunkende ny kunstig intelligens fokusert på taktiske handlinger. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, gir oss et innblikk i både handlingen og noen av spillets nyvinninger.

 

«SOCOM: Special Forces» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Mortal Kombat

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en trailer fra det kommende «Mortal Kombat». Som niende spill i serien har NetherRealm Studios, tidligere kjent som Midway Chicago, gått tilbake til røttene i både vold og spilleplan, ihvertfall hvis vi skal tro traileren under.

 

«Mortal Kombat» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.