Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 20 Spill.no  

Da nærmer vi oss slutten på nok en uke og hvilken uke det har vært. E3 har kommet og gått – og vi har fått tallerkenen fylt med både store annonseringer og haugevis av både skjermbilder og trailere. E3 stopper derimot ikke vår ukentlige søndagstapas, som er tilbake også denne uken. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers rolige og kanskje litt kjedelig søndagen med en god porsjon spillnyheter. Her kan man finne alt fra store annonseringer til mindre morsomheter, alt fra uken som har vært. Vi håper som vanlig at det finnes noe som faller i smak og tar gjerne i mot tilbakemeldinger av alle slag.

 

Denne ukens søndagstapasmeny består av en rekke spillnyheter. Det hele startes med en trailer fra «The Lord of the Rings: War of the North». Deretter finner vi at «I Am Alive» fortsatt er i live og «Fable III» øver seg på verdensherredømme. Så eksploderer det med nyheten om at legenden «Goldeneye 007» er tilbake, mens «Majin and the Forsaken Kingdom» utforsker helt andre legender. Mot slutten får vi et innblikk i det imponerende «Spec Ops: The Line» og det nyannonserte «Rayman Origins. Før det hele avsluttes med et nytt klipp fra Kevin Butler og hans nye protege Marcus Rivers. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Ukjente helter

Utviklet av Snowblind Studios, kjent fra blant annet «Baldur’s Gate: Dark Alliance» og «Champions of Norrath», skal «The Lord of the Rings: War in the North» være et tredjepersons action-rollespill med muligheter for både enslig og nettbasert samarbeidspilling (coop). Spillet er satt til J.R.R Tolkiens fantastiske verden og Snowblind Studios har basert spillet på en ganske liten kommentar fra bøkene. Ved å sette spillet til «Ringenes Herre»-universet, men derimot ganske langt fra bøkenes handling, håper Snowblind Studios å skape en ikonisk opplevelse med mye frihet til karakterutvikling og historiefortelling.

 

«Lord of the Rings: War in the North» følger en kampøks-fektende dverg, en bueskytende alv og et magi-kastende menneske og spillerne vil kunne fritt velge hvilken de vil spille med. Sammen vil de dra på et storslått eventyr som vil stoppe Saurons nordlige hær, noe som deretter åpner veien for Frodo og hans brorskap til å redde verden. Under kan du se den nyeste traieleren fra spillet.

 

«The Lord of the Rings: War in the North» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Fortsatt i live

«I Am Alive» skapte store overskrifter da det ble annonsert under E3 i 2008. Spillet lovet et realistisk forsøk på overlevelses-skrekksjangeren med mer fokus på overlevelse enn typiske skrekkelementer. Satt til et jordskjelv-ødelagt Chicago, skulle spillerne kave seg gjennom byen på jakt etter sin kjæreste. En stor del av spillets handling og spillbarhet skulle også være basert rundt mangelen på vann og spillerne ville stadig komme i situasjoner der de må kjempe om muligheten til fukte leppene.

 

Derimot ble det fort trangt om informasjon rundt det ambisiøse spillet og etter flere forsinkelser, ble det avslørt at utviklerne bak spillet, Darkworks, hadde sluttet på prosjektet. Som utgiveren til spillet hadde derimot Ubisoft ikke gitt helt opp enda og spillet ble gitt til deres Shanghai studio. Det er derfor, nå 2 år etter annonseringen, at vi nå endelig kan se den neste traileren fra spillet, som kan ses under. Dessverre ser det nok ikke like bra ut som mange hadde forventet, men Ubisoft Shanghai har enda en god stund til spillet skal slippes. Det er derfor ikke helt uten håp.

 

«I Am Alive» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Wii.

Rettferdig konge eller tyrann?

«Fable»-serien er kjent som en av de mest under-leverende spillene gjennom tidene. Med Peter Molyneuxs store lovord i minne, er det fortsatt mange som venter på muligheten til å plante et tre for å se det vokse. Tross alle skuffelsene har serien likevel klart å stemple seg selv som en av de største og beste rollespille-seriene vi har i dag. For selv om spillene fortsatt ikke lever opp til de umåtelig høye forventningene til det originale spillet, er det faktisk en spillserie fylt med kvalitet og underholdningsverdi.

 

Det tredje spillet i serien, «Fable III», ble annonsert under Gamescom i fjor og Lionhead Studios har planer om å ta spillet i en delvis ny retning. Første del av spillet vil være i typisk «Fable»-stil hvor du som en ung helt må overvinne spillets store skurk, i dette tilfellet er det Albions tyranniske konge. Derimot håper Lionhead Studios å innovere ved å fortsette spillet videre. Det gjør de blant annet ved å introdusere spillerne til en rekke nye funksjoner som lar dem styre landet akkurat slik de selv vil. Blir man en ny blodtørstig tyrann eller blir man rettferdig hersker som holder alt han lover? Hvilken det blir er helt opp til spillerne. Bortsett fra å introdusere et nytt strategi-element til serien lover Peter Molyneux og Lionhead Studios også å forbedre det meste fra forgjengeren. De har hørt nøye etter hva spillerne har sagt og lover med «Fable III» blant annet fullstendig samarbeidspilling (coop) med dine egne karakterer og hund, kartfunksjon og persontilpassede våpen. Under E3 denne uken ble spillet også vist fram for første gang, det også med traileren som kan ses under.

 

«Fable III» har slippdato 26. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

Legenden gjenoppstår

«Goldeneye 007» til Nintendo 64 er kanskje et av de mest legendariske førstepersons-skytespillene noen sinne. Det var et av de første virkelig gode førstepersons-skytespillene på konsoll og regnes det også som en forløper til dagens flerspillertrend på konsoll. Alt dette sammen med å være basert på en filmlisens, gjorde spillet til en megasuksess og spillet kan nå finnes på tidenes beste spill lister verden over. Det er derfor kanskje ikke så rart at det har oppstått mange håp og rykter om en oppgradert versjon av spillet til den nåværende generasjonens konsoller.

 

Det skulle jo være en enkel prosess med garantert suksess, men en rekke rettighets problemer oppsto. For det første sitter Activision-Blizzard nå på rettighetene til spill basert på James Bond og utviklerselskapet bak spillet, RARE, er nå eid av Microsoft. På toppen av dette sitter Nintendo på utgiver rettighetene til det originale spillet. Det var med andre ord mye som skulle klaffe for at drømmen skulle bli en virkelighet. Hvordan de klarte å løse den store konflikten er usikkert, men under årets E3-messe annonserte Nintendo endelig at en ny versjon av det legendariske spillet skulle komme og det eksklusivt til deres konsoller. Under kan du se traileren fra spillet.

 

«Goldeneye 007» har antydet slippdato november 2010. Spillet kommer til Wii og Nintendo DS.

En gutt og hans troll

Den japanske «Folklore»-utvikleren Game Republic er i full gang med utviklingen av deres neste spill. «Majin and the Forsaken Kingdom» vil være et action-eventyrspill med fokus på oppgaveløsning og historietelling i en fantastisk verden. Her møter vi tyven Tepeu som i sin utforskning av det forlatte landet finner det sovende trollet, majin på japansk, Teotl. Sammen drar de så på en reise for å bringe liv tilbake til det øde-liggende landet, mens vi på veien får utforske Tepeu og Teotls fortid. Spillet, som i gjenkjennelig Game Republic-stil er basert på japanske eventyrfortellinger og mytologi, vil for det meste være basert på å løse oppgaver ved å bruke Tepeu og Teotls ferdigheter i samspill. Game Republic lover også at spillets oppgaver vil være utfordrende og sier de ikke ønsker å holde spillernes hånd gjennom spillet. «Majin and the Forsaken Kingdom» virker å bygge på allerede godt etablerte spillfunksjoner, men klarer også å ose av originalitet med sine sjarmerende karakterer, spennende handling og inspirerende artistiske stil. Traileren under gir oss ihvertfall det inntrykket med et lite innblikk i spillets historie og spillbarhet.

 

«Majin and the Forsaken Kingdom» har antydet slippdato tredje kvartal 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

En sandbelagt urbanjungel

Da 2K Games valgte å igjenstarte den langtgående «Spec Ops»-serien med annonseringen av Yager Developments «Spec Ops: The Line» på slutten av fjoråret, var det mange som umiddelbart fikk øynene opp for spillet. Med utrolig sand-fysikk og effekter samt noe som virket som veldig dynamisk og hektisk action så det virkelig ut som spillet var verdt å vente på. Det var kanskje forventet å få se mer spillet under denne ukens E3-messe, men bortsett fra traileren under og litt informasjon om spillets handling, var det lite å finne fra spillet.


«Spec Ops: The Line» vil følge en gruppe med «Delta Force»-soldater gjennom et sanddekket Dubai. Deres oppdrag er å finne og redde en oberst ved navn John Conrad. Derimot blir det hele snudd på hodet da spesialsoldatene ankommer den sandbelagte byen og ingenting er slik de forventet. Yager Developments lover å gi spillerne mange taktiske muligheter og i en interessant vri vil flere av de taktiske valgene spillerne gjør ha en innvirkning på spillets handling. Her er det ikke samtalesystemer om det gode og det onde det er snakk om, men heller krigens mørke verden og grånyanserte kampsituasjoner som vil skape historien.

 

«Spec Ops: The Line» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Tilbake i 2D

Ubisofts «Rayman»-serie har lenge vært en elsket del av spillverdenen og selv om serien har hatt suksess med både 3D og gale kaniner, er det mange som fortsatt savner den klassiske «Rayman» på Playstation One. Det er derfor en gladnyhet for fans av serien at Ubisoft nå velger å gå tilbake til sine 2D røtter i en episodisk utgivelse av «Rayman Origins». Det er da snakk om en slags forgjenger til serien og vil følge noen yngre og mer barnslige versjoner av Rayman og hans gode venn Globox. Spillet minner også ganske mye om det originale «Rayman» med sin tegnede 2D-grafikk som du kan se i traileren under. Det ser ihvertfall innbydende ut, om ikke litt barnslig, og selv tror jeg at et nedlastbart episodisk format kan passe perfekt til et spill av denne typen.

 

Første episode av «Rayman Origins» har antydet slippdato en gang i løpet av 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og iPad.

Møt Marcus Rivers

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg igjen å avslutte med et klipp av den alltids like morsomme Kevin Butler. Her blir vi introdusert til det neste leddet i Sony’s visepresident kampanje, men nå til Playstation Portable. Møt Marcus Rivers, en skikkelig selvsikker tolvåring som virkelig liker sin PSP.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.