Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 27 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det betyr jo selvfølgelig at vår elskelige søndagstapas nok en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers litt rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra store annonseringer til små morsomheter. Som forventet har uken etter E3 vært litt roligere, noe som ikke er så rart da de fleste spillselskapene har tømt lommene for trailere og nyheter under årets messe. Vi har likevel klart å samle opp en god blanding trailere og utviklerdagbøker som dere kan fortære. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og tar gledelig imot ris, ros eller kritisering av Fredes rettskrivningferdigheter.

 

Ukens søndagstapasmeny består av en rekke saker. Vi starter det hele med en velkomsthilsen fra «APB: All Points Bulletin». Videre finner vi at «Blacklight: Tango Down» viser muskler, mens «Crackdown 2» skaper tilfeldig kaos. Deretter kommer det utviklerdagbok fra «Need for Speed: World» og en lanseringstrailer fra «Sniper: Ghost Warrior». Mot slutten kommer «Crysis 2» med en mystisk trailer og «Knights Contract» skaper et kjempemessig førsteinntrykk. Det hele avsluttes så med en morsom liten film fra PSP-talsmann Marcus Rivers. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Velkommen til San Paro

«APB: All Points Bulletin» slippes til uken og er man blant de som har forhåndsbestilt kan man ta fatt på spillet allerede imorgen. Spillet, som ofte blir sammenlignet med en MMO-versjon (Massively Multiplayer Online) av «Grand Theft Auto», setter spillerne enten i rollen som kriminelle eller som lovens håndhevere og på hver sin side av loven vil de krige gjennom gatene til den fiktive byen San Paro. David Jones og hans utviklerselskap Realtime Worlds håper at spillets mer actionfokuserte spillbarhet vil appellere til folk som kanskje ikke er vant med typiske MMO-spill. De har også kommet opp med en ganske åpen betalingsmodell som skal gjøre det lettere for de som ikke har så mye tid til rådighet å oppleve spillet. Betalingsmodellen lar nemlig spillerne selv velge hvor mye spilletid de vil kjøpe. Man kan for eksempel kjøpet et ubegrenset pass for 30 dager eller spilletid på 20 timer.

 

Med sin actionfokuserte spillbarhet og et utrolig utvalg av tilpasningsmuligheter, er det ingen tvil om at «APB: All Points Bulletin» har potensialet til å appellere til mange. Er du likevel usikker på om dette er noe for deg, kan du jo sjekke ut den siste traileren under. Her blir man introdusert til San Paro mens man får et innblikk i hvordan de første timene i spillet vil utfolde seg.

 

«APB: All Points Bulletin» har slippdato 1. juli 2010. Spillet kommer kun til PC.

Nedlastbart-spill med muskler

«Blacklight: Tango Down» er et lite spill med store ambisjoner. For det første er det en nedlastbar-tittel som påstår å være på linje med de store gutta. Det stopper derimot ikke der for utviklerne bak spillet, Zombie Studios, har nemlig allerede lagt opp til både film og tegneserie basert på spillet. «Blacklight: Tango Down» er et flerspillerbasert førstepersons-skytespill satt til en nær fremtid. Zombie Studios ville skape en futuristisk verden som er godt grunnet i virkeligheten og har derfor gransket en rekke av de kommende teknologiene som blir skapt for soldater på slagmarken. Blant annet gir de alle spillerne muligheten til å bruke et såkalt «Hyper Reality Visor» eller HRV som kan brukes til å se fiender gjennom vegger. Enda mer spennende er kanskje det store antallet våpenkombinasjoner som vil finnes i «Blacklight: Tango Down». Zombie Studios vil nemlig gi spillerne muligheten til å fult tilpasse sine våpen med både egenskaper og festemuligheter.

 

«Blacklight: Tango Down» slippes til uken og med Zombie Studios lovord om at spillet vil være et nedlastbart-spill ut av denne verdenen ville man kanskje forventet en litt høyere prislapp. Derimot har Zombie Studios satt terskelen lavt på nettopp dette og med et prispunkt på omtrent 120 kroner, er det vanskelig å si nei. Er man fortsatt litt usikker kan man jo sjekke den nyeste utviklerdagboken, som kan ses under. Her går prominente medlemmer fra Zombie Studios mer inn i detaljene på spillets ambisjonsrike våpensystem.

 

«Blacklighte Tango: Down» har slippdato 1. juli 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kriminelle gjenger og mutanter

Ruffian Games er snart klare med «Crackdown 2», oppfølgeren til superagentspillet fra 2007. «Crackdown 2» vil ta oss tilbake til Pacific City hvor vi igjen må tå opp rollen som en politiagent med superkrefter. Fylt med kriminelle gjenger og mutanter, vil Pacific City ha en masse utfordringer for spillerne og fans av det originale spillet har enda mer tilfeldig kaos i vente. Ruffian Games lover også et dypere tilpasningsystem for karakterbygging som vil komme godt med i spillets nye samarbeidsmodus (coop), denne gangen for opptil fire spillere. Tidligere denne uken ble en demo av spillet tilgjengelig gjennom Xbox Live. Demoen gir spillerne tilgang til et avsondret område av byen hvor man fritt kan leke seg og burde gi et godt inntrykk av spillets fullstendige form. Føles det, tross dette, som om man ikke har fått nok, kan man jo sjekke ut lanseringstraileren under.

 

«Crackdown 2» har slippdato 9. juli 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

En verden av racing

Under årets E3-messe i forrige uke, ble det annonsert at Criterion Games, tidligere kjent for «Burnout»-serien, jobber iherdig på en ny versjon av «Need for Speed: Hot Pursuit». Det vil ikke derimot si at Electronic Arts andre «Need for Speed»-utviklere sitter med tomlene i lås. EA Singapore og EA Black Box er nemlig fult i gang med utviklingen av «Need for Speed: World», et MMO-basert racing-spill. Spillet har tidligere vært annonsert som et gratis-spill, men det skal vise seg at det ikke er helt riktig. Det vil fortsatt være mulighet til å laste ned spillet helt gratis og man kan spille så mye man vil uten å betale noe mer. Derimot vil man bare kunne nå et vist nivå og hvis man vil ha tilgang til de tøffeste bilene må man punge ut for spillets såkalte startpakke. Startpakken vil koste omtrent 130 kroner og gir ubegrenset tilgang til hele spillet, i tillegg vil startpakken også gi tilgang til et eksklusivt kjøretøy og tidligere tilgang til spillet.

 

«Need for Speed: World» lover en arkade-stilert spillbarhet med action og «power-ups». Det er nettopp dette EA Black Box går inn på i utviklerdagboken som kan ses under.

 

«Need for Speed: World» har slippdato 20. juli. Spillet kommer kun til PC.

Snikende skarpskyter

Den polske utvikleren City Interactive er kanskje mest kjent for billigtitler som «Code of Honor» og «Art of Murder», men med «Sniper: Ghost Warrior» håper de å ta et steg oppover mot de store gutta. Blant annet har de skaffet rettigheter til Techlands Chrome-motor, mest kjent fra «Call of Juarez»-serien. Det er også sjeldent at et spill fra en såpass ukjent utvikler for like mye oppmerksomhet som «Sniper: Ghost Warrior» har fått. Spillet følger en gruppe elitesoldater som blir sent inn i det fiktive landet Isla Trueno. Der får de i oppgave å trene opp og hjelpe opprørstyrkene til å ta ned landets fiendtlige styresmakter. Det er her lagt spesielt fokus på rollen en skarpskyter har i en slik krigssituasjon og med kamuflasje og tunge kalibre må spillerne bruke både list og nøyaktige skudd for å ta ned landets regime.

 

«Sniper: Ghost Warrior» ble sluppet denne uken og selv om spillet har fått mye blandet kritikk er det noen som har falt for spillets skarpskyter-funksjoner. Lanseringstraileren som kan ses under virker ihvertfall delvis lovende ut.

 

«Sniper: Ghost Warrior» finnes i butikkene. Spillet kan skaffes til Xbox 360 og PC.

Mer fra «Crysis 2»

«Crysis 2» er for mange et av årets høyst forventede spill. Det er da heller ikke grunn med tanke på hvilken innvirkning det forrige spillet i serien hadde på spillindustrien. Det er nemlig ikke ofte at tre år gammelt spill fortsatt brukes til tekniske sammenligninger på selv de nyeste titlene. Tyske Crytek, utviklerne bak spillet, har heller ingen planer om å gjøre oppfølgeren noe mindre imponerende, nå også på konsoll. «Crysis 2» vil nemlig være satt til selveste New York City og spillerne må denne gangen ta opp kampen mot en romvesen-invasjon som truer å ødelegge verden. Det lover til å bli en spesiell opplevelse å kjempe seg gjennom Manhattens gater mens skyskrapere faller på alle kanter. Mange venter nok også i spenning på å se om Crytek igjen kan ta over kronen som kongen over grafikk og når Crytek lover gull og grønne skoger er det kanskje ikke så rart. Etter årets E3-messe, forrige uke, ville man kanskje trodd at Crytek og «Crysis 2» var tomme for krutt, men det er de rett og slett ikke. Denne uken kom det nemlig enda en ny trailer til «Crysis 2», som kan ses under. Her får vi et litt sporadisk og mystisk innblikk i noe jeg tror kan relateres til spillets underliggende handling.

 

«Crysis 2» har antydet fjerde kvartal 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Brutal action fra en fantastisk middelalder

«Knights Contract» ble annonsert litt tidligere i år og er man fan av actionfylte «hack’n’slash»-spill som «Baynetta» eller «God of War» kan dette allerede virke veldig interessant. Satt til en fantasi-inspirert middelalder vil spille følge soldaten Heinrich og magikeren Gretchen på en ferd fylt av magiske monstre og uhyggelige mutanter. Det er riktignok mer på ferdet enn uoverkommelige fiender for de to hovedkarakterene går også å bærer på et ganske fiendtlig forhold seg i mellom. For mens Gretchen har gjenoppstått etter å ha blitt drept av Heinrich, har Gretchen forbannet Heinrich med udødelighet. Hvordan det hele kommer sammen og hvorfor de nå hjelper hverandre har enda ikke blitt avslørt, men det lover ihvertfall til noen spennende karakterintriger. «Knights Contract» ser også ut til å bli et hurtig actionspill av den brutale sorten med mye blod og gørr. Traileren under, som er en såkalt CG-trailer og ikke en virkelig representasjon av spillets grafikk, gir oss ihvertfall et spennende lite inntrykk av spillets to hovedkarakterer.

 

«Knights Contract» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Marcus Rivers fortsetter sitt arbeid

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg igjen å avslutte med et klipp fra Playstation Portable sin nye talsmann, Marcus Rivers.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.