Søndagstapas
0

Søndagstapas

jul 18 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det vil jo selvfølgelig si at den smakfulle søndagstapasen nok en gang er på plass. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lage litt action og spenning på den ellers noe trøtte og rolige søndagen. Her kan man finne alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene, alt fra uken som har vært. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og håper på mange fine kommentarer, enten det er ris, ros eller annet.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med klassiske karakterer i «Red Dead Redemption», før vi møtes av noen skikkelig farlige skogvoktere i «Guild Wars 2». Deretter tar vi fatt på konkurransedyktig strategi-action i «League of Legends» og nytt kontrollsystem i «NBA Elite 11». Det fortsettes så med nyheter om et noe nytt fra 007 selv i «James Bond 007: Blood Stone». Mens vi nærmer oss slutten finner vi at «Assassin’s Creed» får tegneserie og at «Oddworld» har nye spill på vei. Det hele avsluttes så med en melding fra den lettkledde «Old Spice»-mannen. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Gjensyn med gamle kjenninger

Rockstar Games åpen-verden westernspill, «Red Dead Redemption», har gjort stor suksess så langt. Spillet er allerede regnet som en av de største kandidatene til gjeve «Årets Spill»-priser verden over og burde, i min mening, prøves av alle. Forrige uke rapporterte Jon Cato om Rockstar Games framtidlige planer rundt spillets nedlastbare innhold. Deriblant ble hele fire pakker annonsert og først ut er «Legends and Killers», som er forventet i starten av august. «Legends and Killers» vil inneholde ni nye brett til spillets klassiske flerspillermodus, åtte nye flerspiller-karakterer og et nytt kastevåpen, nemlig tomahawk. Blant de nye karakterene vil man finne gamle kjenninger fra det første spillet i serien, nemlig «Red Dead Revolver», denne uken slapp Rockstar Games noen skjermbilder fra pakken, disse kan ses under.

 

«Legends and Killers» er en nedlastbar-pakke til «Red Dead Redemption» og kommer til både Xbox 360 og Playstation 3. Den vil koste omtrent 65 kroner.

Bue, pil og farlige dyrevenner

Da det første «Guild Wars»-spillet ble lansert i starten av 2005 ble store deler av MMORPG-verdenen (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) snudd på hodet. Med et forenklet fokus og helt uten ekstra kostnader, hverken månedlige eller mikrobaserte, klarte spillet å appellere til mange fans av sjangeren. «Guild Wars»-serien, inkludert «Guild Wars: Prophecies», «Guild Wars: Factions», «Guild Wars: Nightfall» og «Guild Wars: Eye of the North», har tilsammen klart å selge over seks millioner eksemplarer og utvikleren bak spillet, AreaNet, er godt fornøyde med det. Da er det kanskje ikke så rart at annonseringen om et «Guild Wars 2» under utvikling ble såpass godt tatt i mot.

 

AreaNet håper med «Guild Wars 2» å skape en mer tradisjonell MMO-opplevelse uten å gå bort fra de unike aspektene som gjorde originalen til en så stor suksess. Blant de største forandringene vil man for eksempel finne et høyere antall karakternivåer og et mye større fokus på såkalte utholdende soner. De siste månedene har AreaNet promotert spillet ved å gi ut trailere til spillets forskjellige klasser. Før har vi fått se fra både krigeren (Warrior) og element-magikeren (Elementalist), men denne uken er det skogvokteren (Ranger) som står for tur, i traileren under.

 

«Guild Wars 2» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer kun til PC.

Konkurransedyktig strategi-action

Fans av «Defence of the Ancients»-modifikasjonene til «WarCraft III», også kjent som «DOTA», burde være godt kjente med «League of Legends». «League of Legends» er nemlig basert på den utrolig populære modifikasjonen. Utvikleren bak spillet, Riot Games, består også av en rekke medlemmer fra «Warcraft III» sitt mod-samfunn.

 

Spillestilen i «DOTA» er basert rundt en miks av rollespill og strategi-elementer. Spillerne får velge helte-enheter som kan oppgraderes med både karakternivåer og utstyr. Spillerne blir så delt opp i lag og må deretter prøve å ødelegge fiendens hovedbasebygning, også kalt «Ancient».

«League of Legends» kan på en måte regnes som en videreutvikling av konseptet og med en dedikert utvikler bak seg har spillet hatt en stor vekst i både innhold og burkerbase. Blant annet har spillet vunnet en rekke priser for sin konkurransedyktige spillbarhet. Hvis intens strategi-action i et ekstremt konkurrerende flerspillermiljø høres ut som noe for deg, burde du definitivt ta en titt. «League of Legends» kan skaffes på spillets nettside her og er foreløpig helt gratis, spillet kan også skaffes gjennom steam til den nette sum av omtrent 160 kroner. Denne uken startet også spillets såkalte første sesong og det var i denne sammenhengen at Riot Games slapp den datagenererte traileren som kan ses under.

 

«League of Legends» er et nedlastbart-spill og finnes kun til PC.

Ta kontroll

Electronic Arts «NBA Live»-serie har alltid vært en populær og gjenkjennelig del av utgiverhusets stall. Det var derfor noe overraskende at Electronic Arts i år valgte å skifte navn på serien. Med navnet «NBA Elite» mener de nemlig å legge fokus på større nyvinninger og en mer autentisk opplevelse. Årets innlegg i den langtgående serien blir derfor kalt «NBA Elite 11» og blant de største av nyvinningene finner vi et helt nytt kontrollsystem. Ved å fokusere nesten alt på bruk av den høyre analog-stikken, mener utviklerne at de kan skape en mye mer dynamisk opplevelse med høyere innlevelsesverdi. Blant går de så langt som å tvinge spillere til å sikte på kurven, noe som burde skape et større behov for faktiske ferdigheter i spillet. Lignende kontrollsystemer har vært veldig effektive i andre sportspill-serier og det blir spennende å se hvordan det vil fungere med basketball. Skal vi tro NBA-proffene i traileren under, er det ihvertfall ganske så flott.

 

«NBA Elite 11» har slippdato 5. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Nytt «James Bond»-spill på vei

Fredag denne uken annonserte Activision at et nytt spill basert på deres ettertraktede «James Bond»-lisens er under utvikling. Kalt «James Bond 007: Blood Stone» skal spillet være tredjepersons-skytespill med fokus på både nærkamp og kjøring. Denne gangen har Activision valgt å gi lisensen til utviklerne hos Bizarre Creations, tidligere kjent for «Project Gotham Racing», «The Club» og «Blur», så actionspekkede kjøresegmenter er å forvente. Lite er enda kjent om spillet, men Activision lover kjente stemmeskuespillere med Daniel Craig som James Bond, Judi Dench som M og Soul-artisten Joss Stone som spillets Bond-babe ved navn Nicole Hunter. Ellers vil Bond, sammen med Nicole, traversere Jorden gjennom de fire, så langt annonserte, lokalene Athen, Istanbul, Monaco og Bangkok. Sammen med annonseringen slapp Activision også traileren som kan ses under og om ikke annet lover dette til å bli en skikkelig actionspekket fest.

 

«James Bond 007: Blood Stone» har antydet slippdato julen 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Snikmorderne får tegneserie

Ubisofts «Assassin’s Creed»-serie er på vei til å bli en skikkelig megaserie. Ikke nok med at «Assassin’s Creed II» var en av fjorårets største suksesser og at viderefortellingen av Ezios historie i «Assassin’s Creed: Brotherhood» skal slippes senere i år, annonserte Ubisoft denne uken at en tegneserie også er på vei. Foreløpig bare kalt «Assassin’s Creed: Comic» vil tegneserien slutte seg til de andre ikke-spillerelaterte utgivelsene, som er kortfilmen «Assassin’s Creed: Lineage» og romanen «Assassin’s Creed: Renaissance». Veldig lite er så langt avslørt om tegneserien, men ut i fra traileren som kan ses under et det tydelig at den vil ta sted i Russland på starten av 1900-tallet. I typisk «Assassin’s Creed»-stil vil den også ta opp historiske hendelser som kan by på mysteriøse tolkninger, i dette tilfellet er det snakk om Tunguska-hendelsen som inntraff Russland i 1908. Selv om det er offisielt godkjent for å være et meteorittnedslag, finnes det mange utrolige teorier rundt den ødeleggende hendelsen, som regnes å være 1000 ganger så kraftig som Hiroshima-bomben. Det er forventet mer informasjon rundt tegneserien iløpet av San Diego Comic Con, som går av stabelen neste uke.

 

«Assassin’s Creed: Comic» har ingen antydet slippdato. Bladet vil mest sannsynlig være lagd av papir.

Den merkelige gjengen er tilbake

Oddworld Inhabitants utrolige verdener og karakter er høyt elsket av mange spillere og med titler som «Oddworld: Abe’s Oddysee», «Oddworld: Munch’s Oddysee» og «Oddworld: Stranger’s Wrath» er det kanskje ikke så rart. De siste årene har det riktignok vært et stort savn etter de elskede karakterene, noe som skal vise seg å snart forandre seg. Denne uken annonserte nemlig den britiske utvikleren Just Add Water, kjent fra PSN og PSP tittelen «Gravity Crash», at de i løpet av det siste året har jobbet hardt på opptil flere titler over flere platformer satt til det utrolige universet. De er ikke klare til å komme med noen detaljer helt enda, men lover derimot mer informasjon i de kommende ukene og månedene. Hvor store prosjekter vi kan forvente fra den lille utvikleren er usikkert, men uansett er det nok mange som allerede gleder seg til gjensyn med Abe og resten av gjengen.

 

Hverken titler eller utgivelse på de kommende spillene er annonsert, så vi får bare vente i spenning.

Old Spice

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en liten videosnutt, som kan ses under. Her er det «Old Spice»-reklamemannen, han har visstnok blitt et ganske stort Internett-fenomen, som svarer på spørsmål, denne gangen fra «Gears of War»-utvikleren Cliff Bleszinski.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.