Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 29 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det betyr jo selvfølgelig at var høyt elskede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her og vi prøver alltid å komme med et variert måltid hver søndag. Som vanlig ser vi frem til både ris, ros og andre morsomme kommentarer og håper at søndagstapasen fortsetter å være en suksess.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med titt på en ny karakter til «Portal 2», før vi får en skikkelig gjennomgang av «Assassin’s Creed: Brotherhood». Deretter får vi en liten titt på det kommende «James Bond 007: Blood Stone», samt mer flerspilling fra «Medal of Honor». Turen går så til «Final Fantasy XIV» som byr på en episk trailer, mens «The Secret World» gir oss et spennende innblikk i en verden full av hemmelige organisasjoner og demoner. Det hele avsluttes så med en spennende film fra «The Jacknife Chronicles». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Møt Wheatley

Valves «Portal» fra 2007 gjorde stor suksess og var for mange et friskt pust i spillmarkedet. Spillet var hovedsakelig basert rundt problemløsning hvor spillerne måtte komme seg fra A til B ved hjelp av spillets teleportasjons-pistol. Oppgavene var originale og med sitt unike fysikksystem måtte spillerne tenke på nye og originale måter. Derimot var det mer enn bare originale oppgaver som gjørde «Portal» til en suksess og mange falt nok minst like mye for spillets mørke humor og spillets hovedmotstander, GlaDOS.

 

«Portal 2» ble annonsert tidligere i år og vil ta sted noen hundre år etter forgjengeren. GlaDOS er gjenoppvekket og bruker mesteparten av tiden til å gjenoppbygge Aperture Science Labs. Hun er riktignok ikke helt alene lenger og en av spillets nye karakterer vil være den lille roboten Wheatley. Det er også han vi når blir introdusert til i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Portal 2» har slippdato 9 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Mac.

Innsiktsfull gjennomgang

Ubisofts «Assassin’s Creed II» var helt klart et av fjorårets største titler og det er på mange måter overraskende at vi får et nytt spill i den etterlengtede serien bare et år senere. «Assassin’s Creed: Brotherhood» vil nemlig være en direkte oppfølger til «Assassin’s Creed II», hvor vi får se snikmorder-jyplingen Ezio nå, som mester, vil skape et nytt brorskap av snikmordere for å kjempe i den pågående konflikten mellom snikmorderne og tempelridderne.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» vil ha mange nye elementer og spillernes kontroll over det nye brorskapet er definitivt en stor del av det. Her introduseres blant annet et strategi-element til det allerede ganske brede spillet og Ubisoft lover at dette bare vil være tippen av isberget. Denne uken slapp de en gjennomgang av noen av spillets nye funksjoner, som kan ses under.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Edelsten eller kamferdrops?

James Bonds spillhistorie er fylt med både edelstener og kamferdrops og det er derfor alltid noe usikkert hva det neste spillet basert på den verdenskjente agenten vil bli. «James Bond 007: Blood Stone» ble annonsert denne sommeren og denne gangen er det Bizzare Creations, kanskje mest kjent som utvikleren bak «Project Gotham Racing», som har tatt utfordringen i håp om å lage et skikkelig hefting James Bond-spill. Bizzare Creations sto blant annet bak 2008s «The Club» og sommerens «Blur» og det kan virke som om det er nettopp disse erfaringene Bizzare Creations vil trekke inspirasjon fra i utviklingne av «James Bond 007: Blood Stone».

 

For mens spillet vil være et tredjepersons-skytespill vil Bizzare Creations også legge ekstra fokus på actionorienterte kjøresekvenser. Det blir spennende å se hvilken gruppe «James Bond 007: Blood Stone» ender opp i når det slippes senere i år. Inntil videre kan vi derimot ta en titt på den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«James Bond 007: Blood Stone» har slippdato 2 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. En egen versjon til Nintendo DS er også under utvikling.

Den falne engel

Det er nok liten tvil om at førstepersons-skytespill er den største sjangeren i dagens spillmarked. Med gigantsuksesser som «Halo 3», «Call of Duty: Modern Warfare 2» og «Battlefield: Bad Company 2» burde jo det være tydelig nok. Da er det kanskje ikke så rart at Electronic Arts nå sikter etter å ta tilbake en del av markedet med et nytt spill i den langtgående «Medal of Honor»-serien. Spillet, som kun er kalt «Medal of Honor», regnes å være en slags omstart for serien og vil for første, for serien, ta steget inn i moderne krigføring.

 

Det er EA Los Angeles som står for spillets historiekampanje, mens svenske DICE, mest kjente for sin «Battlefield»-serie, står for spillets flerspillerdel. Det er også spillets flerspillerdel som er i fokus denne uken, da man kan se den i aksjon i den nyeste videoen fra spillet, som kan ses under.

 

«Medal of Honor» har slippdato 15 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Episk fra Square-Enix

Square-Enix kastet seg inn i MMO-markedet (Massivly Multiplayer Online) med «Final Fantasy XI» i 2002 (2004 i Europa). Spillet var nok et godt stykke unna å være en skikkelig suksess, men det ble likevel mottatt med rimelig god kritikk. Likevel har spillet solgt godt nok til at Square-Enix nå jobber med en oppfølger. «Final Fantasy XIV» er noen nummer lenger bak i rekken, men det er likevel bare det andre MMO-spillet i «Final Fantasy»-serien.

 

Uansett om man er fan av MMO-spill eller «Final Fantasy»-spill, er det vel liten tvil om at Square-Enix kan lage episke trailere. Noe vi tydelig får se i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under. For de som kanskje har litt ekstra interesse i spillet er det ihvertfall mye som kan trekkes ut av trailere, som er en blanding av forhåndsgenerert grafikk og spillet i aksjon.

 

«Final Fantasy XIV» har slippdato 30 september 2010. Spillet kommer da ut til PC. En Playstation 3-versjon er også planlagt, men ligger nå noe etter.

Den hemmelige verdenen

Norske Funcoms neste spill skal være det ambisiøse «The Secret World». Spillet vil prøve å kombinere typiske MMO-elementer (Massivly Multiplayer Online) sammen med såkalt alternativ virkelighetspill og sosial nettverksbygging. Utover dette vil spillet være satt til en moderne verden hvor spillerne må bekjempe allslags demoner i en kamp mellom det gode og onde.

 

Spillet, som egentlig har vært i utvikling helt siden 2002, er nok enda et stykke fra utgivelse, men det stopper ikke utviklerne hos Funcom fra å snakke litt om hva vi kan forvente av den første halvtimen med spillet. Det er nettopp dette de snakker ut om i den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«The Secret World» har antydet slippdato en gang i løpet av de neste to årene. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

«The Jackknife Chronicles»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en film laget av youtube-brukeren kitty0706. Laget ved hjelp av «Garry’s Mod» til «Half-Life 2» har Kitty0706 lagd en følelsesladet film som emulerer mange spennende spillelementer.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.