Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 26 Spill.no  

Nok en uke er omsider over og søndagen er her. Det vil jo selvfølgelig si at vår eksklusive søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de fleste og tar gjerne imot både ris, ros og hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med et helt fantastisk innblikk i «Bioshock: Infinite», før vi får en spennende trailer fra «Warriors: Legends of Troy». Deretter blir det fart og spenning i «Need For Speed: Hot Pursuit», før vi får en liten smakebit fra «Assassin’s Creed: Brotherhood». Etterhvert går turen til filmspillet «Tron: Evolution», før «Fallout: New Vegas» viser våpen. Det hele avsluttes så med en video om de utrolige «Halo: Reach»-maleriene fra London. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Helt ekstatisk

«Bioshock» var nok for mange årets høydepunkt i 2007 og når Irrational Games og Ken Levine igjen tar tak i seriens tøyler med «Bioshock: Infinite», er det nok mange som allerede holder pusten. «Bioshock: Infinte» skal derimot ta oss på en noe anderledes tur en 2007s suksessspill. Spillet er nemlig satt til en flyvende by kalt Columbia og skal ta sted i 1912, hele 50 år før det originale «Bioshock». Spillet er enda et stykke unna utgivelse, men det stopper ikke Irrational Games fra å gi oss vann i munnen i form av et helt ekstatisk innblikk i det kommende spillet. Videoen under viser i nesten ti minutter av spillet i aksjon, og det helt uavbrutt. Denne må ses.

 

«Bioshock: Infinite» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Japansk action møter Illiadens mesterverk

Den japanske utgiveren Koei Tecmos «Dynasty Warriors»-serie har, siden seriens start i 2006, sett hele seks titler, samt en rekke sideprosjekter. Selv med det høye antallet titler per år, har serien klart å holde på en suksess som gjør at Koei Tecmos er langt fra å slutte med hyppige titler i serien. For mens seriens originale utvikler, Omega Force, for tiden jobber med «Dynasty Warriors 7», har Koei Tecmo bestemt seg for å satse på enda et sideprosjekt, nemlig «Warriors: Legends of Troy». Det er Koei Canada som står for utvikling av spillet som vil legge «Dynasty Warriors»-formelen på den historiske og mytiske krigen om Troya. «Warriors: Legends of Troy» skal også ha en større fokus på handling og historiefortelling en tidligere spill i serien, noe den siste traileren fra spillet, som kan ses under, tydelig legger trykk på..

 

«Warriors: Legends of Troy» har slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Tilbake til røttene

Electronic Arts «Need For Speed»-serie har lenge vært regnet som kongen av arkade-racerne. Likevel har nok de senere titlene til stadighet tapt mye av suksessen serien tidligere har vært kjent for. For mange står nok fortsatt «Need For Speed III: Hot Pursuit» regnet som et av seriens høydepunkt. Det er også dette Criterion Games, kjent for «Burnout»-serien, prøver å tappe inn i når de nå snart er klare med «Need For Speed: Hot Pursuit». Spillet er sagt å være både et steg tilbake til seriens røtter, samt en revolusjonerendeutvikling og Criterion Games lover at spillet ikke skal være et «Burnout»-spill med navneskifte. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet, som kan ses under, og hvis du er blant de som husker tittelen fra 1998, vil nok dette vekke spillelysten.

 

«Need for Speed: Hot Pursuit» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Wii.

En legende?

«Assassin’s Creed: Brotherhood» er kanskje blant høstens mest etterlengtede spill. For selv om det ikke er så lenge siden vi fikk et innblikk i Ezio Auditore liv, kan nok de fleste tenke seg enda litt mer. Spillet tar denne gangen turen til Roma og lover flere nyvinninger som blant annet en flunkende ny flerspillerdel. Et aspekt Ubisoft har vært ganske stille om er hvilken innvirkning Desmond Miles og hans kompanjonger vil ha på spillets handling, men nå kan det virke som Ubisoft snart skal begynne å lette på sløret. Denne uken kom det nemlig en ny trailer til spillet, som kan ses under, og selv om den er noe kort, kan den inspirere til både latter og teorier.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon vil komme noe senere.

Fra film til spill og tilbake igjen

«Tron: Legacy» kommer på kino i desember og som storfilmen den er følger det også med et lisensiert spill. «Tron: Evolution» prøver derimot å unngå de store fellene som filmlisensierte titler ofte går i. Et av de større og mer interessante delene av det er nok hvordan Disney har prøvd å integrere spillets historie i filmen, slik at spillet i seg selv skal kunne berike filmen. Noe de går mer i dybden på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Tron: Evolution» har slippdato 7 desember 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner til Wii, Nintendo DS og Playstation Portable er også under utvikling.

Våpen, våpen, våpen og lyd

Bethesda Game Studios gjorde stor suksess med «Fallout 3» i 2008 og det er nok mange som ser fram mot enda et innblikk i den postapokalyptiske ødemarken i «Fallout: New Vegas». Denne gangen gir de derimot utvikler-fakkelen til Obsidian Entertainment, kjent for «Knights of the Old Republic 2» og «Neverwinter Nights 2», og de håper selvfølgelig å sette sitt eget særpreg på spillet. For mange var nok det store antallet spesielle våpen ett av forgjengerens høydepunkter og vi kan nok forvente flere nye våpen i «Fallout: New Vegas». Noe Obsidian Entertainment går inn på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Fallout: New Vegas» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Halo: Reach»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en liten snutt om de store og vakre veggmaleriene som ble malt opp i London for lanseringen av «Halo: Reach».

 

«Halo: Reach» finnes allerede i butikkene og kan kun skaffes til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.