Søndagstapas
0

Søndagstapas

okt 17 Spill.no  

Da var vi nok en gang kommet til ukens siste dag, altså søndagen. Det vil selvfølgelig si at vår trofaste søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne en god blanding av spillnyheter og alt fra store annonseringer til små morsomheter kan dukke opp her. Dette blir også siste gang jeg, Frede, tar meg av søndagstapasen på en stund. Jeg tar nå nemlig en velfortjent ferie og Søndagstapasen blir kanskje derfor noe anderledes i ukene som kommer. Uansett håper vi at det finnes noe for de fleste og tar som vanlig imot både ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med en skikkelig saftig video fra «Fable III», før vi får første blikk på «Captain America: Super Soldier». Deretter går turen til den futuristiske oldtiden i to småklipp fra «Star Wars: The Force Unleashed II», før vi går litt i dybden på «Fallout: New Vegas». Mot slutten får vi vite litt om de nye forandringene i «Goldeneye 007 Wii», før vi får en trøstetrailer fra forsinkede «Gran Turismo 5». Det hele avsluttes så med en atmosfærerik film fra TheDuoGroup, basert på «Halo: Reach». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Revolusjonens kvaler

Peter Molyneux og Lionhead Studios har gjort stor suksess med «Fable»-serien og selv om mange mener spillene sjelden lever opp til forventningene, er det fortsatt mange som ser frem til utgivelsen av «Fable III». Spillet vil la deg både starte en revolusjon og lede landet som konge. Ideen er å gi spillerne et inntrykk av hvor vanskelig det er å holde det man lover før man faktisk har tatt makten. «Fable III» lanseres litt senere i måneden og denne uken slapp altså Lionhead Studios en såkalt lanseringstrailer til spillet, som kan ses under.

 

«Fable III» har slippdato 29 oktober 2010 og kommer til Xbox 360. En PC-versjon er også annonsert.

Hardtslående supersoldat

Sega og Next Level Games annonserte nylig at de var godt i gang med utviklingen av «Captain America: Super Soldier». Spillet vil være satt til andre verdenskrig og vil fortelle om noen av kapteinens tidligere bragder. Foreløpig er det lite informasjon å finne om spillet, men denne uken traff annonseringstraileren, som kan ses under, nettet og det kan se ut som actionsultne «Captain America»-fans har noe godt i vente.

 

«Captain America: Super Soldier» har antydet slippdato juli 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii, Nintendo DS og Playstation Portable.

Snø i kampens hete

«Star Wars» er helt klart en av de største lisensene innenfor underholdningsbransjen og når oppfølgeren til 2008s «Star Wars: The Force Unleashed» lanseres om noen uker, er det nok mange som sitter med hendene klare. «Star Wars: The Force Unleashed II» vil fortsette kort tid etter forgjengerens slutt, men hvordan LucasArts velger å koble de to spillene sammen er fortsatt litt av et mysterium. Uansett kan vi forvente heftig «Star Wars»-action med overdreven bruk av «The Force» og hva mer kan vi egentlig be om? Denne uken slapp LucasArts to små reklameklipp til spillet, som kan ses under, og selv om de er noe korte, kan de helt klart inspirere.

 

 

«Star Wars: The Force Unleashed II» har slippdato 29 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Nintendo DS og iPhone.

Den radioaktive stripa

Las Vegas, syndenes by, er nok en opplevelse mange kunne tenke seg. Nå er det riktignok ikke en helt realistisk Las Vegas-opplevelse vi kan forvente i det kommende «Fallout: New Vegas». For med sin satiriske og svarte humor satt til den radioaktive ødemarken, blir nok det hele satt noe på hodet. Likevel har Obsidian Entertainment jobbet mye med å skape en troverdig gjenspeiling av 50-tallets Las Vegas, da selvfølgelig satt noe på spissen. Den verdenskjente hovedgaten i Las Vegas, kalt «The Strip» eller stripa, er også en stor del av fokuset her. Noe Obsidian Entertainment fint forklarer i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Fallout: New Vegas» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Hvordan forandre en legende?

Da «Goldeneye 007 Wii» ble annonsert under årets E3-messe, var det nok mange som pustet lettet ut. For selv om det var en noe dårlig holdt hemmelighet, er det ingen tvil om at det finnes mange som ønsker å gjenoppleve det legendariske skytespillet. Riktignok vil Eurocom og Activision gjøre noen forandringer, som de mener vil bringe spillet opp til moderne standarder, til den originale formelen. Den største forandringen er jo helt klart kontrolloppsettet, som nå bruker Wiis bevegelseskontroller, men de stopper heller ikke der. Blant annet finner vi at Daniel Craig nå inntar skjermen som James Bond og Eurocom sier også at de har gjort noen justeringer på spillets handling. Helt hva det inngår får vi nå vite mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Goldeneye 007 Wii» har slippdato 5 november 2010. Spillet kommer til Wii og Nintendo DS.

Trailer med trøst

Polyphony Digitals «Gran Turismo»-serie er blant de mest suksessrike spillseriene i verden og forventningene til det kommende «Gran Turismo 5» er også skyhøye. Spillet har også opplevd et uvanlig høyt antall utsettelser og denne uken skjedde det nok en gang. Riktignok lover Sony og Polyphony Digital at forsinkelsen er av den mindre sorten og at «Gran Turismo 5» vil lanseres i løpet av året. For de som sitter på limpinnen i forventning av det som kan være et av denne generasjonens største spill, kan det fortsatt virke forferdelig. Da er det jo bra at det, denne uken, også kom en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Gran Turismo 5» har antydet slippdato julen 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Halo: Reach»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg nok en gang å avslutte med en trailer fra de talentrike menneskene hos TheDuoGroup. TheDuoGroup er en selvstendig samling av filmprodusenter som lager hjemmelagde spilltrailere på fritiden. Denne ukens trailer er altså til «Halo: Reach» og som vanlig viser den hvor talentfulle folkene fra TheDuoGroup virkelig er.

 

«Halo: Reach» finnes allerede i butikkene og kan kun skaffes til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.