Søndagstapas
0

Søndagstapas

des 05 Spill.no  

Da var vi nok en gang kommet til ukens ende, altså søndagen. Det vil jo selvfølgelig si at vår fortreffelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske tørre og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert måltid klart hver søndag og håper at det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med nyannonserte «Binary Domain», før vi blir sendt tilbake til fortiden i «Back To The Future: The Game». Så går turen over til nazist-dinosaruene i «Dino D-Day», før vi får et innblikk i de storslåtte kampene i «Homefront». Vi fortsetter så med flere store kamper og 60-talls rockemusikk i «Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam», før vi får en skikkelig gjennomført virkelighetsammenligning av «Gran Turismo 5». Det hele avsluttes så med knuste myter i «Call of Duty: Black Ops». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Robothæren som skal kapre vesten

Segas «Yakuza»-serie har kanskje ikke, tross mye god kritikk opp gjennom årene, hatt den suksessen serien fortjener. Joda, serien har solgt som varmt hvetebrød i hjemlandet, Japan, men salgstallene har alltid vært på den svake siden her i den vestlige verden. Det vil ikke derimot si at utviklerlaget bak serien ikke har ambisjoner om suksess også her tillands. Noe de nå håper å oppnå med en flunkende ny tittel. Spillet, som er kalt «Binary Domain», vil være satt til 2080s Tokyo og vil være fokusert rundt en ny-oppstående konflikt mellom mennesker og roboter. Sega har ikke avslørt hvilken sjanger spillet vil være bygget på, men traileren under virker ihvertfall å hinte til et tredjepersons-skytespill med mye action.

 

«Binary Domain» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Tilbake til…. 80-tallet!?

De siste årene har mange spillselskaper forsøkt å mestre såkalte episodiske utgivelser. Dessverre har det som regel endt opp med heller manglende produkter og lite suksess. Et utviklerselskap har derimot gjort stor suksess med formatet og det er Telltale Games. Med månedlige utgivelser av spill som «Sam & Max» og «Tales of Monkey Island», har selskapet bygget opp et rykte og en suksess som nå kan regnes som å være en drivende kraft i industrien. Tidligere i år annonserte de også et samarbeid med filmselskapet Universal, hvor de skulle utvikle spill til både «Back To The Future» og «Jurassic Park»-lisensene. «Back To The Future: The Game» er først ute og denne uken fikk vi første innblikk i spillet i form av traileren, som kan ses under. Hvis et «adventure»-spill basert på en av de mest elskede filmtrilogiene fra 80-tallet høres spennende ut er det bare å glede seg. Ventetiden er heller ikke særlig stor da Telltale Games lover den første episoden allerede i løpet av desember i år.

 

«Back To The Future: The Game» er et spill med episodiske utgivelser. Første episode forventes til PC og Mac i desember. Versjoner til Ipad og Playstation 3 er forventet noe senere.

Nazister + Dinosaurer = ?

Spill basert på andre verdenskrig er noe vi spillere kanskje har sett nok av. Det finnes riktignok alltid et potensiale for å gjøre det bedre, men etter det siste tiårets store fokus på FPS basert på epoken har nok de fleste gått litt lei. Det vil ikke derimot si at det ikke finnes muligheter for å gjøre noe originalt også her. Det er tydeligvis noe utviklerne hos 800 North har skjønt. De har nemlig skapt et spill basert på en andre verdenskrig hvor Hitlers hær delvis består av dinosaurer. Ja det stemmer, Nazi-dinosaurene er snart her. Spillet er egentlig en «Half-Life 2»-modifikasjon som nå nærmer seg en kommersiell utgivelse og er passende kalt «Dino D-Day». Er du ekstra interessert kan du jo sjekke ut modifikasjonen her. Riktignok lover 800 North at den fulle utgivelsen vil være mye utvidet og forbedret når den blir utgitt på Steam til neste år. Denne uken kom de også ut med en ny trailer som kan ses under.

 

 

«Dino D-Day» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer kun til PC.

Storslåtte kamper

Kaos Studios «Homefront» er en tittel som mange har fått øynene opp for iløpet av de siste månedene. Spillet lover en original og spennende handling samt en flerspillerdel som skal kunne kjempe med de aller største titlene der ute. Spillets handling er satt til 2027 og et okkupert Amerika hvor motstands-styrker kjemper mot Koreas okkuperende militær. På flerspillersiden vil spillet fokusere på storslåtte kamper med mange store kjøretøy og mange små nyanser. Det er også dette Kaos Studios snakker mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet som kan ses under.

 

«Homefront» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Tilbake til Vietnam

«Battlefield: Bad Company 2» var et av spillene som kjempet om flerspillerkronen tidligere i år. Riktignok har nok de fleste tatt turen over til nyutgitte «Call of Duty: Black Ops», men forventningene til «Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam» er fortsatt store. «Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam» er ikke et helt nytt spill, men isteden en såkalt utvidelsepakke og det kreves derfor at man allerede eiger «Battlefield: Bad Company 2». Pakken lover fem nye baner, seks nye kjøretøy, 15 nye våpen og masser av atmosfære. Utvidelsepakken er forventet litt senere i måneden og denne uken kom det en flunkende ny trailer, som kan ses under.

 

«Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam» har slippdato 18 desember 2010 til PC og 21 desember 2010 til Xbox 360 og Playstation 3.

Nürburgring gjengitt til minste detalj

«Gran Turismo 5» har lenge vært et av de høyst forventede spillene hos mange iherdige bilspill-fans. Da spillet ble sluppet for to uker siden var det heller ikke mangel på fanfare og jeg forestiller meg at mange sitter med nettopp «Gran Turismo 5» akkurat nå. Spillet regnes å muligens være den mest realistiske kjøresimulatoren noen sinne og det med et hav av både biler og baner. Blant banene finner vi også selvfølgelig Nürburgring regnes å være en av de beste banene i verden og det med en ganske så imponerende gjengiving. Det har nemlig en iherdig «Gran Turismo»-fan satt på prøve. I videoen under kan man se den kjente banen kjøres av samme kjører og med samme bil, både i virkeligheten og i «Gran Turismo 5». Tross noen mindre forskjeller i fargeskalaer er det ganske imponerende å se til hvilken grad Polyphony Digital har gjengitt banene i spillet. Videoen er kanskje noe i lengste laget for de fleste, men det er da verdt en liten titt.

 

«Gran Turismo 5» finnes allerede i butikkene og kan kun skaffes til Playstation 3.

«Call of Duty: Black Ops» – Mythbusters

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en liten videosnutt fra gutta hos DefendTheHouse. Her har de fortsatt tradisjonen og laget en videoserie basert på Discovery Channels kjennetegnede «Mythbusters», denne gangen dedikert til «Call of Duty: Black Ops».

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikken og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.