Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 09 Spill.no  

Årets første uke er straks over og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår fargerike søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt fart og moro i den ellers så ganske trøtte og kjedelige søndagen. Vi prøver alltid å ha en variert tilbud på menyen og alt fra kjempestore annonseringer til bittesmå morsomhetter kan finnes her. Som vanlig håper vi at det finnes noe for de fleste og tar gjerne i mot ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med et nytt innblikk i handlingen fra «Killzone 3», før vi får smake på kampen om frihet i «Homefront». Så går vi videre til heftige kjøresekvenser i «Motorstorm: Apocalypse», før vi tar en titt på «Modern Combat: Domination». Deretter blir det gjensyn med Jade og gjengen i «Beyond Good & Evil HD». Mot slutten tar vi så en titt på en genial liten oppfinnelse til Ipad, før det hele avsluttes med et par morsomme anekdoter fra Epic Games og «Bulletstorm». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Kampen fortsetter

Forventningen er helt klart høye til Guerrilla Games kommende oppfølger, «Killzone 3». Spillet, som er tredje del av en av Sonys største spillserier, vil fortsette historien om Sev og hans kamp mot de undertrykkende Helghast-styrkene. Spillet lover masser av action og både grafikk og animasjoner vil være av den aller høyeste kvalitet. «Killzone 3» slippes jo også om bare litt over en måned og fans av serien kjenner nok at trykket bygger seg opp nå. Denne uken kom det midlertidig en ny trailer til spillet, som gir oss et nytt innblikk i spillets handling. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Killzone 3» har slippdato 28 februar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Friheten vi tar for gitt

Kaos Studios virker å by på mange interessante premisser når de lanserer «Homefront» litt senere i år. Spillet, som er satt til et korea-okkupert USA, lover både fullverdig enspillerdel, samt en flerspillerdel med massive kamper. Spillets handlingsmodus vil følge en liten gruppe motstandskjempere som mot alle odds prøver å overleve de truende okkupasjons-styrkene. Derimot vil ikke Kaos Studios romantisere krig, slik andre store spill i sjangeren har gjort. Isteden håper de å virkelig vise hvor skrekkelig det egentlig kan være. Dette er også noe de går mer i dybden på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Homefront» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Verdens undergang i høy hastighet

Evolution Studios har gjort stor suksess med sin actionfokuserte racingserie, «Motorstorm». Seriens fjerde innspill er kalt «Motorstorm: Apocalypse» og Evolution Studios håper med det å ta serien til nye høyder. «Motorstorm»-serien har jo alltid vært satt til rimelig øde lokaler, så når Evolution Studios endelig tar serien inn i byen blir det selvfølgelig med en liten vri. Spillet vil nemlig være satt til en by hvor enorme naturkatastrofer er i ferd med å legge byen i grus, noe som lover actionracing av en helt anen verden. Denne uken ga Evolution Studios også ut en ny utviklerdagbok til spillet hvor de forteller alt om det. Den kan selvfølgelig ses under.

 

«Motorstorm: Apocalypse» har slippdato 16 mars 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Billig, men bra?

Den frankse spillutvikleren og utgiveren Gameloft er nok mest kjent for sine utallige titler på Iphone. Nå skal de derimot ta steget inn i denne generasjonens konsoller og det førstepersons-skytespillet «Modern Combat: Domination». Spillet vil kun være fokusert på nettbasert flerspilling i typisk «Call of Duty»-stil og vil kun være å skaffe over Playstation Store. Spillets største trekkplaster må nok være prisen og det ser faktisk ikke så dårlig ut heller, med tanke på at det bare vil koste rundt 50 kroner. Spillet skal slippes om ikke så altfor lenge og Gameloft kom denne uken med en lanseringstrailer, som kan ses under.

 

«Modern Combat: Domination» har antydet slippdato en gang i løpet av januar 2011. Spillet kommer kun til Playstation 3.

Nok en klassiker returnerer

Ubisofts «Beyond Good & Evil» er et av de spillene som aldri solgte så veldig bra, men som likevel har en massiv hær av fans som forguder serien over nesten alt annet. Ubisoft hørte likevel på fansen og annosnerte i 2008 en oppfølger, som siden har blitt lagt på is og tatt opp igjen opptil flere ganger. Det vil ikke derimot si at alt håp er tapt, og det er tydelig at Ubisoft fortsatt har tro på serien. Nå lanserer de nemlig en ny oppusset versjon av spillet, kalt «Beyond Good & Evil HD» og det på både Xbox 360 og Playstation 3. Kanskje spillet endelig kan få den suksessen det fortjener? Denne uken kom ihvertfall den første traileren til spillet og skal vi tro den så er det betydelig oppgraderinger som har skjedd. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Beyond Good & Evil HD» har antydet slippdato en gang i løpet av første kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Ipad får skikkelig kontroll på saken

Apples Iphone og Ipad har blitt gigantiske suksesser over hele verden. Sistnevnte klarte jo også å selge over 20 000 eksemplarer her tillands, før den en gang hadde blitt lansert i Norge. De teknologiske leketøyene har jo også blitt en ny fokus for spillselskapene og man ser stadig store satsninger på spill til både Iphone og Ipad. Blant annet fikk vi jo se hva både Epic Games Unreal-motor og ID Softwares Tech 5-motor kunne gjøre på de små maskinene. Likevel er det mye som kunne hjulpet til å skape en bedre spillopplevelse. Særlig kontrollene faller ofte kort og da er gjerne en touch-joystick som har skylden. Dette kan det derimot være vi slipper i framtiden, ihvertfall med den nye Fling-joysticken. Festet til Ipaden med et par sugekopper og plutselig kan man spille Ipad spill med en, ihvertfall mer, ordentlig joystick. Se gjennomgangs-videoen under.

 

«Fling» har ingen antydet slippdato, men forhåndsbestilling har startet.

Bulletpoints fra «Bulletstorm»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med et par morsomme videoer fra Epic Games og «Bulletstorm».

 

 

«Bulletstorm» har slippdato 22 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.