Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 03 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår iherdige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt oppreisende action i den ellers ganske så slumpende og kjedelige søndagen. Alt fra store annonseringer til små morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper at det finnes noe for de fleste her. Som vanlig tar vi også i mot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagtapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et humoristisk blikk på noen av karakterene fra «Portal 2», før vi tar turen til Raccoon City i «Resident Evil: Operation Raccoon City». Deretter blir det dødelig rallyaction i «Dirt 3», før vi tar en titt på utrolige «Hawken». Så blir det krim og atmosfære i «L.A. Noire», før vi tar en titt på «The Darkness 2». Mot slutten blir det så et ny smakebit på «Dungeon Siege III», før det hele avsluttes med barnehage-humor fra «Duke Nukem Forever».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Roboter du kan stole på

Lanseringsdatoen til Valves høyt forventede «Portal 2» nærmer seg med stormskritt. Spillet, som igjen tar oss tilbake til Aperture Science og høyt elskede GlaDOS, lover blant annet en rekke nye karakterer samt et flunkende nytt samarbeids-modus (co-op). En av de nye karakterene er Aperture Sciences overhode, Cave Johnson, som forøvrig er stemmegitt av J.K. Simmons. Cave Johnson er også en av de mer prominente karakterene i den nye markedsførings kampanjen til spillet. Kampanjen gir oss nemlig et innblikk i diverse investeringsmuligheter i selskapet og det hele er selvfølgelig stemmelagt med Cave Johnson som forteller. Denne uken kom Valve ut med nok en humoristisk investeringsvideo til «Portal 2». Videoen kan som vanlig ses under

 

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Zombier og spesialstyrker

«Resident Evil»-serien har lenge hatt et spesielt sted i mang en gamers hjerte. Det har riktignok vært rimelig stille rundt den siden «Resident Evil 5» fra 2009. Denne uken ble det derimot annonsert et nytt spill basert på lisensen. Det er riktignok en litt ny retning for serien. Spillet, som heter «Resident Evil: Operation Raccoon City», vil nemlig være et samarbeids-basert spill med et større fokus på action en tidligere. Handlingen vil ta sted samtidig som «Resident Evil 2» og «Resident Evil 3: Nemesis» og spillere vil denne gangen få muligheten til å utforske Raccoon Citys gater som enten en del av Umbrellas sikkerhetsstyrker eller som et medlem av den amerikanske hærens spesialstyrker. Sammen med annonseringen ble det også sluppet en liten trailer, som kan ses under.

 

«Resident Evil: Operation Raccoon City» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Dødelig rallyaction

Codemasters «Dirt 3» lover masser av rallyaction fra starten av sommeren og utover. Spillet, som forøvrig er oppfølgeren til «Colin McRae: Dirt 2», gjør også mange nye ting for serien. Fokuset er på underholdene kjøring samtidig som de prøver å holde realismen i behold. Denne gangen har Codemasters også valgt å fokusere på såkalt rally i gruppe B. Gruppe B rally varte bare fra 1982 til 1986 og det var på grunn av det svært høye tallet med dødelige ulykker at gruppen ble avsluttet. Dagens rallybiler følger nemlig strenge regler når det kommer til maksfart og kraft, mens 80-tallets gruppe B hadde få regler når det kom til teknologi. Det er også Gruppe B rally som er i fokus i denne ukens trailer fra spillet, som selvfølgelig kan ses under.

 

«Dirt 3» har slippdato 24 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Både liten og stor

Den nydannede utvikleren Adhesive Games jobber for tiden med deres første spill, «Hawken, et «Mech»-basert skytespill. Den lille utvikleren har bare bare ni personer på laget og så langt har «Hawken» bare vært ni måneder under utvikling. Likevel har Adhesive Games klart å skape ganske så store bølger i industrien. Denne uken slapp de også en gameplay-video fra spillet og hvis dette er det Adhesive Games klarer å produsere med et ikke eksisterende budsjett på bare ni måneder, kan vi ha store tinge i vente. Se den utrolige gameplay-videoen under.

 

«Hawken» har foreløpig ingen antydet slippdato eller plattformer.

Spennende krimkunst

Rockstar Games og Team Bondis «L.A. Noire» er helt klart et av årets mest etterlengtede spill. Ikke nok med at spillet allerede har vekket interesse hos både actionfans og eventyrfans, har spillet også blitt invitert til Tribeca Film Festival. Enten det er spillets utrolige atmosfære, eller den spennende teknologien bak de nesten skremmende ekte animasjonene, klarer spillet gang på gang å overbevise. Riktignok er det enda et par snaue måneder til vi virkelig får satt spillet på prøve. Mens vi venter kan vi derimot kose oss med nok en flott trailer til spillet. Denne ukens trailer, som kan ses under, gir oss innblikk i en av de nedlastbare-sakene til spillet.

 

«L.A. Noire» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Mørkets anti-helt er tilbake

Oppfølgeren til Starbreeze Studios «The Darkness» fra 2007 ble annonsert tidligere i år. Riktignok er det kanadiske Digital Extremes som står for utvikling av spillet, som er kalt «The Darkness 2». Spillet skal visstnok være satt to år etter hendelsene i originalen og Jackie Estacado er nå blitt Don av Franchetti-mafian. Som nykommere til serien har Digital Extremes kanskje en del å bevise, men utviklerne tror de har det som trengs for å være tro til seriens hovedpremisser samtidig som de håper å komme med en rekke forbedringer. Denne uken slapp de også den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«The Darkness 2» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Med sverd og skjold

Square-Enix og Obsidian Entertainment er snart klare med «Dungeon Siege III», et action-rollespill satt til en mørk fantasiverden. «Dungeon Siege III» blir også seriens første forsøk på hjemmekonsoll-markedet og Obsidian Entertainment har derfor prøvd å skape et mer actionorientert gameplay. Spillet skal visstnok ha fire karakterer å velge mellom, som videre kan utvikles i diverse retninger av spillerne. Så langt har bare to karakterer blitt avslørt; krigeren Lucas og magikeren Anjali. Denne uken slapp riktignok Obsidian Entertainment en ny trailer som går litt mer i dybde på karakteren Lucas, samt gir oss et godt inntrykk av den actionorienterte spillbarheten.

 

«Dungeon Siege III» har slippdato 27 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Duke Nukem Forever»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en video fra «Duke Nukem Forever». Duke Nukem er, som kjent, ikke redd for noe, ikke en gang barnehage-humor. Hvorvidt dette faktisk vil være i spillet eller om det er en aprilsnarr er vanskelig å si og det er jo kanskje det som gjør det så genialt.

 

«Duken Nukem Forever» har slippdato 10 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.