Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 19 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action i den ellers ganske trøtte og kjedelige søndagen. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Vi tar også, som vanlig, gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med en episk trailer fra «Mass Effect 3», før vi får første smakebit på «Transformers Universe». Så går vi over til en mørk og stilistisk verden i «Shadows of the Damned», før det blir hevngjerrig action i «Twisted Metal». Deretter blir det første trailer fra «X-Men: Destiny», før vi får mer fra «Call of Juarez: The Cartel». Mot slutten blir det så utviklersnakk fra både «The Lord of the Rings: War in the North» og «Bioshock Infinite», før det hele avsluttes med en morsom video om «L.A. Noire».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Mass Effect 3»

Biowares «Mass Effect»-serie har kapret mange gamer-hjerter verden over. Fjorårets «Mass Effect 2» ble til og med vår kjære redaktør Jon Catos favorittspill fra 2010. Forventningene er derfor store til «Mass Effect 3», som er forventet på nyåret. Spillet skal ifølge Bioware, tross at de ikke vil gi slipp på universet helt enda, være det avsluttende kapittelet i Commander Shepards historie og vil endelig ta kampen til Jorden selv. Det er også angrepet på jorden den siste traileren fra spillet, som kan ses under, fokuserer på.

 

«Mass Effect 3» har slippdato 6 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Transformers Universe»

Britiske Jagex Game Studios har gjort stor suksess med det nettleserbaserte MMO-spillet «Runescape», men tross den store suksessen finnes nok mange som tviler på utviklerens evne til å produsere spill av såkalt AAA-kvalitet. Leketøygiganten Hasbro er derimot ikke blant tvilerne og har gitt Jagex Game Studios sin fulle støtte og rettighetene til deres høyt elskede «Transformers»-lisens. Med dette vil Jagex produsere nok et nettleserbasert MMO-spill og det med tittelen «Transformers Universe». Veldig lite er fortsatt kjent om spillet, men denne uken slapp Jagex ut den aller første smakebit-traileren til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Transformers Universe» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til å fungere på de fleste nettlesere med Java-funksjonalitet.

«Shadows of the Damned»

Grasshopper Manufacture prøver, med «Shadows of the Damned», å gi oss en horror-opplevelse som er ut av denne verden. Med høyhastighets action og masser av stil følger spillet Garcia Hotspurs ferd gjennom helvete og hans jakt etter sin døde kjæreste. Spillet vil selvfølgelig være fylt med mange syke bosser og denne uken ga Grasshopper og Electronic Arts ut en liten smakebit på en av dem. Traileren, som kan ses under, gir oss nemlig et blikk på bossen kalt «Big Bird Boss».

 

«Shadows of the Damned» har slippdato 21 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Twisted Metal»

David Jaffe og Eat Sleep Play har et sterkt ønske om å ta oss tilbake til den tiden hvor spillbosser tok flere timer å slå og hadde et flertalls stadier man måtte lære seg. Et av modusene i deres kommende tittel, «Twisted Metal», vil derfor inkludere flere av disse lange, men også givende bossene. Under årets E3-messe, som ble avsluttet forrige uke, viste Eat Sleep Play også fram den første av disse. «Iron Maiden», nei ikke bandet, er en gigantisk flyvende robot som må bekjempes langs trange fjellveier. Denne uken slapp Eat Sleep Play også en trailer som gir oss et pusset opp blikk på alt for store dokka. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Twisted Metal» har slippdato 4 oktober 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«X-Men: Destiny»

Silicon Knights jobber for tiden med et rollespill satt til Marvels høyt elskede «X-Men»-univers. «X-Men: Destiny» vil sette spillerne i rollen som en ny mutant og medlem «X-Men»-laget. Spillerne må velge mellom en av tre forhåndslagde-karakterer, men Silicion Knights lover mye frihet og valg for både spillets handling og spillestil. Blant annet er det snakk om et system som lar spillerne velge seg ut krefter fra kjente og kjære mutanter. Under kan du se den litt forsinkede E3-traileren til spillet, som også introduserer noen av disse kjente og kjære karakterene.

 

«X-Men: Destiny» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Nintendo DS.

«Call of Juarez: The Cartel»

Techlands «Call of Juarez»-serie har nok aldri vært regnet blant de aller ypperste seriene i dagens spillmarked, men takket være fokuset på den ganske utappede «Western»-sjangeren, har serien likevel funnet en plass hos mange spillere. Nå vil derimot Techland snu hele serien på hodet. «Call of Juarez: The Cartel» vil nemlig være satt til moderne tider. Riktignok lover Techland å ha «Western»-følelsen i behold, samt en rekke nyvinninger. Deriblant finner vi samarbeidspilling (co-operative) for opptil tre spillere, eller det Techland og Ubisoft gjerne vil kalle «Co-opitition». Det er også dette moduset den siste traileren fra spillet fokuserer på. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Call of Juarez: The Cartel» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Lord of The Rings: War in the North»

Snowblind Studios jobber for tiden med «The Lord of the Rings: War in the North», et spill de håper vil fjerne mye av de negative tankene vi forbinder med et spill basert på «Ringenes Herre». Spillet følger en original historie, løst basert på noen kommentarer fra bøkene, og vil introdusere oss for mange nye, men også kjente karakterer. Det er også karaktergalleriet som Snowblind Studios forteller om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«The Lord of the Rings: War in the North» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Bioshock Infinite»

Ken Levine og Irrational Games gjorde kjempe suksess med «Bioshock» fra 2007 og selv om 2K Marins «Bioshock 2» var en helt grei oppfølger, har Irrational Games ambisjoner om å høyne gevinsten med «Bioshock Infinite». Denne gangen skifter serien omgivelser fra undervannsbyen Rapture til den flyvende byen Columbia. Ved hjelp av sær-politiske grupper og sosialanalyserende nyanser lover Ken Levine masser av magien som gjorde det originale «Bioshock» til en suksess. Det er spesielt disse politiske gruppene han snakker mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Bioshock Infinite» har antydet slippdato andre kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«L.A. Noire»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en humoristisk liten tolkning av hvordan detektiven Cole Phelps fra «L.A. Noire» ville fungertt i virkeligheten.

 

«L.A. Noire» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.