Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 07 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske så trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe som faller i smak hos de aller fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner med hele to utviklerdagbøker fra «Bodycount», før vi får nok en heftig trailer fra «Deus Ex: Human Revolution». Deretter får vi første blikk på Grasshopper Manufactures «Sine Mora», før vi får en gjennomgang av flerspillerdelen til «Warhammer 40,000: Space Marine». Så går turen til de sveitsiske alpene og «Forza Motorsport 4», før vi får første utviklerdagbok fra strategispillet «Stronghold 3». Mot slutten holder John Carmack tale om teknologi og «Rage», før det hele avsluttes med en både morsom og ekkel trailer fra «Rise of Nightmares».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Bodycount»

Codemasters og Guildford Studios jobber for tiden med førstepersons-skytespillet «Bodycount». Spillet lover en rekke arcade-inspirerte aspekter som power-ups og overdreven action. Utviklerne har også lagt et ekstra fokus ned i utviklingen av spillets våpen og lokaler. Noe vi får høre mer om i de første utviklerdagbøkene fra spillet, som kan ses under.

 

 

«Bodycount» har slippdato 2 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Deus Ex: Human Revolution»

Square-Enix og Eidos Montreals «Deus Ex: Human Revolution» ligger nok høyt på ønskelisten hos mange spillere. Ikke nok med at spillet vil være en forgjenger til det legendariske «Deus Ex» fra 2000, spillet har nemlig også vist seg sterkt i en rekke trailere og utviklerdagbøker. Denne uken fortsetter de også trenden med nok en uimotståelig trailer fra det kommende spillet.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har slippdato 26 august 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Sine Mora»

Grasshopper Manufacture har gjort seg kjent ved å skape originale og fantasifulle titler. Dette er en trend de håper å fortsette med «Sine Mora». Spillet skal være et såkalt dieselpunk-inspirert actionspill og lar spillerne kontrollere retro-futuristiske maskiner som kan ferdes både i luften og under vann. «Sine Mora» vil bli lansert over Xbox Live og Playstation Network i løpet av vinteren, men foreløpig kan vi jo sjekke ut den første traileren fra spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Sine Mora» har antydet slippdato vinteren 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Warhammer 40,000: Space Marine»

Relic Entertainments «Warhammer 40,000: Space Marine» vil sette de såkalte ultramarinene opp imot en invaderende hær av Orker. Spillets flerspillerdel skal derimot være et ganske annerledes beist. Med et klassesystem og masser av valgmuligheter skal flerspillerdene nemlig sette ultramarinene opp i mot «Warhammer 40,000»-universets kjennetegnede «Chaos Marines». Det er også spillets flerspillerdel som er i fokus i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.


«Warhammer 40,000: Space Marine» har slippdato 9 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Forza Motorsport 4»

Turn 10 Studios «Forza Motorsport»-serie har lenge vært blant de ypperste innen racing-sjangeren og er derfor også en av Microsofts største eksklusive titler. «Forza Motorsport 4» ble annonsert på slutten av fjoråret, men siden den gang har det vært ganske stille rundt tittelen. Nå kan det derimot virke som Turn 10 Studios og Microsoft er klare for å åpne dørene. Denne uken slapp de nemlig en flunkende ny utviklerdagbok fra spillet. Utviklerdagboken gir oss et dokumentarisk innblikk i hvordan utviklerne har gått frem for å skape et av de nye områdene i spillet, nemlig Alpene. Utviklerdagboken kan selvfølgelig ses under.

 

«Forza Motorsport 4» har slippdato 14 oktober 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Stronghold 3»

Firefly Studios jobber for tiden med «Stronghold 3», det sjette spillet i «Stronghold»-serien. Firefly Studios lover blant annet å ta serien tilbake til sine røtter, men de håper å gjøre dette uten å glemme lekser de har lært gjennom årene. Spillet har tidligere fått en rekke forsinkelser, men utviklerne mener nå at målet er nærme. Dette feirer de ved å gi ut en utviklerdagbokserie, hvorav første episode ble sluppet denne uken. Utviklerdagboken kan ses under.

 

«Stronghold 3» har antydet slippdato september 2011. Spillet kommer kun til PC.

QuakeCon 2011

Spillutvikleren Id Software har i 16 år holdt sin egen messe, kalt QuakeCon, og hvert år har utviklerens karismatiske programmerer, John Carmack, holdt tale. John Carmack er en av spillindustriens aller største tekniske innovatører og er skyldig i mange av de tekniske vidunderne og spilltrendene vi ser i dag. Likevel er han først og fremst ingeniør og hans en og en halv time lange tale, som kan ses under, kan derfor bli litt tørr for de som ikke er interessert lavnivå programmering. Likevel mener jeg det kan være interessant å høre hans meninger om vår tekniske framtid og hvordan han har møtt nye problemstillinger under utviklingne av Id Tech 5 og «Rage».

 

«Rage» er det første spillet basert på Id Tech 5 og har slippdato 7 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Rise of Nightmares»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en skummel, men likevel morsom, trailer til «Rise of Nightmares».

 

«Rise of Nightmares» har slippdato 9 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.