Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 18 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter, fra uken som har vært. Alt fra de saftigste annonseringene til de sprøeste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en saftig tallerken av «The Legend of Zelda: Skyward Sword», før vi får første smakebit fra «Dead or Alive 5». Deretter blir det mer fra «Dragon’s Dogma» og «Starhawk», før vi tar en liten titt på skaper-modusene i «WWE 12». Turen går så videre til demon-jegeren Bryce i «Neverdead», før vi får en skikkelig gjennomgang av «Uncharted: Golden Abyss». Mot slutten blir det gjensyn med «Dark Souls», før det hele avsluttes så med en ganske skrudd trailer fra «Lollipop Chainsaw».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

Nintendos «The Legend of Zelda»-serie har, helt siden det første spillet slapp i 1986, vært regnet som et av de absolutt beste og største spillseriene. Derfor er det ikke uventet at det kommende «The Legend of Zelda: Skyward Sword» er blant årets aller mest etterlengtede titler. Nintendo har i kjennetegnet-stil ikke vært særlig løs-slupne med informasjon eller lignende og «The Legend of Zelda: Skyward Sword» har derfor ikke vært i en eneste søndagstapas hittil. Det skal nå forandre seg. Denne uken gikk nemlig Japans årlige spillmesse, Tokyo Game Show, av stabelen og det var endelig flust med både informasjon og trailere fra spillet. Traileren under er den jeg selv syntes var den mest interessante og informative av de som ble sluppet. Den gir oss en ny innsikt i spillets oppgraderings-system.

 

«The Legend of Zelda: Skyward Sword» har slippdato 18 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Nintendo Wii.

«Dead or Alive 5»

Mange mener at Team Ninja revolusjonerte kampspill-sjangeren med «Dead or Alive» i 1996. Siden den gang har serien fått en rekke utvidelser, deriblant både seriøse og useriøse titler. Likevel har seriens hovedtittel, kampspillet, vært uten en skikkelig utgivelse siden 2005. Team Ninja har riktignok vært gjennom noen store forandringer siden den gang, men nå er de endelig klare for å videreføre serien. Denne uken, under årets Tokyo Game Show, annonserte de nemlig «Dead or Alive 5» og det med traileren som kan ses under.

 

«Dead or Alive 5» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Dragon’s Dogma»

Capcom overrasket stort med annonseringen av «Dragon’s Dogma» tidligere i år. Spillet har riktignok ikke imponert absolutt alle, men for meg sitter ihvertfall spillet på ønskelisten for neste år. Med store deler av «Devil May Cry»-laget bak spakene lover Capcom et kampsystem som skal sitte som støpt. Det vil ikke derimot si at spillet ikke går nye veier for utgiveren. «Dragon’s Dogma» er nemlig et åpenverden-spill krydret med både eventyr og rollespill-elementer. Spillet var selvfølgelig også tilstede under årets Tokyo Game Show, som gikk av stabelen denne uken, og det med nok en imponerende trailer. Traileren, som kan ses under, gir oss en litt dypere innsikt i spillets handling.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato antydet slippdato andre kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Starhawk»

Lightbox Interactives «Warhawk» fra 2007 ble godt mottatt. Spillet var et nettbasert-skytespill med et stort fokus på kjøretøy-kamper. Lightbox Interactive har nå alliert seg med Sony Santa Monica Studios, kjent for «God of War»-serien, for den spirituelle oppfølgeren – «Starhawk». Spillet lover denne gangen å være et fullverdig spill med både enspiller og flerspiller, samt en rekke store nyvinninger. Utviklerne har siden annonseringen lovet at spillere ville kunne kjempe både på bakken, i luften og i verdenrommet, men så langt er det bakkespillet som har vært mest i fokus. Den siste traileren fra spillet gir oss derimot en forsmak på et flerspiller-brett basert rundt en romstasjon. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Starhawk» har antydet slippdato februar 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«WWE 12»

Yukes spillserie basert på den amerikanske fribrytergiganten, WWE, sine show, har lenge blitt kritisert for å ha stagnert over årene. Serien, som tidligere ble kalt «Smackdown vs. Raw», virker derimot å gjenvinne mange fans med årets kommende «WWE 12». Spillet lover et stort lager av nye funksjoner og spill-mekanikker, samt det mest inkluderende skape-moduset noen sinne. Alt fra hvordan bryteren din skal se ut til hvordan hans personlige arena skal se ut kan spillerne selv bestemme. Det stopper heller ikke der for det finnes også skape-moduser for en rekke andre funksjoner innenfor spillet. Det er også disse som er i fokus i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«WWE 12» har slippdato 25 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Wii.

«Neverdead»

Rebellion Developments og Konamis kommende «Neverdead» er basert rundt et par noe ukonvensjonelle konsepter. Spillet handler om demon-jegeren Bryce som for 500 år siden ble forbannet til et evig liv av en mektig demon. Dette er også noe som har direkte innvirkning på hvordan spillet fungerer. Bryce tåler nemlig uvanlig mye, men har en tendens til å miste både armer og ben. Han kan faktisk bruke avkuttede lemmer som våpen. Det hele virker noe sprøtt og jeg må innrømme at jeg selv har vært ganske skeptisk til tittelen. Den siste traileren til spillet har derimot vekket kjøpelysten, også hos meg. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Neverdead» har antydet slippdato i slutten av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Uncharted: Golden Abyss»

Naughty Dogs «Uncharted»-serie er helt klart en av de mest elskede spillseriene denne generasjonen. Noe skepsis er derfor forventet når Naughty Dog lar Bend Studios, mest kjent for «Syphon Filter»-serien, utvikle et «Uncharted»-spill til Sonys kommende håndholdte konsoll, Playstation Vita. Spillet, som heter «Uncharted: Golden Abyss», har riktignok imponert ved tidligere visninger, men denne ukens gjennomgangs-video tror jeg gjør mye for å fjerne fansens frykt. Videoen fra spillet kan som vanlig ses under.

 

«Uncharted: Golden Abyss» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer eksklusivt til Playstation Vita.

«Dark Souls»

From Software har, i løpet av de siste ukene, sluppet en video-serie til deres kommende «Dark Souls». Videoserien, som har blitt kalt «prologue», har også vært et fast innslag i søndagstapasen de siste ukene. Da er det vel en selvfølge at vi også får med oss siste del i den atmosfærerike videoserien. Har du ikke sett de tidligere episodene eller føler du trenger en oppfriskning, kan du slappe av. Videoen under har nemlig hele videoserien fra start til slutt.

 

«Dark Souls» har slippdato 7 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Lollipop Chainsaw»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste traileren fra Grasshopper Manufactures kommende spill, «Lollipop Chainsaw».

 

«Lollipop Chainsaw» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.