Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 04 Spill.no  

Det var ikke uten vemod at jeg forrige uke ba Erling om å ta seg av søndagstapasen. Dessverre lå jeg med heftig influensa og har ligget helt flat hele uken. På tross av at jeg enda ikke føler meg helt i toppform, syntes jeg at dere fortjente en skikkelig søndagstapas denne uken. Søndagstapas er vårt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen. Her kan man finne alt fra mindre morsomheter til store nyhetsaker vi har gått glipp av, alt fra uken som har vært.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med flunkende nye trailere fra både «Red Dead Redemption» og «Metroid: Other M». Videre finner vi at et nytt «Spider-Man»-spill har blitt annonsert med både trailer og skjermbilder. Nye skjermbilder finner vi også fra stortitlene «Vanquish» og «Alan Wake». Det hele avsluttes så med et lite klipp fra en mulig «Halo»-film. Da er det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Red Dead Redemption» får en ny trailer

Rockstar Games sitt «Red Dead Redemption» ligger an til å bli åpenverden-spill uten like. Med en stor villmark fylt med villdyr, landsbyer, banditter og lovmenn, lover spillet å bli det ypperste western-spillet noen gang. Rockstar Games sier selv at spillet er det mest ambisiøse prosjektet de noen gang har fullført, Dan Houser har til og med gått så langt som å si at spillets utvikling har vært både lang og smertefull. Neste uke har vi blitt lovet mer informasjon om spillets flerspillerdel og denne uken kom det enda en trailer fra spillets såkalte «gameplay series»-trailere.

 

Traileren, som kan ses under, er en ny trailer fra spillets dokumentaraktige trailerserie. Her blir livet i den ville vesten videre utdypet og vi får endelig se spillets duel-modus i aksjon.

 

«Red Dead Redemption» har slippdato 21. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Se «Metroid: Other M» i aksjon

Team Ninja, kjent som utviklerne bak «Dead or Alive» og «Ninja Gaiden», har alliert seg med Nintendo om et nytt spill i den elskede «Metroid»-serien. Spillet, som har tittelen «Metroid: Other M», lover en spillbarhet som blander både seriens nyvinninger med mange av seriens klassiske aspekter. Med både 2D og 3D-basert spillbarhet og med Team Ninja bak spakene har «Metroid: Other M» allerede overbevist mange fans av spillserien. Denne uken kom det også endelig ut en ny trailer fra spillet.

 

Den nye traileren, som kan ses under, er en såkalt «gameplay»-trailer. Her får vi se spillet i aksjon. Den gir oss et godt inntrykk av hva vi kan forvente av spillets spillbarhet.

 

«Metroid: Other M» har slippdato 24. september 2010. Spillet kommer eksklusivt til Wii.

«Spider-Man: Shattered Dimensions» annonsert

Activision annonserte denne uken et nytt spill med Marvel Comics sin elskede «Spider-Man»-karakterer i hovedrollen. Denne gangen har Activision og den kanadiske utvikleren Beenox gått sammen for å lage et «Spider-Man»-spill med en noe original vri. Spillet, som har tittelen «Spider-Man: Shattered Dimensions» vil være satt til hele fire forskjellige Marvel-universer. Det vil si at man i tillegg til å kunne spille som den klassiske «Spider-Man», også vil få mulighetene til å utforske diverse alternative versjoner av karakteren. Hittil har bare to av versjonene blitt annonsert, «Amazing Spider-Man» fra det offisielle Marvel-universet og «Noir Spider-Man» fra «Marvel Noir»-universet. Det har blitt sagt at «Amazing Spider-Man» vil spilles ganske likt det vi har blitt vant med fra tidligere «Spider-Man»-spill. «Noir Spider-Man» vil derimot gi spillerne en mer snikbasert spillbarhet. Hva de to andre universene Activision og Beenox velger å bruke i spillet er usikkert, men de har ihvertfall et mangfold av forskjellige universer å ta fra. Sammen med annonseringen kom det også en trailer og en rekke skjermbilder fra spillet.

 

Traileren, som kan ses over, er den første traileren fra spillet. Her får vi se begge versjonene av «Spider-Man» i aksjon. Flere skjermbilder kan ses under.

Nye Skjermbilder fra «Vanquish»

Japanske Platinum Games har, i løpet av kort tid, satt et tydelig spor i spillindustrien. Med det voldelige «MadWorld» var de en av de få utviklerne som prøvde å utvikle et Wii-spill for et mer voksent publikum. Det er derimot kritikeryndlingen «Bayonetta» som virkelig satte Platinum Games på kartet. Et action-eventyr som mange mener utfordrer sjangerens yndlinger, som for eksempel «God of War» eller «Ninja Gaiden». Det er derfor ikke helt uten grunn at forventningene til deres neste spill allerede er skyhøye. «Vanquish» er, til kontrast av tidligere titler, et tredjepersons-skytespill. Spillet, som er satt til en fiktiv fremtid, setter spillerne i rollen som høymoderne-soldater i en konflikt mellom U.S.A og Russland. Siden spillet ble annonsert i januar har det jevnt kommet nye skjermbilder fra spillet. Denne uken kom det altså en ny haug med skjermbilder,som kan ses under, fra den høyt forventede tittelen.

 

«Vanquish» har antydet slippdato vinteren 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Nye Skjermbilder fra «Alan Wake»

Finske Remedy Entertainments sitt «Alan Wake» er et spill som mange har ventet lenge på. Spillet, som er skapt av de kreative hodene bak «Max Payne»-serien, lover å være en psykologisk thriller med spennende bruk av lys og mørke. «Alan Wake» forteller historien om forfatteren Alan Wake som sliter med en skrivesperre. Alan flytter derfor, sammen med sin kone Alice, til Bright Falls, en liten idyllisk by på landet. Det hele blir derimot snudd på hodet når Alice forsvinner og Alan finner seg plutselig midt i et mareritt uten like. Remedy Entertainment lover en hjerteskjærende historie hvor det blir vanskelig å se forskjell på drøm og virkelighet. Denne uken kom det en liten haug med nye skjermbilder fra spillet.

 

«Alan Wake» har slippdato 21. mai 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Halo» får bollywood-film?

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det var noe som falt i smak for de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en av ukens aprilsnarr. Traileren under ble laget av det amerikanske nettstedet IGN og er deres tolkning av en «Halo»-film i vaskekte Bollywood-stil. Filmen er som sagt en aprilsnarr og bør derfor ikke tas seriøst, derimot håper jeg den kanskje kan inspirere til en latter eller to.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.