Søndagstapas er tilbake!
0

Søndagstapas er tilbake!

nov 21 Spill.no  

Da var vi kommet til ukens slutt og nå etter en fire ukers hiatus, hvor vår kjære Frede var i Australia, er søndagstapasen endelig tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å by på et variert måltid og håper at det finnes noe for alle. Som vanlig tar vi gjerne imot ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med en hardtslående trailer fra «Fight Night Champion», før vi får actionspekket kaos fra «Bulletstorm». Deretter går turen til et noe anderledes Amerika i «Homefront», før leker oss i gjørme med «Colin McRae: Dirt 3». Mot slutten blir det så et lite innblikk i facebook-skyteren «Uberstrike», samt en virkelig herlig granat fra «Call of Duty: Black Ops». Det hele avsluttes så med nok et klipp fra den elskede Kevin Butler og «Gran Turismo 5». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Mesterskapets kvaler

Nylig annonserte Electronic Arts en ny tittel i deres anerkjente «Fight Night»-serie. Det nye spillet er kalt «Fight Night Champion» og vil prøve å gi oss et mørkere innblikk i den brutale sportens verden. Jon Cato var også nylig i London for å se på spillet og hans førsteinntrykk kan du lese her. Electronic Arts lover selvfølgelig en rekke forbedringer til den nye tittelen, men for mange er det nok det handlingsbaserte enspillermoduset som virker mest spennende. Lite er fortsatt kjent om det nye moduset, men denne uken fikk vi ihvertfall et lite innblikk iform av en ny trailer til spillet. Den kan selvfølgelig ses under.

 

«Fight Night Champion» har slippdato 1 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Velkommen til paradiset

Det actionspekkede skytespillet «Bulletstorm» har allerede skapt seg et gjenkjennelig rykte blant mange fans. Spillet som lover en ny verden av høyinstensiv action og underholdning er utviklet av polske People Can Fly, mest kjent for «Painkiller»-serien, denne gangen i sammhold med Epic Games, mest kjent for spillseriene «Unreal» og «Gears of War». Satt til en futuristisk verden, følger spillet rompiratene Grayson og Sato. Etter å ha krasjlandet på en tilsynelatende øde planet befinner de seg plutselig i et hav av mutanter og gigantiske monster. Alt dette virker jo kanskje ikke så altfor originalt, men People Can Fly og Epic Games håper å dra spillerne inn med et nytt arsenal av våpen og ferdigheter. Det blir spennende å se om «Bulletstorm» kan leve opp til de allerede raskt voksende forventningene. Mens vi venter kan vi i det minste sjekke ut den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Bulletstorm» har slippdato 22 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Et anderledes Amerika

Kaos Studios jobber for tiden med sitt neste store prosjekt, nemlig «Homefront». Spillet er et førstepersons-skytespill og skal være satt til en nær og noe alternativ fremtid. Året er 2027 og etter et fullstendig økonomisk krasj samt oljestopp fra midtøsten befinner ikke U.S.A. seg lenger på toppen av verdensmakter. Isteden finner vi nå et forent Korea med Sør-Koreas voksende økonomi og Nord-Koreas militære styrker tar de raskt fatt på drømmen om verdensherredømme. Det tar heller ikke lang tid før U.S.A også står for tur og det er her spillerne kommer inn. Som motstandskjempere i et nå okkupert U.S.A. må man ta opp kampen om frigjøring fra de Koreanske styrkene. «Homefront» virker å ha mye å by på og Kaos Studios lover en engasjerende handling som er skrevet av John Milius, kanskje mest kjent som manusforfatter til «Apocalypse Now». Denne uken kom også den første utviklerdagboken til spillet, som kan ses under.

 

«Homefront» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Skittent skal det være

Codemasters «Colin McRae»-serie har lenge vært en av de største spillseriene innenfor rallysporten og de nyeste titlene som pent og pyntelig har fått undertittelen «DIRT» har også blitt veldig godt mottatt av kritikere. Rallyfansen venter nok derfor spent på neste tittel i serien. «Colin McRae: DIRT 3» er forventet en gang på nyåret og Codemasters påstår at det vil være den beste rallyopplevelsen å få tak i. Blant nyhetene i «Colin McRae: DIRT 3» finner vi blant annet et nytt racingmodus ved navn gymkhana, samt et høyt antall både moderne og klassiske rallybiler. Denne uken ga Codemasters også ut en såkalt «spørsmål og svar»-video som kan ses under.

 

«Colin McRae: Dirt 3» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Facebook får FPS

Etter den helt ekstreme suksessen sosiale spill som «Farmville» og «Mafia Wars» har fått gjennom Facebook og andre sosiale nettverksider har vi sett et nytt fokus fra spillutviklere. Til nå har det riktignok vært mest promoverende minispill og den slags. De mer tradisjonelle spillsjangerne har med andre ord fortsatt vært lite å se til. Det har derimot forandret seg noe når den kinesiske utvikleren CMUNE har integrert sitt førstepersons-skytespill «Uberstrike», tidligere kalt «Paradise Paintball», fra 2008 på både facebook og myspace. Spillet er allerede oppe å går og ifølge noen kilder har det allerede oppnådd en spillerbase på over en million brukere. Har du interesse av å sjekke ut facebook-basert FPS kan du prøve «Uberstrike» her. Er du fortsatt usikker kan du jo for eksempel sjekke ut den nye traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Uberstrike» er allerede ute og kan spilles gjennom Facebook, MySpace og Apple Widgets. Også med Mac.

Et heldig kast

Treyarchs «Call of Duty: Black Ops» er nå vel ute av døra og har, ikke helt uventet, blitt en megasuksess. Allerede er det snakk om gigantiske salgstall og en omsetning på over 650 millioner dollar, rundt 3,9 milliarder kroner. Derfor er det liten tvil i mine øyne at det er nettopp «Call of Duty: Black Ops» som mange bruker søndagen på i dag. Er man blant de som har tatt en liten pause i nettkrigen for å sjekke ut søndagstapasen kan man jo også få med seg videosnutten under. Her får vi nemlig se et ekstremt heldig og komisk utsnitt fra en nettkamp i «Call of Duty: Black Ops». Jeg velger å kalle det for en «Ballnade» og regner med at dette kommer til å bli det nye store «show off»-movet.

 

«Call of Duty: Black Ops» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo DS.

Kongen av «Gran Turismo 5»

Da var vi igjen kommet til enden av nok en vel overstått søndagstapas. Jeg håper som vanlig at det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg nok en gang å avslutte med en humoristisk video fra sjefen over alle sjefer, nei ikke Asgeir Borgemoen, men Kevin Butler. Her om «Gran Turismo 5».

 

«Gran Turismo 5» har nå slippdato 24 november 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.