Søndagstapas – To år!
0

Søndagstapas – To år!

feb 05 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Denne uken markerer også «Søndagstapasens» andre år som et fast innlegg her på spill.no og vi har derfor stilt i stand et ekstra stort og velsmakende måltid for dere. Som vanlig tar vi gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med atmosfærisk blikk på «Aliens: Colonial Marines», før vi får masser av gameplay fra «Inversion». Deretter blir det både fransk og amerikansk i «Grand Slam Tennis 2», før vi sjekker ut bonus-moduset «RadNet» i «Prototype 2». Videre blir det fantasiverdener fra både «Dragon’s Dogma» og «Kingdoms of Amalur: Reckoning», før vi tar en titt på det innovative «Hybrid». Så blir tar vi en titt på karaktergalleriet til «Resident Evil: Operation Raccoon City», før vi får et gjensyn med «Fifa Street». Neste ut blir da actionspekket taktikk fra «Ghost Recon: Future Soldier, som så blir fulgt opp av flere nettspill-muligheter i «SSX». Mot slutten blir det så store kaliber fra «Max Payne 3», før vi tar nok en titt på «Game of Thrones». Det hele avsluttes så med en kunstnerisk tolkning av «SoulCalibur V».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Aliens: Colonial Marines»

Gearbox Softwares høyt forventede «Aliens: Colonial Marines» var egentlig forventet iløpet av våren. Forrige uke kom derimot Gearbox Software og Sega med annonseringen om at spillet hadde blitt utsatt til høsten. Dette startet selvfølgelig en rekke teorier rundt tittelens, mulig, manglende kvalitet. Hvorvidt spillet vil leve opp til forventningene må vi altså vente enda litt for å se. Den siste traileren til spillet, som kan ses under, ser ihvertfall ikke dårlig ut.

 

«Aliens: Colonial Marines» har antydet slippdato høsten 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Inversion»

Saber Interactive har ikke det beste tittel-biblioteket å skryte av. Deres kommende tittel, «Inversion», har heller ikke fått den oppmerksomheten som spillet kanskje fortjener. Spillets tyngdekraft-kontroll har nemlig potensialet til å skape mange originale spillopplevelser. Saber Interactive har også valgt å integrere spillets tyngekraft-kontorll i flerspiller-moduset. Noe vi får se mer av i gameplay-videoene utvikleren slapp denne uken. Se videoene under.

 

 

 

«Inversion» har antydet slippdato mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Project Cars»

Slightly Mad Studios, kjent for «Need for Speed: Shift» og «Shift 2: Unleashed», prøver seg for tiden som indie-utviklere. Deres nåværende prosjekt, som har arbeidstittelen «Project Cars», er nemlig det Slightly Mad Studios kaller et masse-utviklet, eller samfunns-utviklet, spill. Ideen er at spillere, som kjøper en av utviklerpakkene, vil ha mulighet til å være en del av utviklingen både gjennom testing og direkte kommunikasjon med utviklerne. Spillet har, i sin nåværende pre-alpha-versjon, høstet mye god kritikk blant bilspill-entusiaster og det er nok ikke uten grunn. Se bare den utrolige fan-traileren under. Synes du dette virker spennende kan du jo bli en del av utviklingen her.

 

«Project Cars» har foreløpig ingen slippdato. Spillet sikter etter utgivelse på Xbox 360, Playstation 3, Wii U og PC.

«Grand Slam Tennis 2»

Electronic Arts «Grand Slam Tennis 2» lover mange innoverende egenskaper. For mange tennis-fans er nok muligheten til å ta del i Grand Slam-turneringen det største trekkplasteret. «Grand Slam Tennis 2» blir nemlig det eneste spillet hvor alle fire turneringene, Australian Open, French Open, US Open og Wimbledon blir å finne i et spill. Electronic Arts er selvfølgelig klar over dette og denne uken slapp de to trailere som viser frem de franske og amerikanske delene av turneringen. Trailerne kan som vanlig ses under.

 

 

«Grand Slam Tennis 2» har slippdato 9 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Prototype 2»

De største utgiverne har de siste årene prøvd å komme med fristelser eller såkalte «online-passes» for å oppmuntre forhåndsbestillinger og kjempe mot brukt salg av spill. Radical Entertainment er snart klare med «Prototype 2» og sammen med Activision har de kommet opp med en ganske original løsning. Alle de som er blant de første som kjøper «Prototype 2» vil nemlig få det Radical Entertainment kaller for «Radnet Edition». Det det egentlig vil si er at man får med en engangskode til spillet, ikke ulikt de tidligere nevnte metodene. Det som gjør løsningen original er derimot innholdet koden åpner. «Radnet» gir nemlig spillerne tilgang til en samfunns-funksjon hvor spillerne vil få en rekke ekstra utfordringer og belønninger gjennom de første syv ukene etter spillets lansering. Radical Entertainment forklarer konseptet i mer dybde i videoen som kan ses under.

 

«Prototype 2» har slippdato 24 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Dragon’s Dogma»

Capcoms «Dragon’s Dogma» overrasket stort da det ble annonsert under fjorårets «Captivate». Spillet er Hideaki Itsuno og Hiroyuki Kobayashi, som sammen også sto for «Devil May Cry 4», sitt hjertebarn og kan minne om et åpen-verden rollespill. Riktignok har Itsuno stått fast på at spillet er mer actionsentret enn et typisk rollespill. Lite har så langt blitt avslørt om spillets handling, men denne uken slapp Capcom en trailer som gir oss en litt dypere innsikt, samt et par gameplay-videoer av spillets kampsystem. Traileren og videoene kan selvfølgelig ses under.

 

 

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Kingdoms of Amalur: Reckoning»

Big Huge Games og 38 Studios «Kingdoms of Amalur: Reckoning» lanseres endelig til uken og mine forventninger er ihvertfall i skyene. Med «Skyrim» bak meg lader jeg nå altså opp for enda et 100+ timers rollespill. Utviklerne mener også at spillet har mye å by på hvor andre spill i sjangeren faller noe kort. Selv håper jeg også at noen av disse, som for eksempel det action-sentrerte kampsystemet, vil gjøre de mange timene noe lettere og kanskje mer varierte. Denne uken slapp ihvertfall Electronic Arts lanseringstraileren til spillet, som kan ses under.

 

«Kingdoms of Amalur: Reckoning» har slippdato 9 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Hybrid»

5th Cell har de siste årene gjort stor suksess med spillserier som «Scribblenauts» og «Drawn to Life» på Nintendos Dual Screen-konsoll. Med deres neste tittel, som har navnet «Hybrid», tar de riktignok sikte på en helt annen del av spillmarkedet. «Hybrid» er nemlig et nettbasert tredjepersons skytespill. Selv om 5th Cell nå tar for seg et mye mer mettet marked, stopper det dem ikke fra å prøve å innovere med originale konsepter. Mest synlig, for øyeblikket, er nok spillets unike «cover»-system som lar spillere ta til både vegger og tak. Se den siste traileren til spillet under.

 

«Hybrid» har antydet slippdato sommeren 2012. Spillet kommer kun til Xbox 360 over Xbox Live.

«Resident Evil: Operation Raccoon City»

Capcom og Slant Six Games «Resident Evil: Operation Raccoon City» har møtt mye motstand fra «Resident Evil»-fansen. For mens serien tradisjonelt har vært kjent for sine skumle atmosfære og trege gameplay, ligger «Resident Evil: Operation Raccoon City» an til å bli et høyhastighets skytespill. Likevel er det ikke å feie under teppet at spillet har potensialet til å skape en ganske heftig spillopplevelse. Tross spillets tredjepersons synsvinkel har mange allerede sammenlignet spillet med Valves suksess-serie «Left 4 Dead». Et gameplay som videre blir komplisert med inklusjonen av to forskjellige spiller-lag. Slant Six Games prøver også å skape variasjon og balanse ved å bruke et klasse-basert oppsett for lagene. Det er også lagenes karakterer og deres klasser som er i fokus i den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Resident Evil: Operation Raccoon City» har slippdato 23 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon er forventet noe senere.

«Fifa Street»

Jeg har litt problemer med å sette nivået på mine egne forventninger til Electronic Arts kommende «Fifa Street». På den ene siden har vi min manglende interesse i fotball og generelt sports-spill som ikke er basert på en ekstremsport, mens den andre siden har mange gode minner fra den arcade-aktige spillbarheten til det originale «Fifa Street» fra 2005. Så når utviklerne forteller om sitt nye fokus på realisme og sine erfaringer fra «Fifa»-utvikling klarer jeg ikke annet enn å miste interesse. Derimot kjenner jeg at forventningene stiger hver gang jeg ser spillet i aksjon. Som for eksempel da jeg så den siste utviklerdagboken, som forøvrig kan ses under, for første gang.

 

«Fifa Street» har slippdato 15 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Ghost Recon: Future Soldier»

Ubisofts «Ghost Recon: Future Soldier» har fått en noe blandet mottagelse. For mens serien tidligere har vært kjent for ultra-realisme, har Ubisoft valgt å inkludere futuristisk utstyr som blant annet optisk kamuflasje. Ubisoft påstår riktignok at alle de futuristiske leketøyene er basert på virkelige teknologier som eksperimenteres med i dagens teknologi-samfunn. Samtidig er spillets fokus fortsatt et lag-basert taktisk gameplay. Spillet har også vært gjennom en rekke forsinkelser og Ubisoft har selv innrømmet at de har hatt problemer med å balansere fremtids-teknologien med den kjennetegnede spillbarheten. Nå virker det derimot som om spillet endelig er på rett bane, noe Ubisoft feirer med en flunkende ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, har også gitt mange tvilere nytt håp om at «Ghost Recon: Future Soldier» kan leve opp til seriens navn.

 

«Ghost Recon: Future Soldier» har slippdato 24 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon skal komme noe senere.

«SSX»

Electronic Arts «SSX» er snart klart til lansering og mange gleder seg nok til å sette nedover bakkene med snø-fjæla spikret til bena. Det har jo vært noen år siden vi sist så noe til «SSX»-serien og markedet er ikke akkurat mettet på snowboard-spill, nei det er vel heller fattig. Likevel må vi enda smøre oss med litt tålmodighet, da det enda er en snau måned til vi får fingrene fatt i spillet. Et par uker tilbake fikk vi forklart hvordan spillets RiderNet vil la oss kjempe mot våre venner mens vi spiller alene. Denne uken er det nå duket for andre del av videoen, som kan ses under, hvor vi får se hva slags moduser det finnes får å faktisk spille sammen.

 

«SSX» har slippdato 2 mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Max Payne 3»

Det originale «Max Payne» fra 2001 er i mine øyne et av de beste spillene gjennom tidene. Derfor synes jeg det er litt synd at finske Remedy Entertainment ikke står bak kommende «Max Payne 3». Likevel er det vanskelig å mislike spillet når, neste ufeilbare, Rockstar Games har lagt sin elskov på spillet. Joda mange, meg selv inkludert, er fortsatt litt skeptiske til den nye hårklippen og den sør-amerikanske settingen, men det skal ihvertfall ikke stå noen mangler på Max sitt våpenutvalg. Denne uken lanserte Rockstar Games spillets offisielle web-side og i den sammenhengen slapp de også en ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, introduserer oss til et av Max mer harde kaliber, nemlig «The 608 Bull».

 

«Max Payne 3» har slippdato 18 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon er forventet i juni.

«Game of Thrones»

Fjorårets «A Game of Thrones: Genesis» ble ikke så veldig godt mottatt. Likevel sitter fans av både bøkene og tv-serien med håpet om at utviklerens neste spill vil gi oss et spill som er George R.R. Martins verk verdt. Spillet, som bare heter «Game of Thrones», skal være klart allerede i mai og det vi har sett så langt virker i det minste lovende. Lovende beskriver også godt den siste traileren til spillet. Traileren, som kan ses under, introduserer oss til byen Riverspring og gir oss en liten forsmak på byens historie.

 

«Game of Thrones» har antydet slippdato mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«SoulCalibur V»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med video fra markedsførings-kampanjen til «SoulCalibur V». Videoen, som kan ses under, viser oss hvordan noen talentfulle graffiti-artister skaper et «SoulCalibur»-mesteverk på en av Londons husvegger.

 

«SoulCalibur V» ble sluppet denne uken. Spillet kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.