Spill dine Sega-favoritter på Nintendo Switch
1

Spill dine Sega-favoritter på Nintendo Switch

FANFAVORITT: Phantasy Star er fortsatt en populær serie. Sega vet det bare ikke selv.

Sega Ages kommer denne sommeren til Nintendo Switch, og vil tilby en rekke klassiske spill fra Segas store bibliotek. Umiddelbart vil du kunne få mulighet til å spille klassikere som Sonic the Hedgehog, Alex Kidd in Miracle World, Ground Gain, Thunder Force IV og Phantasy Star. Det er vistnok planlagt ti spill til, som betyr at det blir til sammen 15 spill å se frem til.

Sega Ages-produsent, Kagasei Shimomura, har også ytret ønsker om å legge til Sega Saturn- og Dreamcast-spill til katalogen senere, gitt at prosjektet får god brukerstøtte. Hvis dette betyr en mulighet for å kunne få tilgang til spill som Panzer Dragoon og Phantasy Star Online, er dette virkelig noe å se frem til.

Vi i Spill.no-redaksjonen ser unektelig frem til å dykke ned i Segas endeløse katalog, både for å spille gamle, kjære spill som står oss nært, samt for å oppleve noen klassikere vi kanskje har gått glipp av. Her er noen av våre egne ønsker for spill vi vil se igjennom Sega Ages-tjenesten.

Power Stone 1 og 2 Sega Dreamcast

Tenk deg å spille Super Smash Bros, men i en 3D-arena der gulvet kan forsvinne, noe som fører alle spillerne til et helt nytt rom dere må løpe vekk fra en rullende stein mens dere fortsetter å sloss. Deilig og hektisk slåssing, som ikke mange nok der ute kjenner til. Power Stone 2 er nok den beste av de to med tanke på interaktivitet og gameplay, men 1’ern har noen flotte minispill vi gjerne vil ha kloa i også.

Castle of Illusion – Genesis/Mega Drive

Det var noe ekstremt sjarmerende med å jakte etter Minni Mus som hadde blitt tatt til fange av den onde heksa. I likhet med Ducktales til NES, hadde Castle of Illusion mange hemmeligheter som man egentlig bare kunne finne ut av ved å lese datidens videospillblad, som f.eks Power. Spesielt nivået i leketøysfabrikken bringer tilbake minner om en barndomstid full av uskyld og ingen bekymringer.

FINN FREM BADESHORTSEN: Sommeren kan ikke komme fort nok.

Out Run – Arkade

Out Run er det ultimate sommerspillet. Spillet lar deg kjøre en rød Ferrari gjennom et europeisk kontinent, midt i sommersesongen. Her er det dog ingen trafikkorker eller passkontroller; kun deg, rattet, vinden i håret og veien foran deg. 32 år etter det først dukket opp i arkadene, er Out Run fremdeles nyhetsredaktørens favorittbilspill. Det er minimalistisk, men gøy helt inn i hver eneste sylinder av motoren.

SEGA AGES kommer til Nintendo Switch denne sommeren. Hvilke spill håper du å se i fremtiden?

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.