Spilldokumentar slippes i dag
0

Spilldokumentar slippes i dag

jun 12 Spill.no  

Den mye omtalte spilldokumentaren Indie Game: The Movie lanseres i dag for digital nedlasting via offisiell nettside, iTunes og Steam.

Uavhengige utviklere

Mens spillbransjen har utviklet seg til en milliardindustri, og teamene som utvikler de største titlene har vokst til flere hundre personer, har en liten, men slett ikke overseelig del av utviklerscenen vokst frem. Det er spill utviklet av gutteromsprogrammerere, fritt for markedsundersøkelser, kompromisser eller produktplasseringer, og hvor enorme budsjetter er byttet ut med visjon og dedikasjon over lang, lang tid. Og nå kommer dokumentaren indie Game: The Movie.

Som tittelen tilsier, omhandler dokumentaren uavhengige spill, og tar for seg indie-klassikere som Aether, Super Meat Boy, Fez og det kritikerroste Braid. Filmen fokuserer i hovedsak på de fire utviklerne bak spillene, og følger dem i prosessen fra ide til utgivelse, og tankene de gjør seg underveis. Indie Game: The Movie ble vist på årets Sundance Film Festival, og har allerede mottatt svært positive tilbakemeldinger fra kritikerne.

Se trailer

Indie Game: The Movie er laget av James Swirsky og Lisanne Pijot, og  er lagt ut for nedlasting i dag, enten via den offisielle hjemmesiden, iTunes eller Steam (slippes litt senere på dagen),

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.