Store forandringer på vei
0

Store forandringer på vei

Heroes of the Storm fyller 2 år denne sommeren, og i den anledning kan spillere nå glede seg til den største oppdateringen i spillets historie, og den vil forandre så godt som alt mulig. Ingen level cap, et nytt lootbox system og tonnevis med stæsj å samle på er bare toppen av isfjellet!

Level up!

Heroes of the Storm som det er i dag inneholder et spiller-nivå, og individuelle nivåer for hver karakter i spillet. Spiller-nivået har før stoppet på 40, men nå vil spiller-nivået forsvinne helt. Istedenfor vil spillernivået ditt være basert på det sammenlagte nivået til alle dine karakterer. Hvis du f.eks. har 10 figurer i nivå 5, så vil ditt spiller-nivå tilsvare 50.

Antall XP som trengs for å levle opp en karakter er også skrudd ned, og stopper ikke lenger på 20. Før så har alle figurene blitt gradvis mer og mer kravstore når det kommer til XP, men det vil nå stoppe på et punkt som gir en mer stødig progresjon. All din XP som du allerede har tjent i spillet vil overføres til det nye systemet, som betyr at figurer i nivå 10 blir ca. nivå 15 etter oppdateringa. Helter i nivå 20 klatrer helt opp til nivå 55.

Loot, sweet loot!

Fans av Overwatch vil føle seg umiddelbart mer hjemme i The Nexus med det nye lootbox-systemet. Du får en ny lootbox for hvert nivå du klatrer, og inneholder fire gjenstander i varierende sjeldenthet fra Common, Rare, Epic og Legendary. I tillegg finnes det fire forskjellige typer lootboxer: Basic, Rare, Epic og Hero-specific. 

Alle fire forskjellige type boksene kan gi det samme innholdet, men en Rare eller Epic boks vil alltid inneholde minst en Rare eller Epic gjenstand. Boksene som kalles Hero-specific vil alltid inneholde minst en gjenstand assosiert med den bestemte helten.

Men hva slags innhold er det snakk om? Det kan være alt i fra nye helter til skins, mounts, stimpacks, sprays, bannere, voice-lines, portretter, emjois og shards. Shards kan du bruke til å lage hva som helst av kosmetiske gjenstander. Du kan også få ting du allerede har fra før i lootboksene, og da vil gjenstanden du får bli til shards.

Money talks!

For å åpne ting som nye skins til heltene dine i Heroes før har du utelukket vært nødt til å betale for dem med ekte penger. Dette vil du selvfølgelig fremdeles ha muligheten til, men fra og med Heroes of the Storm 2.0 betaler du med Gems istedenfor. Gems vil du kunne kjøpe for penger, men du vil også kunne tjene deg Gems igjennom vanlig spilling også. Så fort du når spiller-nivå 5 blir du belønnet med 1000 Gems, og etter det vil du få 150 Gems for hvert 25. nivå du rekker. Alle veteraner som allerede vil være i høyt nivå når patchen kommer vil også få alle belønningenen de har rett på. 

Coins forsvinner heller ikke. Coins har alltid vært en valuta i spillet som man har kunnet brukt til å kjøpe f.eks. helter og et lite utvalg med skins og mounts. Fra nå kommer gull til å være utelukket brukt til to ting: Kjøpe nye helter, eller gjøre en lootbox reroll. Det koster 250 gull og gjøre en reroll, og da får man muligheten til å få en bedre lootbox enn man allerede hadde.

Når kan vi spille 2.0?

Heroes of the Storm 2.0 går live den 25. april, om bare litt over 2 uker, men du kan spille det allerede nå! Når du går til Blizzard app menyen for å starte spillet kan du velge region, og der kan du velge Heroes 2.0 Beta. Hvis du heller vil vente på den ordentlige lanseringen kan du nå spille en helt ny helt: Cassia fra Diablo 2.

Hun er en assassin med noen kule triks opp i ermet. Hennes Lightning Fury treffer først en motstander for så å dele seg opp i to med mulighet for å treffe flere, og med Blinding Light kan du blende hvilken som helstmotstander, får du angriper dem med Fend som gjør ganske massiv skade på andre helter over kort tid. Et av ultimatangrepene til Cassia er en strømkule som spretter enten i mellom Cassia og en fiende, eller imellom fiendene så lenge de har kort nok avstand tilhverandre. Undertegnede har fått god nytte av dette angrepet, da det kan oppgraderes så ballen aldri stopper å sprette før avstandene blir for store. En god måte å tvinge en klynge med fiender fra hverandre på. 

Møtes vi i The Nexus? 

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.