Super Mario 3D World+Bowser’s Fury
0

Super Mario 3D World+Bowser’s Fury

Dette er første gang jeg kan si at et Mario spill er «epic» og «badass!»

Super Mario 3D World er en direkte port av Wii U Spillet med samme navn som kom ut i 2013. Spillet led av samme skjebne som nesten alle gode titler som kom til Wii U gjorde, lave salgstall da konsollen floppet salgsmessig.

Heldigvis har dette betydd at Nintendo har hatt mye de kunne føre over fra den gamle konsollen noe som har blitt møtt med stor suksess. Denne gangen var det altså Super Mario 3D World sin tur til å skinne på nytt i lys av 35års jubileet til Mario.

3D World er en slags hybrid av tidligere Mario spill i både 2D og 3D hvor du kan velge å spille alene eller sammen med opp til 3 av dine venner for skikkelig heftig flerspillermoro, hvor konkurranseinstinktet kan vekkes da den med høyest score etter hvert brett får en kongekrone til å vise det.

Super Mario 3D World følger den godt kjente Mario formelen ved at du har 8 hovedverdener du skal komme deg gjennom for å komme til Bowser som igjen har kommet og kidnappet noen fe-lignende vesener som du må frigjøre for å komme deg videre fra verden til verden. I likhet med Super Mario Bros 2. kan spillerne velge mellom å spille som Mario, Luigi, Prinsesse Peach og Toad.

Hver verden har sitt eget tema i kjent Mario stil, du begynner i en grønn og frodig verden, kommer over til ørkenverden og deretter har du snø og is osv. Det skal ikke stå på med variasjon innenfor design, for der har alltid Mario-spill poppet ut med livlige farger og brett som oser av kreativt overskudd.

Som jeg skriver innledningsvis er dette et 8 år gammelt spill, og tror nok mange som kjøper denne Super Mario 3D World for andre gang gjør det hovedsakelig for Bowser’s Fury-delen, men jeg føler det er litt greit å kunne formidle litt om hovedspillet også da jeg tror det er potensielt mange som aldri spilte det på Wii U da det kom.

Til de som ikke spilte det da det kom, så er dette et herlig spill, enten du spiller alene eller med venner. Hvert brett har 3 grønne stjerner som du samler på for å låse opp nye brett, og her har du masse gjenspillbarhet da du lett kan dra tilbake til en tidligere verden for å se om du mangler noen stjerner der for å komme deg videre der du holder på.

Det er rett og slett bare pur glede å hoppe seg gjennom hvert brett i 3D World siden alle er så godt designet og gjennomført med ulike power ups og fiender.

Men det skal sies at for meg, så er selve rosinen i pølsa uten tvil Bowser’s Fury!


Fy, for en storslått og rå modus det var. Jeg kan med hånden på hjertet si at Bowser’s Fury har levert en av tidenes kuleste boss fights for min del med denne modusen.

Du spiller på lag med Bowser Jr da Bowser selv har gått helt amok og blitt på størrelse med Godzilla etter å ha klint seg inn i en mørk væske som gjør han ekstremt stor og rasende!
Da han dukker opp i sin nye giga form er du nødt til å holde deg på farten for å unngå brennende ildkuler fra himmelen eller spruting av ild tvers over kartet mot deg.

For å kunne bekjempe Bowser i sin Godzilla-lignende form er du nødt til å samle såkalte Cat Shines (tilsvarende stjerner, shines og måner i andre Mario spill) og samler du et visst antall låser du opp en kjempestor kattebjelle som gir Mario mulighet til å bli stor med kattedrakt slik at han stiller likt mot Bowser!

Disse stundene når du drar rundt på de forskjellige øyene på kartet, låser opp forskjellige Cat Shines i eget tempo og rekkefølge, er noe for seg selv. Dette er første gang du står tilnærmet helt fritt i et åpen-verden Mario spill.

Se for deg en del av de banene fra Mario Oddyssey slått sammen til et større kart med mange små øyer på, hvor hver øy har opp til fem Cat Shines som du må finne og låse opp.

For hver gang du slår tilbake på Bowser som giga-kattemario kommer han oftere og oftere tilbake mens du leter etter og samler Shines.
Den stemningen fra å høre på de tropiske tonene, og sola som skinner til det plutselig begynner å blåse opp, regner pisker mot kamera og musikken går fra lystig til episk metallaktig og du føler deg plutselig svært liten der du løper rundt sjanseløs før du får tak i en kjempebjelle!

Bowser’s Fury tar deg ikke stort lengre enn kanskje 5-6 timer for å bli ferdig med det som er historiedelen, men kan fort ta dobbelt så lang tid for dem som vil 100% samle alle Shines!

Hele tilleggspakken oser av et overskudd på kreativitet, og det er kanskje ikke utenkelig at dette er et produkt av noe utviklerne hos Nintendo har lekt litt med ved siden av spill som Super Mario Odyssey og hva enn som blir det neste for maskoten. Kanskje er Bowsers Fury et lite innblikk i hvordan Super Mario 3D spill kommer til å bli fremover?

Alene og separat er ikke denne modusen nok til å kunne anbefale et kjøp, men dersom du enten aldri har spilt Mario 3D World, eller har spilt det på Wii U som jeg har, men kjenner du har lyst til å spille det igjen, (for det er jo et herlig spill) så vil jeg anbefale denne pakken på det varmeste!

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.