Switch Sports – Enkel moro som er best sammen med andre
0

Switch Sports – Enkel moro som er best sammen med andre

Året er 2006, Twitter.com lanseres, Da Vinci koden blir filmatisert og Blu-Ray disker blir lansert
Og sist men ikke minst markerer dette 16års jubileum for den gamle store kjempen, Wii Sports som tok verden med storm det året.


Man kan si mye om Wii Sports, alt fra at det bare var en tech-demo til at det var en av de mest underholdende spillene på Wii konsollen. Men en ting var sikkert, folk ELSKET det. Så mye at Wii konsollen spredte seg som ild I tørt gress inn til alt fra svette gamere til de på gamlehjem som aldri hadde rørt en spillkonsoll i sitt liv.

Nå, 16 år senere og med det tredje spillet i serien prøver Nintendo seg på nytt med Switch Sports, en samling med forskjellige sporter som skal få deg opp av sofaen og inn i spillet med bevegelseskontroller som hermer de virkelige sportene det er basert på. Det er i alt 6 forskjellige grener du kan velge mellom (med golf som kommer til høsten som nedlastbart innhold) og du kan spille alene eller opp til 4 spillere lokalt eller online.
Det er følgende varianter med i spillet: Bowling, Chambarra, Badminton, Volleyball, Fotball og Tennis.

Bowling er alltid gøy å komme tilbake til

Hver sport har noen innstillinger du kan endre på for å gjøre spillet kortere eller lengre for hver gang, men det er minimalt med store endringer du kan gjøre for å få mer variasjon da det er ikke store spillbare endringer det er snakk om.
Bowling er som du forventer, presise gode kontrollere som gjør det mye enklere nå enn før å få til den perfekte strike med en presis tilfredsstillende spinn på kula I full fart mot kjeglene, du kan her velge mellom vanlig bowling eller en modus med nye hindre som dukker opp på banen for hver runde du kaster, denne modusen er fin når du ønsker litt ekstra utfordring og for eksempel spiller alene.

Tennis er også med denne gangen som i originale Wii Sports og tilføyer ikke noe nytt her utenom at kontrollene også føles mer presist. Du får ikke mange alternativer å velge mellom av moduser her, det begrenser seg til om du trenger å vinne 1 eller best av 2 eller 3 sett for å vinne.

Chambarra er veldig morsom, og den grenen som jeg selv finner mest imponerende fordi her får du virkelig følelsen av at bevegelsene du gjør samsvarer 1:1 med bevegelsene avataren gjør i spillet, og du er nødt til å tenke på hvilken vinkel motstanderen slår på for å blokke inkommende slag. Slik at du kan slå løs tilbake når motstanderen er “stunned” og slå dem ut av banen.
Det som gjør Chambarra kult er at du må blokke motstanderen i riktig vinkel i forhold til hvordan motstanderen slår mot deg.

Volleyball har veldig få og godt gjennomførte kontrollere der du server ballen, blokkerer ved nettet, sender ballen til tredjemann før du dunker ballen ned over nettet mot motstanderlaget, det hele er enkelt men gjennomført og morsomt.

Badminton er en av favorittene mine innen de nye sportene, da jeg alltid har likt å spille badminton ute om sommeren var det morsomt å se at denne ble med i Switch Sports og det fungerer veldig godt. Presise sving med Joy-Con får deg til å svette om du kommer godt inn i rytmen mot motstanderen din. Her også er det bare den ene modusen, ingen ting du kan endre på eller flere baner.

Fotball er litt interessant, her har de på en måte tatt konseptet med Rocket League, byttet ut bilene med Mii-avataren din og du bruker høyre joy-con med bevegelse for å sparke ballen i retningen du ønsker, eller du kan kjøre begge kontrollerene rett frem samtidig og kaste deg hodestups mot ballen i fart så den fyker av gårde mot mål.

På samme vis som nevnte Rocket League er det litt klumsete å ha full kontroll på ballen til enhver tid, det er lettere enn Rocket League men mer klumsete enn Fifa. Du kan spille 1v1 4v4 eller en helt ny modus som krever at du har tillegsutstyret Leg-strap med en Joy-con festet til låret. (Følger med fysisk utgave av spillet). Denne modusen er veldig begrenset, det er deg mot cpu eller en venn og du spiller best av 5 straffespark. Ballen blir sparket mot deg og du bestemmer deg for når du sparker den med benet du har joy-con på for å prøve å treffe mål.
Denne modusen trenger strengt talt ikke leg strap da det sikkert lett kunne blitt utført om du legger joy-con I bukselomma.

Så om du ikke har tilleggsutstyret fordi du kjøpte spillet digitalt så går du med andre ord ikke glipp av stort der.

Shootout spillet som krever Leg Strap tilbehøret for å kunne spilles.

Alt føles veldig polert ut og fungerer som det skal, visuelt er det veldig enkel med fargerik stil de har gått for som er behagelig å se på. Musikken i spillet er ikke så veldig mye å si på, det er typisk Wii sport-stil over musikken som går i bakgrunnen.


Du kan tilpasse ditt avatar sitt antrekk, tilbehør som briller, farge på bowlingkule eller tennis racket.
Det er litt begrenset utvalg i starten, men du får låst opp flere klær, utstyr og tilpasninger underveis når du spiller.

Men her er den delen jeg ikke liker så godt med dette, du får tilgang på nye tilpasninger ved å spille mot andre spillere online, du låser ikke opp noe som helst om du bare spiller alene eller mot venner i stua, dette er litt synd at Nintendo tillater, da det er slik man alltid har låst opp nytt innhold i for eksempel Mario Party spillene.


Når du først vinner nok til å skaffe deg nye ting, så får du opp flere brett med mange gjenstander på hvert brett med et tema deretter, du får velge mellom disse men du får ikke velge fritt hva du vil låse opp. Det kjøres en roulette som stopper på en tilfeldig gjenstand som du får til å tilpasse din avatar.

Du vil med andre ord måtte spille mange runder online om du har siktet deg inn på en kul caps eller en fin bowlingkule du har lyst på, og håpe du får den neste gang du har nok poeng til å kjøre “vinnerhjulet” .

Misforstå meg rett, jeg liker Switch Sports, det er et morsomt spill som fungerer nærmest smertefritt med tanke på kontrollene. Visuelt er det pent nok å se på til at det gjør sin nytte. Men det er nettopp det, ikke noe mer enn det. Dersom du spiller alene så kjører du gjennom det meste av innholdet i spillet på et par timer, men spillet skinner virkelig når du får samlet venner eller familien rundt tven og alle konkurrerer i å være best i tennis, få høyest poengsum i Bowling eller flest mål i fotball.

Sånn ser det ut når du har spilt deg opp poeng nok til å skaffe nye ting, og så blir det tilfeldig valgt en fra listen til deg.

Jeg har en liten bønn til Nintendo om å benytte sjansen de har nå til å la dette spillet leve lenge med god støtte etter lansering. Gjerne slipp et par sporter I året, frisbeegolf og bordtennis står høyt på ønskelisten til undertegnede.

Det er når man er samlet rundt tv’en man får mest gjenspillbarhet i Switch Sports, spiller du mye alene og har Wii Sports ferskt i minnet vil du merke savnet etter “motivasjon” til å holde deg i spillet runde etter runde da det mangler både grafen over prestasjon og en liste over lokale high scores.

Alt i alt er dette et bra spill som jeg kan anbefale for de som både likte Wii sports den gang det kom ut, og for store og små i dag som liker å samle seg foran tv’en og bare ha mange morsomme og hyggelige stunder sammen.

About Nichlas Krabsethsve

Altoppslukende gamer som elsker å fordype meg i alt fra store historiedrevne spill til små indie spill.