Tencent ligger an til å kjøpe eierne av Warframe og Gears Tactics studioene
0

Tencent ligger an til å kjøpe eierne av Warframe og Gears Tactics studioene

aug 25 Anders Lønning  

For noen uker siden kom det rapporter om at Sony så på muligheten om å anskaffe seg det Hong Kong baserte holding selskapet Leyou Technologies, men nå ser det ut til at det i stedet blir det kinesiske mega konglomeratet Tencent som tar over Digital Extremes og Splash Damage eierne.

Det er Manuel Baigorri hos Bloomberg som først slapp nyheten om at avtalen skal nærme seg sluttfasen. I følge saken skal oppkjøpet kunne annonseres så tidlig som neste uke og at selskapet da vil bli tatt av børsen. Leyou Technologies eier som nevnt utviklerne bak det populære free-to-play spillet Warframe, Digital Extremes, men også Splash Damage (Gears Tactics) og Atholon Games (utgiveren av Samurai Shodown og som tok over rettighetene til Telltale Games katalogen) for å nevne noen.

“Samurai Shodown” returns as a prequel that essentially offers a fresh take on the series and is influenced by “Samurai Shodown 2.” (SNK)

Et av de kinesiske studioene Leyou eier jobber for tiden på et MMO spill satt i Ringenes Herre universet, som Amazon skal gi ut i resten av verden, mens andre Leyou eide studio ettersigende jobber på et nytt Transformers spill og Civilization Online

Det kinesiske selskapets innflytelse i spill-landskapet ser med andre ord ikke ut til å noen ende ta. Per i dag har de fult eierskap i Funcom, Riot Games og Sharkmob. Aksjemajoritet i Path of Exile utvikleren Grinding Gear Games og mobilspill giganten Supercell. 40% eierskap av Epic Games samt diverse større og mindre aksjeandeler i selskaper som Activision Blizzard, Paradox Interactive, Ubisoft, Bluehole, Yager Development og har gjort investeringer hos blant andre Platinum Games.

Big Buisness gonna Big Buissness antar jeg.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.