Test: HYPER X Clutch Tanto Mini
0

Test: HYPER X Clutch Tanto Mini

En god spillkontroller er alfa og omega for de fleste når det kommer til å spille komfortabelt i lengden.

Vi har hatt mange varianter og fasonger opp gjennom tiårene men har nå fått en slags “fasit” som har mindre forskjeller mellom hverandre nå kontra for 10+ år siden.

Vi har fått tilsendt en søt liten rakker fra HyperX som heter Clutch Tanto Mini og den er relativt liten også.

Dersom du har spilt spill i noen tiår har du nok fått med deg noen kontroller design som ikke er med oss i dag, den tredelte kontrolleren til Nintendo 64 som hadde en liten identitetskrise når det kom til overgangen til 3D gaming. Men også den første versjonen av en kontroller til den originale Xbox konsollen, The Duke.

Denne var så svær den at de fleste barn og unge slet med å holde den ordentlig på grunn av størrelsen.

Dette bringer oss da tilbake til denne lille testen, Tanto Mini er en fullverdig Xbox kontroller i et mer kompakt design. Full pakke med alle knapper, bare mye mindre størrelse.

Tanto Mini skal få både skryt og litt ris når det er snakk om å spille med den kontra en original kontroller. Selv om joystickene og ABXY-knappene er av veldig god kvalitet så slet jeg litt med å føle meg komfortabel med skulderknappene.
Spesifikt LT og RT (Triggerne bakerst) da de er utformet sånn at de føles ut som de er “bøyd bakover” litt på samme måte som Dualshock3 til Playstation 3. Fingrene glir litt av den under nedtrykk.

D-paden er også noe som må nevnes. Du spiller neppe noen slåssespill på denne.. Den er så myk at den får Xbox One kontrollen til å virke god i forhold.
Når det kommer til utformingen og designet ellers på kontrolleren så er den lik når det kommer til antall knapper, men vesentlig mindre på godt og vondt.

Jeg likte hvor lett den lå i hånden, men mine hender som ikke er så store måtte legge den ned etter få timer da den er for kids og mine 32år gamle hender fikk etter en liten times tid litt følelse av krampe i ring- og lillefingeren på grunn av jeg er vant til å kunne støtte fingrene og hvile dem rundt utgreningene som går ned langs sidene. Samme utfordring møter jeg med Joy-cons over lengre tid.
Dette er også en kablet kontroller, så du slipper å bekymre deg for input lag og denne kan også brukes på PC og Android telefoner.

Dersom du elsker å spille masse forskjellig, men synes at de originale kontrollene fort blir litt i det største laget vil jeg anbefale å ta en titt på denne. Den ligger overraskende godt i hånden og den ser også veldig bra ut.
Den har et semi gjennomsiktig forside og bakdelen er teksturert slik at kontrolleren ligger bedre i hendene uten å gli.

Har du litt mindre hender, barn i hus og trenger flere kontrollere så sjekk ut denne. Samme for de som spiller på reise med mobilen eller konsollen sin så er denne lett å pakke med seg.
Om du har litt større hender så er det bedre å holde seg til de originale etter min mening. Men her får du full pakke i mindre format.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.