Test:Philips Evnia 34″ 34M2C8600
0

Test:Philips Evnia 34″ 34M2C8600

Jeg skal være ærlig å si at jeg ante ikke at Philips hadde sin egen serie med gaming monitorer. Jeg vet at de har lang fartstid innen Lyd og TV og at de har laget en del gode tv-er oppgjennom årene så jeg ble ganske nysgjerrig når sjansen bød på seg for å teste ut en kurvet monitor fra Philips Evnia.

Tekniske spesifikasjoner

Dette er en kraftig monitor med høyt fokus på kvalitet.

Du får utrolig gode spesifikasjoner i forhold til prisen og størrelsen.

3440x1440p oppløsning for spilling og video i høy kvalitet.

0.1MS som sørger for at monitoren holder mål når du spiller spill som krever raske bevegelser og reaksjonsevne.

HDR400 True Black 

Ultrawide 21:9 format, du får 34” skjerm men høyden til en 24” som også er buet for maks opplevelse.

DTS Sound for optimalisert lyd med god bass og forbedret dialog uten vrenging.

Ambiglow

Lowblue-Modus

Ppi (Pikseltetthet) på 109.68

Byggekvalitet av høy standard

Her opplever du fra du pakker opp monitoren at Philips har valgt å gå for high-end materialvalg med aluminium og “dyr” plast som ikke knirker så fort du tar i den.

En løsning jeg ikke har vært borti før er at de har valgt en klikk-løsning for å feste selve skjermen til foten. Her er det ikke behov for å finne skrujern for å feste den, ett klikk så sitter de sammen og du er klar.

Alle kabler virker også å være av god kvalitet og de har god lengde også. Du får i tillegg både med USB C til USB C kabel, HDMI og Displayport kabel i esken sånn at du er klar til bruk rett etter utpakking.

Her er det også gode muligheter for å justere skjerm i både høyden og vinkel for å tilpasse pulten du sitter ved.

Funksjoner og innganger

Serien heter Evnia, men det er Philips som står bak. og her kan du selvsagt forvente både et sykt bra OLED-panel og det Ambilight belysningen på baksiden av skjermen som du kan justere til å være statisk, regnbue tema eller følge det som skjer på skjermen under bruk. Dette er veldig kult når det lyser opp i samme farge som omgivelsene når du spiller.

Skjermen har et stort antall innganger som passer omtrent alle behov, du har Displayport, 2 stk HDMI og en USB C port tilgjengelig.

Dersom du trenger å bruke HDMI portene på spillkonsollene dine og samtidig ønsker å bruke en laptop tilkoblet skjermen er USB C porten genial.

Du har også mulighet for bilde side om hverandre fra to forskjellige input samtidig. Det vil si at du kan bruke en laptop på for eksempel høyre side av skjermen og spille favoritt konsollen din på venstre del av samme skjerm samtidig. Bildet blir krympet litt på begge når du gjør det, men det gir deg ekstra fleksibilitet i hverdagen

Perfekt deling av bilde for enten streaming eller multitasking

Et panel som løfter opplevelsen

Her får du servert en 34”  kurvet skjerm med et QD-OLED panel med maks oppløsning på 3440×1440.
QD-OLED er en hybrid mellom tradisjonell OLED og Quantum Dot teknologi og gir deg det beste fra begge verdener.


Her får du en skjerm som nesten blender deg når det virkelig skal være lyst og samtidig får du kontrast så det holder når det kommer til sortnivå.
Jeg har brukt skjermen både til gaming, film og vanlig “kontor” jobb på laptopen min og dette er virkelig en skjerm som innfrir uansett hva du trenger.

Ja, dette er en ganske dyr skjerm, du får sykt mye for pengene, men det er fortsatt kostbart nok.
I skrivende stund får du kjøpt skjermen for 8990kr hos de fleste forhandlere som selger den og jeg vil faktisk gå så langt som å si at dette er en investering du ikke kommer til å angre på.

Det er så bra panel at jeg kan nesten ikke anbefale den nok, det er såpass at det har blitt kjedelig å gå tilbake til å spille på tven i stua etter jeg fikk teste ut denne skjermen.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.