Tetris-skaperens nyeste spill
0

Tetris-skaperens nyeste spill

jun 03 Spill.no  

Om man i det hele tatt skal definere et perfekt spill er kanskje Tetris det nærmeste man kommer en definisjon. Da russiske Alexey Pajitnov lagde det opprinnelige Tetris-spillet bak jernteppet i Sovjet så han neppe for seg at det skulle ende opp som et av verdens mest ikoniske spill.

Produktiv

Etter oppløsningen av Sovjetunionen flyttet Pajitnov til USA der han i flere år jobbet i The Tetris Company og tjente gode penger på Tetris-lisenser. Han lå likevel ikke på latsiden, de siste 20 årene har han laget flere hjernetrimsspill på ulike formater, nå nylig blant annet Hexic-spillene på Xbox 360.

Forrige uke ble hans nyeste spill sluppet. Spillet heter Marbly og går rett og slett ut på å trille klinkekuler i et rutenett. Får man tre på rad enten vertikalt, horisontalt eller diagonalt, forsvinner kulene.

Kjempeenkelt grunnkonsept, og fem minutters prøving her på morrakvisten bekrefter at dette har potensial til å bli svært vanedannende hjernetrim.

Marbly er gitt ut av Pajitnovs nye studio WildSnake Software, og er tilgjengelig på App Store gratis.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.