The Return of the King of the Iron Fist – Tekken 8 inntrykk
0

The Return of the King of the Iron Fist – Tekken 8 inntrykk

aug 01 Stian Koxvig  

Tekken 8 kommer ut I år. Det vet vi, når, det vet vi ikke. Bandai Namco er veldig vage med lanseringsdatoen men de har avslørt 16 karakterer så langt og de to siste helgene har fans fått prøve litt i en Closed Network Test. 

Network test var for å sjekke The Tekken Projects nye rollback netkode og Crossplay. Jeg sitter i Storbritannia på min PS5 med en 100mbit linje og merket ingenting på konsollversjonene. Første helgen var for PS5 bare og spilte med folk fra Japan, USA, India uten at det var noe form for lag. Helgen etter var Xbox og PC med og spesielt om man ble teamet opp med PC kunne man få litt problemer men ingenting som ødela spillopplevelsen. 

Paul er tilbake og med en flott hårmanke

Det er viktig for meg å påpeke at jeg er ikke god i Tekken, jeg syns de er morsomme men jeg er ekstremt dårlig til de. Så jeg var litt skeptisk til å spille med andre  men det gikk egentlig veldig greit. The Tekken Project fortsetter å vise at de er rå og spillet ser så pent ut, prøvde å spille så mange karakterer som mulig og her er noen av de jeg følte var best å spille med. 

Nina Williams
Kazuya Mishima
Jin Kazama
Jun Kazama
Lili

Spesielt Jin føles fantastisk. Han slår hardt, og virker som teamet har hatt det veldig morsomt med å balansere han. Kazuya er spillets nye villain etter det brutale drapet på Heihachi i Tekken 7 og han er også helt rå. 

Kazuya Mishima har endelig fått hevn over pappaen sin, spørsmålet er om han endelig klarer å bli fornøyd

Noen av de som skuffet mer var Law,  Paul og Jack-8 som føltes overkompliserte og halvferdige. 

Gameplay messig sett har Tekken 8 endelig fått special meter. De kaller det Heat Gauge og det er spesielle komboer du må bruke for å aktivere det i litt overvoldelig Mortal Kombat inspirerte scenarioer som er kjempe gøy. Heat Gauge bygger muligheter for både uerfarne og gode spillere til å snu problematiske kamper rundt.

Inspirert av Street Fighter 6 har vi også Special Style, som er veldig nybegynnervennlig og gjør de kompliserte komboene litt enklere å få ut, noe som definitivt er hjelpsomt for sånne som meg som syns fighting spill er gøy, men vanskelig. 

Alle karakterene bekreftet for Tekken 8 så langt

Det vi har fått sett av Tekken 8 lover veldig godt så langt og hardbarka Tekken fans vil bli fornøyde. Jeg håper bare de gjør som Street Fighter 6 og appellerer veldig til nye spillere også, fordi vi har en renessanse av gode fighting spill på vei og Tekken 7 var et mesterverk. Skal bli spennende å se om Tekken 8 leverer like godt. Jeg gleder meg.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur