Tidenes Kickstarter-suksess
0

Tidenes Kickstarter-suksess

okt 16 Spill.no  

For en måned siden søkte rollespillutvikleren Obsidian Entertainment støtte via Kickstarter for et kommende rollespil kalt Project Eternity. Med over 3,3 millioner dollar innkassert før fristen utløper i kveld, har spillet allerede blitt det mest støttede spillprosjektet på Kickstarter noensinne.

Klassisk rollespill

Obsidian Entertainment er en av verdens mest anerkjente rollespillutviklere, og står blant annet bak spill som Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout New Vegas og det kommende South Park: The Stick of Truth. Flere av utviklerne i selskapet jobbet dessuten i Black Isle før Obsidian, og står bak spill som Planescape Torment, Icewind Dale og Fallout.

Project Eternity skal bli et rollespill av den gamle sorten, der man styrer et lag på eventyr i en fantasy-verden. På Kickstarter-siden sier Obsidian at spillet vil være en blanding av Baldur’s Gate, Icewind Dale og Planescape Torment, tre spill som får gamle rollespillhjerter til å banke fortere, og garantert en av årsakene til at spillet har fått så mye penger.

Opprinnelig skulle Obsidian ha 1,1 millioner dollar for å realisere spillet, og alle de ekstra pengene de har fått inn går med til å utvikle nye utfordringer i spillet. Med noen få timer igjen på klokka håper Obsidian å nå 3,5 millioner dollar før fristen løper ut, når de dette målet vil pengene bli brukt på å implementer en helt ny storby i spillet.

Project Eternity utvikles av Obsidian Entertainment til PC, Mac og Linux. Lanseringsdato er ukjent.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.