Tjen ekte penger i Diablo III
0

Tjen ekte penger i Diablo III

aug 01 Spill.no  

Diablo III kommer til å ha støtte for at spillere skal kunne kjøpe og selge gjenstander for ekte penger via spillets auksjonshus.

Spillgull og ekte penger

På en pressevisning i California forrige uke, viste Blizzard frem en betaversjon av deres kommende rollespill Diablo III, og kunne blant annet røpe en oppsiktsvekkende løsning for auksjonssystemet. Ved siden av et tradisjonelt system, hvor spillere kan kjøpe og selge med spillets valuta, gull, blir det også en avdeling for de som har lyst til å bruke eller tjene ekte penger.

– Hvis Blizzard ikke gjør dette, er jeg ikke så naiv at jeg tror at det ikke kommer til å skje, forteller Blizzards Rob Pardo, og viser til Diablo 2, hvor man fremdeles kan få kjøpt gjenstander for ekte penger via uoffiselle nettsteder.

– Jeg tror faktisk at dette kommer til å vise seg som en god ting, i hvert fall noe spillerne bli fornøyd med. Det er virkelig noe mange spillere ønsker å gjøre, utdyper han.

Blizzards del av kaka

Med det nye systemet blir det mulig å legge ut gjenstander til salg i forskjellige deler av verden, og sette forskjellig valuta på prislappene. Idet du legger opp noe for salg, betaler du en liten avgift til Blizzard, og det samme skjer hvis salget går gjennom. Pengene du tjener kan lagres på en Battle.net-konto og brukes på Blizzard-produkter direkte, eller du kan få dem overført til kontoen din – selvfølgelig for en liten avgift.

– Det finnes folk der ute som ikke har mulighet til å legge masse tid i spillet, så de ønsker å bruke ekte penger til å forbedre figuren sin. Og på den andre siden har du folk som har massevis av tid og ikke tjener noe på det, som kan fremskaffe gjenstander, som igjen gir dem bedre gjenstander eller kontanter, forteller Pardo.

I motsetning til World of Warcraft handler Diablo III om samarbeid, ikke konkurranse, og det er derfor ikke like problematisk at folk bruker penger på å forsterke spillfiguren sin, mener Blizzard. Er du enig, eller ødelegger de spillet når ekte penger gir fordeler i spillet?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.