Tøff start for Google Stadia
0

Tøff start for Google Stadia

nov 21 Anders Lønning  

Fremtiden er her…. på en måte. Google Stadia ble lansert for to dager siden og å si at lanseringen gjerne ikke har gått helt som planlagt vil være å si det mildt.

Rapporter om at løftet om 4K gaming via Stadia Pro abonnementet ser ut til å ha falt fra i enkelt tilfeller, deriblant Destiny 2, kom inn fortløpende etter lansering, i følge Jason Schreier sine kontakter nær ved satsingen har forhåndsbestillingene vært langt under forventningene Google gikk inn med og i dag gikk nyheten om at man ikke fikk beholde spillene man kjøpte på tilbud gjennom Pro abonnementet rundt i de forskjellige mediene.

Det var den offisielle Google Stadia kontoen som tråkket i den italienske salaten da de svarte på et spørsmål fra en som lurte på om man fikk beholde spill man kunne kjøpe på tilbud gjennom Pro abonnementet etter at abonnementet hadde utløpt:

Svaret han fikk, og jeg understreker igjen at dette kommer fra den offisielle Google Stadia kontoen, var:

– «Spill tilegnet gratis eller gjennom rabatter takket være Stadia Pro abonnementet vil ikke lengre være tilgjengelige etter at abonnementet har utløpt. Dun kan fortsette å spille spill du har kjøpt til full pris.»

En annen bruker, tysk denne gangen, kontaktet også den offisielle Google Stadia kontoen via twitter for å høre om dette virkelig kunne være tilfellet, men fikk et helt annet svar.

– Stemmer det at jeg mister tilgang til spill jeg har kjøpt med Pro rabatt hvis jeg ikke lenger har et pro abonnement?

– Hei, Først, takk for tålmodigheten. Hvis du har betalt penger for spillet, eier du det uten et Pro abonnement! Beste hilsen.

Så i løpet av skarve 24 timer har den offisielle Google Stadia kontoen både sagt det ene og det andre vedrørende om hvorvidt Stadia brukerne får beholde spillene de kjøper med abonnement rabatt på Google Stadia, noe som på sin måte oppsummerer hvor forberedt det virker som Google har vært mot denne lanseringen.

Det blir spennende å se hvor langt Google er villige til å la dette gå før de enten skifter kurs med tjenestens forretningsmodell, eller legger ned hele satsingen.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.