Tokyo Mirage Sessions #FE Encore – Fire Emblem Popstar, nå også på Switch
0

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore – Fire Emblem Popstar, nå også på Switch

jan 27 Stian Koxvig  

En av Wii Us glemte perler er nå å finne på Switch.

Bare det å nevne Wii U svir litt i Nintendo fan hjertet mitt, en grusom konsoll som fikk leve alt for lenge, men noen av spillene var helt magiske. Heldigvis har Nintendo og samarbeidspartnerne vært veldig flinke til å porte disse spillene til bedre konsoller, og siste av disse oppussede Switch titlene er kanskje det mest undervurderte spillet som eksisterte på Wii U:

Nemlig Tokyo Mirage Session #FE.

Dersom dette prosjektet kanskje er litt ukjent er det ikke rart, for dessverre gikk det litt under nesen på de fleste. Dette er prosjektet som først var kjent som SMTxFE, og selv om det er en crossover mellom Atlus legendariske Shin Megami Tensei og Nintendos strategiske rollespillserie Fire Emblem er det veldig viktig for meg å få påpekt at dette er ikke et Shin Megami Tensei spill, men det er heller ikke et Fire Emblem spill. Dette er et absurd rollespill, som lett er noe av det beste som er lagd i JRPG sjangeren dette tiåret.

Tiki er en av de nye Fire Emblem karakterne som ikke var til stede i Wii U versjonen

Spillet tar plass i det moderne Tokyo, og følger musikere i et talentbyråd som sloss mot onde vesener kalt Mirage fra en alternativ verden. (Mer trenger du egentlig ikke å vite for å skjønne at her snakker vi et absurd nivå selv for JRPGS)

Historia er komplett idioti, men det er en del av det som gjør spillet så utrolig morsomt, for til og med i anime standard har de dratt dette langt, dersom du syns Persona 5 Final Fantasy XIII eller Shin Megami Tensei IV har absurde historier, er dette mer spesielt enn de alle tre til sammen. Det kan ikke beskrives, det må bare oppleves.

Atlus er jo som mange vet de beste av de beste når det gjelder å lage japanske rollespill om dagen, og da jeg fikk vite at de skulle lage dette til Switch smilte jeg som en liten unge. Blant nye ting i versjonen her har vi flere historiekapitler, ny musikk, flere kostymer (Inkludert en viss Joker fra et annet populært rollespill.) og muligheten til å bruke Tiki i kamper.

Hvem er det som har sneket seg inn her?

La oss begynne med gameplayet. Liker du Persona, så må dette spilles. Jeg er nok ikke alene i Persona 5 som et av tidenes beste rollespill, og selve gameplayet i TMS er veldig likt Persona 5s oppbygging. Her er det kule kamper, og fascinerende karakterer, og i mellom historiesekvensene er det mye gode bonuskapitler du kan spille for å komme nærmere inn på vennene dine og livene deres. (En av dem er til og med skandinavisk).

Animesekvensene i TMS er fargerike og detaljerte, og generelt utrolig morsomme å se på. Jeg fant meg selv i å både le, smile og bli rørt av noen av sekvensene.

J-pop er vel navnet som brukes til å beskrive japansk popmusikk, og jeg skal innrømme at jeg innerst inne ikke er en fan, men musikken i TMS er skremmende fengende. Denne versjonen har nye låter og stemmeskuespillerne er flinke, dyktige sangere. De har beholdt Wii U versjonen, så om noen hadde håpet på å sett det sensurerte innholdet fra den originale japanske versjonen må jeg skuffe dere. Samtidig har det beholdt alle de japanske skuespillerne, så engelsk dialog er fremdeles ikke mulig

Chrom ser ikke ut som jeg husker han fra Fire Emblem Awakening

Jeg skrev tidligere at dette verken var et SMT spill eller et Fire Emblem spill, men du ser uansett skjevfordelingen av Atlus og Nintendo innhold, Atlus er utviklerne her, og 95% av dette er nærmere SMT enn Fire Emblem. Fire Emblem karakterene er delegert til å være de du styrer i kamper som de vennlige mirager, og selvfølgelig her kunne de sikkert ha lagt til litt mer. Da en Fire Emblem fan generelt vil bli en smule hæ?

Som en oppsummering er Tokyo Mirage Session #FE Encore en lett oppusset versjon av hva som kan ha vært Wii Us fineste tittel, og jeg håper virkelig at fans vil gi det en sjanse. Jeg har storkost meg i Tokyos gater de siste dagene med Itsuki og de rare vennene hans, hatt dype filosofiske samtaler med Chrom Tiki og Tharja, og sloss mot noen virkelig fascinerende vesen og følt meg som en J-Pop stjerne sammen med elskede Fire Emblem Awakening karakterer.

Tokyo Mirage Session #FE Encore er et obligatorisk JRPG spill for folk å ha i Switch samlingen sin, og er fint 40 timer med absurd moro.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur