Topp 5: Kommende Wii U-spill
0

Topp 5: Kommende Wii U-spill

mar 10 Spill.no  

Vi fortsetter vår nystartede tradisjon med topp 5-lister hver søndag. Denne uken er det Christian Sorgendal alias Crizt som har listet opp de fem største fremtidige Wii U-spillene.

Da den ikke har solgt på langt nær så mye som Nintendo håpet på i utgangspunktet, blir Wii U av mange sett på som en flopp etter noen måneder på markedet. Mange tror nok at konsollen er dømt til å få lave salgstall i fremtiden også, men andre – inkludert vår bruker Crizt – tror det har mye med at de beste spillene ikke har blitt lansert ennå. Det er gjerne gode spill man gleder seg til som får folk til å kjøpe en konsoll, og innovativ maskinvare holder ikke alene for å gjøre den til en kassasuksess.  For selv om mange bra spill har blitt lansert i oppstartfasen til maskinen, byr fremtidens utvalg nok på enda flere og bedre spill.

5. Monster Hunter 3 Ultimate

Monster Hunter 3 er ikke akkurat et nytt spill, men det var et av Wiiens store potensielle storspill. Dårlig online-muligheter og lite maskinkraft gjorde spillet mer begrenset enn det trengte å være. Med Wii U elimineres de nevnte problemene, og spillet får et nytt friskt pust og en ny sjanse.

Med fresh HD-oppløsning ser spillet mer enestående ut enn det gjorde på den forrige konsollen. I tillegg til dette spilles nå spillet med enten GamePaden eller Classic Controller Pro, som gjør spillet mye mer behagelig og lettere å spille.

Det som virkelig gjør Monster Hunter 3 Ultimate til en oppgradering som er verdt å få med seg, er den utviklede online-delen! Nå er det slutt på alle friend codes og lignende, det er langt letter å finne andre man kan samarbeide med. Opptil fire spillere kan slå seg sammen online om å beseire monstrene i spillet.

I tillegg som en liten bonus, er spillet utvidet med nye monstre, våpen, rustninger og oppdrag. En egen 3DS-versjon av spillet lanseres samtidig, og gir deg muligheten til å ta med figuren din fra Wii U-spillet når du skal ut, for så å overføre figuren tilbake igjen når du kommer hjem. Venner som spiller på 3DS kan også bli med i ditt Wii U-spill og samarbeide med deg. Spillet har vært ute i Japan en stund, og lanseres i Europa 22. mars.

4. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Nummer 4 på listen er heller ikke et nytt spill, derimot er det en klassiker som skal gjenfødes! The Legend of Zelda: The Wind Waker, til GameCube blir relansert til høsten i full HD, hvorav spillet ikke bare er oppfrisket i 1080p, men også får en overhaling med ny shading og lightning i grafikkmotoren. De hittil offentliggjorte bildene viser bl.a. Windfall Island og beliggenheten rundt i et utrolig lekkert bilde. I tillegg ble det også sagt at også gameplayet skal få en liten forandring. I hvilken form eller grad er uvisst. Derimot er det bekreftet at spillet skal være åpent for å spille på GamePaden alene som New Super Mario Bros. U.

Det ti år gamle spillet var et av GameCubes største spill, og et definitivt must have. Noen fans mener til og med at det overgår Nintendo 64-klassikeren Ocarina of Time.

3. Rayman Legends

Rayman har vært en serie som mange har vokst opp med. Serien så dagens lys i 1995 og en original trilogi som varte frem til 2003 satte spor i mange spilleres hjerter. Med unntak av diverse sidespill med seriens navn kom det aldri noe skikkelig Rayman-spill før i 2011, da Ubisoft Montpellier så sitt snitt til å sette i gang en ny trilogi med Rayman. Rayman Origins tok oss tilbake til 2D-stilen i det originale Rayman, og innførte co-op muligheter ala New Super Mario Bros., og ble en stor hit.

Rayman Legends er den direkte oppfølgeren til Rayman Origins, og fortsetter alt det som gjorde Origins bra. Gameplayet er det samme som sist, og bruken av GamePaden er svært lik New Super Mario Bros. U.

Spillet skulle opprinnelig kun bli laget til Wii U, men Ubisoft  mente Wii U alene ikke kunne gi dem de salgstallene de ønsket, så spillet ble nylig gjort om til et multikonsollprosjekt slik at eiere av PlayStation 3 og Xbox 360 også får gleden av spillet.

2. LEGO City Undercover

LEGO City Undercover kan bli vårens store overraskelse på Wii U. TT Fusion utvikler Lego-spillet, som for en gangs skyld ikke er laget under en lisens fra en film- eller tv-serie, men i stedet er basert på Lego City-serien til Lego. Det er også det første spillet som Nintendo selv gir ut, og ikke en tredjepart som Warner Brothers.

Gameplayet i LEGO City Undercover er av den typen som kan minne mye om GTA-spillene. Spilleren kontrollerer en undercover politimann i en stor sandkasseby (nå i Lego), som bekjemper kriminalitet istedenfor å forårsake den. På lik linje med GTA, kan spilleren styre biler og helikoptre i byen. Som i tidligere Lego-spill, kan man også bygge ting med løse legobrikker. I tillegg til å ha forskjellige bevegelser og triks, har politimannen i spillet mange forkledninger tilgjengelig. Nintendo-referanser er gjemt rundt om i spillet i form av ting å bygge, som for eksempel et grønt rør som transporterer deg til en annen lokasjon.

Spillet er en eksklusiv til Wii U og lanseres 28. mars.

1. Pikmin 3

Pikmin 3 stikker av med førsteplassen for denne gangen. Endelig skal spillerne igjen få ta kontrollen over de små blomstervesnene og lede dem til seier mot digre fiender mens de hjelper en gjeng litt vel grådige kapteiner.

En rekke ting er nytt og endret i Pikmin 3 fra forgjengerne. Først og fremst er det nå utvidet til plass for å spille som fire kapteiner samtidig. Hvorvidt det blir større muligheter for flerspiller og eventuelt samarbeid som følge av dette, vites ikke. GamePaden brukes for det meste som et områdekart og til diverse informasjon spilleren behøver. Ellers nytt i spillet, finner vi to nye typer Pikmin. Disse er Rock og Pink Pikmin, hver med sine egne egenskaper som utvider repertoaret til kapteinen man styrer.

Spillets oppgraderte HD-grafikk ser også fantastisk ut, samtidig som produsent Shigeru Miyamoto har bestemt seg for å beholde den koselige beroligende grafiske stilen de to andre spillene hadde som gjorde spillet så hyggelig å spille. Pikmin 3 skulle egentlig komme ut i lanseringsvinduet til Wii U, men ble utsatt til andre kvartal 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.