Vil lage DRM-fritt «SimCity»
0

Vil lage DRM-fritt «SimCity»

mar 09 Spill.no  

En gruppe utviklere ved nav G.A.M. har slått seg sammen for å lage et DRM-fritt SimCity-lignende spill i protest mot Electronic Arts og Maxis’ nylanserte bysimulator SimCity, melder Kotaku.

Anti-SimCity

Gruppen, som hevder å ha medvirket på titler som Mortal Kombat, Darksiders 2, Borderlands 2, Quake 4, Section 8, F.E.A.R og en rekke mobilspill – hvilke roller de har hatt, nevnes ikke – prøver ikke å skjule at det er frustrasjon for Maxis’ nyvinninger for SimCity som har vært hovedmotivasjonen bak Civita, som nå har dukket opp på innsamlingsnettstedet Kickstarter.

– Det var en kombinasjon av hvor mye vi elsket de originale bysimulatorene fra gamle dager og vår misnøye med retningen det nye SimCity har tatt under EAs jernhånd, heter det i Kickstarter-presentasjonen. Og EA-angrepene fortsetter.

– De har seriøst ikke tenkt å la deg spille spillet om du ikke er online. Alle som noensinne har blitt tvunget til å spille med slik DRM, vet hvor fryktelig det er. Ikke bare kan internett-tilgangen din hindre deg i å spille, men hvis EA har serverproblemer (ja, for det skjer jo aldri, hva?) får du en svær, feit feilmelding i stedet for at spillet ditt starter. Glem å spille mens du reiser eller noe. Dette er ingen god oppskrift for et simulatorspill. EA burde bare endre navnet til SimFarmVille og bli ferdig med det, fortsetter utviklerne.

Ekstreme lidelser

Man kan jo spørre seg hvor bra et spill som er utviklet kun som et motstykke til et annet spill kan bli. Og vi må vel innrømme at selv om vi synes det godt kunne vært støtte for en offline-modus i SimCity, er det i hvert fall for oss et godt stykke til de ekstreme lidelsene våre utviklervenner på Kickstarter åpenbart har gjennomgått etter at de gikk til innkjøp av Maxis-spillet. Men kanskje vi er kyniske. Har du lyst til å hjelpe til med å realisere Civita, er startmålet 250 000 dollar, og du kan bidra HER.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.